Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ << ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>>

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE
ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE KAI ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

live scores

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2010

Πού είναι ο παπάς, ρε παιδιά;

Πού είναι ο παπάς, ρε παιδιά; Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για τη διαιτησία του Παπά και την ανατροπή του Σαλπιγγίδη, που ήταν ένα από τα τουλάχιστον 20 λάθη του ρέφερι σε βάρος του ΠΑΟΚ. Σίγουρα οι μεγαλύτεροι σε ηλικία θα θυμούνται εκείνο το παιχνίδι που έπαιζαν οι τυχοδιώκτες της δεκαετίας του 1970 στους δρόμους. 

Ένα τραπεζάκι, τρία τραπουλόχαρτα και τα επιδέξια χέρια τους έφθαναν για να ξεγελάσουν τους ανυποψίαστους περαστικούς που νόμιζαν, οι αφελείς, ότι θα βρούνε τον παπά που θα τους οδηγούσε στο… ταμείο της εποχής. 

Όπως δεν βρέθηκε σχεδόν ποτέ ο παπάς, ποτέ δεν θα καταλάβουμε τι ήθελε να κάνει στην Καβάλα ο Παπάς. Δεν θα μάθουμε ποτέ τι μπλόκαρε το μυαλό του. 
Οι καιρικές συνθήκες; Κάποιο παράξενο τηλεφώνημα που δέχθηκε πριν μπει στα αποδυτήρια του γηπέδου της Καβάλας; Είδε κάποιο ανεπιθύμητο πρόσωπο στην κερκίδα; 

Θα ζήσουμε την υπόλοιπη ζωή μας με την απορία. Τι μπλόκαρε το μυαλό του Παπά. 

Αν το πέναλτι στον Σαλπιγγίδη (που το είδαν και οι τυφλοί) ήταν η μόνη φάση, θα μπορούσα να ισχυριστώ ότι έκανε λάθος. Ότι δεν είδε καλά τη φάση. Ότι έκανε λάθος εκτίμηση. Ότι δεν είχε την σωστή οπτική επαφή με τη φάση. Θα έλεγα τέλος πάντων, όλα όσα μας αραδιάζουν κάθε Κυριακή οι τηλεκριτικοί διαιτησίας όταν θέλουν να δικαιολογήσουν ένα διαιτητικό λάθος. 

Δεν μπορώ να ισχυριστώ τίποτε απ΄ όλα αυτά. Η ανατροπή του Σαλπιγγίδη ήταν ένα από τα τουλάχιστον 20 λάθη του Παπά σε βάρος του ΠΑΟΚ. 
Θα μπορούσα να υποθέσω ότι είναι κακός διαιτητής. Με διαβεβαιώνουν όμως (άνθρωποι του σιναφιού του εννοείται) ότι είναι καλός διαιτητής. Με την ευκαιρία, ζήτησα και από τους ανθρώπους που ξέρουν καλά το χώρο της διαιτησίας και την ψυχολογία των διαιτητών αν μπορούν να εξηγήσουν αυτό που έγινε στην Καβάλα.

Κανείς δεν κατάφερε (δεν μπορούσε όπως κατάλαβα) να βρει δικαιολογίες για τις αποφάσεις του Παπά. Και πώς να βρει με τόσα λάθη. 
Η παρουσία του στο συγκεκριμένο παιχνίδι δεν ήταν απλώς αποτυχημένη. Ήταν πρόκληση σε βάρος των χιλιάδων φιλάθλων του Δικεφάλου που παρακολουθούσαν το παιχνίδι από τις κερκίδες του γηπέδου. 

Πρόκληση διότι ξέρετε όσοι είστε θαμώνες των ελληνικών γηπέδων ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να διατηρήσεις την ψυχραιμία σου και να φερθείς πολιτισμένα όταν διαπιστώνεις ότι το αποτέλεσμα του αγώνα που δίνει η ομάδα σου μπορεί να μην κριθεί από την απόδοση των παικτών, αλλά από τα αλλεπάλληλα λάθη ενός διαιτητή. 

Με δεδομένο ότι λογική εξήγηση (που να μας καλύπτει και νομικά) δεν μπορεί να δοθεί για το μπλακ άουτ του Παπά στην Καβάλα, η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ πρέπει να ανησυχεί. Ενός διαιτητικού κακού μπορεί πολλά ακόμα να έπονται. 

Να θυμάστε αυτά που σας γράφω, ιδιαίτερα τώρα που ο καταδικασμένος να αποτύχει (για κάποιους ανόητους) ΠΑΟΚ αίφνης αναρριχήθηκε επικίνδυνα στον βαθμολογικό πίνακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου