Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ << ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>>

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE
ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE KAI ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

live scores

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

ΔΕΙΤΕ LIVE ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ

«Έκλεισε» Πιασόν η Τσέλσι

Τη συμφωνία της με τη Σάο Πάουλο για την απόκτηση του Λούκας Πιασόν ανακοίνωσε η Τσέλσι. Ο 17χρονος Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός θα ενταχθεί στο δυναμικό του λονδρέζικου συλλόγου τον Ιανουάριο του 2012. 

Ο νεαρός άσος, που έχει χαρακτηριστεί νέος Κακά λόγω της ομοιότητας που έχουν εμφανισιακά και αγωνιστικά, δεν έχει αγωνιστεί ακόμη με την πρώτη ομάδα της Σάο Πάουλο, αλλά είναι βασικό στέλεχος των «μικρών» εθνικών ομάδων της Βραζιλίας.

Η Εθνική του Σάντος! (videos)

Η Εθνική του Σάντος! (videos)Το gazzetta.gr με αφορμή τον μεθαυριανό (26/3) αγώνα της Εθνικής μας κόντρα στη Μάλτα με φόντο το Euro, σας παρουσιάζει τους επτά προηγούμενους αγώνες της νέας ομάδας του Σάντος από το φιλικό της Σερβίας τον περασμένο Αύγουστο.
Εξαιρετικό ξεκίνημα έχει κάνει η Εθνική μας ομάδα στην εποχή Σάντος καθώς μετρά σε 7 αγώνες 5 νίκες και 2 ισοπαλίες με τέρματα 8-3, ενώ έχει προλάβει να βάλει και τις βάσεις για την πρόκριση στα τελικά του Euro 2012. Τo gazzetta.gr σας κάνει ένα ταξίδι στους αγώνες της Εθνικής του Σάντος από το φιλικό του Βελιγραδίου τον περασμένο Αύγουστο μέχρι και το πρόσφατο ματς κόντρα στον Καναδά. Όλες οι συνθέσεις οι σκόρερ και οι ιστορίες που σημάδευσαν τις επτά αναμετρήσεις μαζί με τα βίντεο των αγώνων!
Με το μυαλό στο Euro...
Τετάρτη 11 Αυγούστου
Βελιγράδι (Παρτίζαν Βελιγραδίου)
Σερβία-Ελλάδα 0-1 (0-1)
Φιλικός

Η συμμετοχή της Ελλάδας στα τελικά του Μουντιάλ είχε περάσει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και πλέον ο Φερνάντο Σάντος που διαδέχτηκε τον Ότο Ρεχάγκελ στον πάγκο της Εθνικής, οραματιζόταν να «χτίσει» την Εθνική ομάδα του μέλλοντος. Πρώτος στόχος ήταν η πρόκριση στα τελικά του Euro 2012. Χρόνος πολύς για σχέδια δεν υπήρχε και το πρώτο παιχνίδι της Ελλάδας στη μετα-Ρεχάγκελ εποχή ήταν το φιλικό στο Βελιγράδι κόντρα στη Σερβία. Μια αναμέτρηση που θα αποτελούσε την πρόβα τζενεράλε ενόψει της πρεμιέρας των προκριματικών.
Ο Πορτογάλος τεχνικός κάλεσε στην ομάδα πολλά νέα πρόσωπα, ενώ προσπάθησε να περάσει στους Έλληνες διεθνείς μια πιο επιθετική φιλοσοφία εφαρμόζοντας το σχήμα 4-4-2 σε σχηματισμό ρόμβου. Το πρώτο δείγμα γραφής ήταν αρκετά ενθαρρυντικό, με την ομάδα μας να παίρνει τη νίκη με 1-0 με γκολ του Σαλπιγγίδη στο 45’. Αρκετοί ήταν εξάλλου και οι νεαροί παίκτες που πήραν το βάπτισμα του πυρός σε εκείνον τον αγώνα, ενώ γενικά φάνηκε πως… κάτι καλό ήταν στα σκαριά και η νέα Εθνική βρισκόταν προ των πυλών!

Σερβία: Τζούριτσιτς, Ιβάνοβιτς, Βίντιτς, Σούμποτιτς, Ομπράντοβιτς (46΄ Κολάροφ), Πέτροβιτς (46΄ Κάτσαρ), Κουζμάνοβιτς, Μίλιγιας (46΄ Νίνκοβιτς), Κράσιτς (46΄ Τόσιτς), Γιοβάνοβιτς (65΄ Μρτζα), Ζίγκιτς (74΄ Πάντελιτς)
 
Προπονητής: Ράντομιρ Άντιτς

Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα (81΄ Μανιάτης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (46΄ Α. Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης (66΄ Καφές), Καραγκούνης (87΄ Μαρίνος), Νίνης (74΄ Γ. Παπαδόπουλος), Σαλπιγγίδης (46΄ Γκέκας), Σαμαράς
Αναπληρωματικοί: Τζόρβας, Μανιάτης, Τζαβέλλας, Μαρίνος, Καφές, Α. Παπαδόπουλος, Μήτρογλου, Γκέκας, Γιάννης Παπαδόπουλος, Μαλεζάς
 
Προπονητής: Φερνάντο Σάντος
 
Σκόρερ: 45΄ Σαλπιγγίδης
Διαιτητής: Φερνάντο Βιτιένες (Ισπανία)

Η καλή μέρα… δεν φαίνεται απ’ το πρωί!

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου
Αθήνα («Γ. Καραϊσκάκης»)
Ελλάδα-Γεωργία 1-1 (0-1)
Προκριματικά EURO 2012

Το πρώτο επίσημο παιχνίδι του Σάντος στο τιμόνι της Εθνικής σηματοδότησε η πρεμιέρα της Ελλάδας κόντρα στη Γεωργία του Κετσπάγια για τα προκριματικά του Euro 2012 στο Καραϊσκάκη. Οι Γεωργιανοί μπήκαν δυνατά στον αγώνα και αιφνιδίασαν την Εθνική μας ομάδα όταν στο 3ο λεπτό ο Ιασβίλι έβαλε τη Γεωργία μπροστά στο σκορ παγώνοντας τους 20.000 φίλους της Εθνικής που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο για να ενισχύσουν τη νέα προσπάθεια. Στη συνέχεια οι παίκτες του Κετσπάγια ταμπουρώθηκαν στα καρέ τους με στόχο να κρατήσουν το σκορ, ενώ η Εθνική μας προσπάθησε να αυξήσει την πίεσή της στα αντίπαλα καρέ. Το α’ μέρος όμως έληξε στο 0-1, χωρίς η «γαλανόλευκη» να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση και το ψυχολογικό βάρος άρχισε να βαραίνει τους παίκτες.

Στο β΄μέρος έπειτα και από την είσοδο των νεαρών Νίνη και Μήτρογλου η ελληνική ομάδα κατάφερε να βρει περισσότερους χώρους και δημιούργησε απειλές προς την εστία του Ρεβισβίλι, ενώ το γκολ ήρθε στο 72’ μετά το σουτ του Σπυρόπουλου που έκανε το 1-1! Στα εναπομείναντα λεπτά η Ελλάδα έψαξε τη νίκη, αλλά ο Μήτρογλου σπατάλησε μια-δυο καλές στιγμές και το… αριστερό ξεκίνημα στα προκριματικά ήταν γεγονός…

Ελλάδα: Σηφάκης, Σεϊταρίδης (71΄ Μήτρογλου), Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τοροσίδης, Καραγκούνης, Σαμαράς (59΄ Νίνης), Σαλπιγγίδης, Γκέκας
Αναπληρωματικοί: Τζόρβας, Κονέ, Τζιόλης, Μήτρογλου, Βύντρα, Καφές, Νίνης
 
Προπονητής: Φερνάντο Σάντος

Γεωργία: Ρεβισβίλι, Λομπιανίτζε, Ασατιάνι, Καλάτζε, Αμισβιασβίλι, Χιζανισβίλι, Γκόγκουα (87΄ Μερεμπασβίλι), Κβιρβέλια, Ιασβίλι (54’ Ανανίτζε), Κομπιασβίλι, Ντβαλισβίλι (60΄ Γελασβίλι) 
Προπονητής: Τιμούρ Κετσμπάια 
Σκόρερ: 72΄ Σπυρόπουλος - 3΄ Ιασβίλι 
Διαιτητής: Κάρλος Κλος Γκόμεζ (Ισπανία)


Μένοντας έξυπνα στο παιχνίδι της πρόκρισης!


Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου
Ζάγκρεμπ («Stadion Maksimir»)
Κροατία-Ελλάδα 0-0
Προκριματικά EURO 2012

Τέσσερεις μέρες αργότερα, η Εθνική μας ταξίδευε στο Ζάγκρεμπ ώστε να πάρει ό,τι περισσότερο μπορούσε κόντρα στη βασική της αντίπαλο για την πρόκριση στα τελικά του Euro, την Κροατία του Σλάβεν Μπίλιτς. Ο Σάντος φρόντισε να κοιτάξει κυρίως τα μετόπισθεν και να απειλήσει με αντεπιθέσεις. Το τελικό 0-0 που αποδίδεται κυρίως στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία κρίθηκε ως θετικό αποτέλεσμα μια και διατήρησε σε απόσταση αναπνοής τους Κροάτες. Άλλωστε η Εθνική μας πήρε το «Χ» σε μια έδρα που ίσως και καμία άλλη ομάδα να μην πάρει βαθμό.

Πάντως η ομάδα του Σάντος είχε πλέον μείνει χωρίς νίκη στα πρώτα δύο παιχνίδια και οι εντός έδρας αγώνες με Λετονία και Ισραήλ που θα ακολουθούσαν τον επόμενο μήνα, θα έπρεπε να δώσουν δύο… τρίποντα στην ελληνική ομάδα, ώστε να μπει και πάλι σε τροχιά πρόκρισης σε τρίτο συνεχόμενο Euro για πρώτη φορά στην ιστορία της. Στα αξιοσημείωτα η εξαιρετική παρουσία του Τζαβέλλα στο αριστερό άκρο της άμυνας, με τον άσο της Άιντραχτ να εξελίσσεται σε ένα νέο εργαλείο στη μηχανή του Σάντος. Επίσης πρέπει να τονίσουμε πως αυτό ήταν και το τελευταίο παιχνίδι του Φάνη Γκέκα με το εθνόσημο. Ο 3ος σκόρερ στην ιστορία της Εθνικής αποφάσισε να μην ξαναεκπροσωπήσει τη χώρα μας με το εθνόσημο, όσο συνεχίζουν να ισχύουν κάποια πράγματα που δεν τον βρίσκουν σύμφωνο, ενώ το ίδιο είχαν πράξει νωρίτερα και οι Κυργιάκος και Αμανατίδης…

Κροατία: Ρούνιε, Στρίνιτς, Σίμουνιτς, Τσόρλουκα, Σρνα, Βουκόγιεβιτς, Πράνιτς, Κράνιτσαρ, Μόντριτς, Ολιτς (73΄ Εδουάρδο), Πέτριτς (46΄ Γέλαβιτς)
 
Προπονητής: Σλάβεν Μπίλιτς

Ελλάδα:
 Σηφάκης, Βύντρα, Τζαβέλλας, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Τζιόλης, Τοροσίδης (92΄ Σεϊταρίδης), Καραγκούνης (70΄ Νίνης), Σαμαράς, Σαλπιγγίδης (59΄ Γκέκας)
Αναπληρωματικοί: Τζόρβας, Σεϊταρίδης, Κονέ, Μήτρογλου, Καφές, Γκέκας, Νίνης
Προπονητής: Φερνάντο Σάντος

Σκόρερ: -.
Διαιτητής: Κλάους Μπο Λάρσεν (Δανία)



Πρώτη νίκη με υπογραφή… «Τόρο»!

Παρασκευή 8 Οκτωβρίου
Πειραιάς («Γ. Καραϊσκάκης»)
Ελλάδα-Λετονία 1-0 (0-0)
Προκριματικά EURO 2012

Μετά τις αποχωρήσεις κάποιων εκ των βασικών παικτών της Εθνικής, ο Σάντος επέλεξε να ενισχύσει ακόμη περισσότερο το νέο αίμα της Εθνικής μας ομάδας, σε μια εβδομάδα-φωτιά για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, όπου οι νίκες με Λετονία και Ισραήλ στο Καραϊσκάκη ήταν μονόδρομος. Κόντρα στους Λετονούς η Ελλάδα αν και μπήκε δυνατά στο παιχνίδι δεν άνοιξε γρήγορα το σκορ και αυτό φόρτωσε με άγχος τους παίκτες, που αντιλαμβάνονταν ότι δεν υπήρχαν περιθώρια νέας γκέλας. Το πρώτο μέρος έληξε στο 0-0, αλλά το γκολ ήταν θέμα χρόνου για την Εθνική μας που πίεζε και δημιουργούσε απειλές προς την εστία της Λετονίας. Το γκολ πέτυχε τελικά στο 59’ ο Τοροσίδης έπειτα από πανέμορφο φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Το 1-0 παρέμεινε ως το τέλος, με την Εθνική μας ομάδα να φτάνει στην πρώτη της νίκη στα προκριματικά του Euro. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης ήταν η συμμετοχή του 19χρονου Γιάννη Φετφατζίδη που πέρασε ως αλλαγή στο 83’ στη θέση του 20χρονου Νίνη και πρόλαβε σε ένα δεκάλεπτο να… μαγέψει με τις περίτεχνες ενέργειες το κοινό που βρέθηκε στο γήπεδο! Ένα νέο αστέρι της Εθνικής ομάδας είχε μόλις ανατείλει…

Ελλάδα: Σηφάκης, Τοροσίδης, Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Παπαδόπουλος, Τζιόλης, Κατσουράνης, Καραγκούνης (89΄ Καφές), Σαμαράς, Νίνης (83΄ Φετφατζίδης), Μήτρογλου (78΄ Σαλπιγγίδης)
 
Προπονητής: Φερνάντο Σάντος

Λετονία: Βάνινς, Κλάβα, Αστάφιεβς, Γκορκς, Λάιζανς (83’ Περπλότκινς), Ιβανόβς, Ζίρνις, Κάουνα, Βερπακόβσκις, Ρούμπινς (66΄ Ζιγκάγιεβς), Ρούντνεβς (74΄ Κάρλσονς)
 
Προπονητής: Αλεξάντρς Στάρκοβς

Σκόρερ: 59΄ Τοροσίδης
Διαιτητής: Αντόνιο Νταμάτα (Ιταλία)


Μεγάλη νίκη σε ματς «καρμπόν»!

Τρίτη 12 Οκτωβρίου
Πειραιάς («Γ. Καραϊσκάκης»)
Ελλάδα-Ισραήλ 2-1 (1-0)
Προκριματικά EURO 2012

Το παιχνίδι κόντρα στο Ισραήλ ήταν σίγουρα δύσκολο τεστ για τη νέα Εθνική ομάδα, το οποίο όμως όφειλε να περάσει με επιτυχία, ώστε να αποδείξει πως υπάρχει… ζωή και στη μετα-Ρεχάγκελ εποχή! Το σκορ άνοιξε σχετικά γρήγορα για την Εθνική μας ομάδα με τον… παίκτη ειδικών αποστολών, Δημήτρη Σαλπιγγίδη στο 22’, ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Φετφατζίδης πέρασε στη θέση του τραυματία Νίνη αναστατώνοντας με τις ενέργειές του την άμυνα των Ισραηλινών. Δεν ήταν τυχαίο άλλωστε πως οι περισσότερες επιθέσεις της Εθνικής μας περνούσαν από τα πόδια του 19χρονου άσου! Η Εθνική μας έψαξε και το δεύτερο γκολ για να «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά αντ' αυτού ήρθε η ισοφάριση για την ομάδα του Λουί Φερναντέζ στο 59΄ύστερα από λάθος της ελληνικής άμυνας και αυτογκόλ του Σπυρόπουλου.

Γρήγορα σήμανε συναγερμός στην ελληνική ομάδα, καθώς πλέον έμεναν μόλις τριάντα λεπτά ώστε να επιτευχθεί τουλάχιστον ένα γκολ, που θα ήταν αναγκαίο μια και τέτοια ήταν και η νίκη για την πορεία της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά! Ευτυχώς οι Έλληνες παίκτες αφυπνίστηκαν γρήγορα και ο Καραγκούνης στην 101η συμμετοχή του με το εθνόσημο, πήρε την ομάδα στις πλάτες του και σκόραρε στο 63’ από το σημείο του πέναλτι, το οποίο είχε κερδίσει ο Σαλπιγγίδης από τον Αουάτ. Μάλιστα το 2-1 παρέμεινε ως το τέλος παρά το γεγονός πως το Ισραήλ είχε δοκάρι… Έτσι ο αγώνας έληξε και η Ελλάδα έφτασε στους 8 βαθμούς στον όμιλό της, και εδραιώθηκε στις πρώτες θέσεις του ομίλου. Μάλιστα αξίζει να αναφέρουμε πως το συγκεκριμένο παιχνίδι, τόσο από άποψη σημασίας, όσο και από άποψη ακριβούς διακύμανσης σκορ (μέχρι και το πέναλτι…) ήταν καρμπόν του αγώνα της Εθνικής κόντρα και πάλι στο Ισραήλ πέρσι, όπου ο τότε στόχος ήταν η πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ…

Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Καφές, Νίνης (15΄ Φετφατζίδης), Σαμαράς (81΄ Μήτρογλου), Σαλπιγγίδης (85΄ Μανιάτης)

Προπονητής: Φερνάντο Σάντος

Ισραήλ: Αουάτ, Κέιμαν, Ρεφαέλοβ, Σέχτερ, Κολάουτι (75΄ Μπαρντά), Αλμογκ Κοέν, Κόλσα, Μποντάρου, Νάτσο (64΄ Βερμούθ), Ταμίρ Κοέν (69΄ Ελρόι Κοέν), Γκέρσον
Προπονητής: Λουί Φερναντές

Σκόρερ: 22΄ Σαλπιγγίδης, 63΄ Καραγκούνης (πέν.) - 59΄ Σπυρόπουλος (αυτ.)
Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)


Κλείνοντας το 2010 με όμορφες αναμνήσεις…

Τετάρτη 17 Νοεμβρίου
Βιέννη («Ερνστ Χάπελ»)
Αυστρία-Ελλάδα 1-2 (0-0)
Φιλικός

Η χρονιά για την Εθνική μας ομάδα έκλεισε επιτυχώς στη Βιέννη και το «Έρνστ Χάπελ» - γήπεδο στο οποίο φιλοξενήθηκε ο τελικός του Euro 2008, με την Εθνική μας ομάδα να κοντράρεται σε φιλική αναμέτρηση με την Αυστρία. Το νικηφόρο 2-1 σηματοδότησε το τέλος των αγωνιστικών υποχρεώσεων για την Εθνική μας ομάδα σε μια γεμάτη συγκινήσεις χρονιά.

Το σκορ για την Εθνική μας άνοιξε με ωραία κεφαλιά ο Σαμαράς στο 49', για να ισοφαρίσει με σουτ-βολίδα ο Φουκς στο 69’. Τη νίκη για την Εθνική μας ομάδα που παίζοντας όμορφο ποδόσφαιρο έδειξε να βρίσκεται σε καλό δρόμο, έδωσε ο Γιώργος Φωτάκης πετυχαίνοντας το πρώτο του γκολ με το εθνόσημο έπειτα από ασίστ του Σαμαρά. Η νίκη παρότι φιλική, έδωσε κι άλλους βαθμούς στην Ελλάδα στο φημισμένο FIFA Ranking, όπου η χώρα μας βρίσκεται στην 11η θέση παγκοσμίως σε σύνολο διακοσίων και πλέον εθνών, ενώ ταυτόχρονα ο Σάντος συμπλήρωσε έξι αγώνες στον πάγκο της Εθνικής παραμένοντας αήττητος. Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά και όλοι ευχόμαστε το 2011 να φέρει ακόμη περισσότερες επιτυχίες στην επίσημη αγαπημένη όλων των Ελλήνων!

Αυστρία: Μάχο (46΄ Γκράτσαι), Κλάιν, Προντλ, Σίμερ, Φουκς, Κάβλακ (58΄ Γιάνκο), Πέλιβαν, Αλαμπα, Αρναούτοβιτς (87΄ Γιάντσερ), Γιουνούζοβιτς, Μάιερχοφερ
Προπονητής: Ντίντι Κονσταντίνι

Ελλάδα: Τζόρβας, Τοροσίδης (46΄ Βύντρα), Τζαβέλλας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης (74΄ Καφές), Καραγκούνης (91΄ Μάκος), Κονέ (46΄ Φωτάκης), Σαμαράς, Χριστοδουλόπουλος (84΄ Γεωργιάδης), Σαλπιγγίδης (71΄ Φετφατζίδης)
 
Προπονητής: Φερνάντο Σάντος
 
Σκόρερ: 67΄ Φουκς - 49΄ Σαμαράς, 81΄ Φωτάκης 
Διαιτητής: Σάσα Κέβερ (Ελβετία)
Με υπογραφή «Φέτφα»
 Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου
Λάρισα «AEL FC Arena»
Ελλάδα – Καναδάς 1-0 (0-0)
Φιλικός
Η Εθνική μας ομάδα άρχισε τους αγώνες της στο 2011, όπως ακριβώς «έκλεισε» το 2010, με νίκη! Αυτή τη φορά αντίπαλος ομάδα ήταν η αδύναμη Εθνική του Καναδά, με τον Σάντος να θέλει να δοκιμάσει πρόσωπα και σχήματα στο νέο γήπεδο-στολίδι της Λάρισας, το «AEL FC Arena». Οι φίλοι της Θεσσαλίας αγκάλιασαν όπως πάντα συνηθίζει να κάνει η επαρχία την Εθνική μας και είχαν την ευκαιρία να χειροκροτήσουν από κοντά το τιμώμενο πρόσωπο. Ποιον άλλο, τον μεγάλο Ότο Ρεχάγκελ, που τιμήθηκε μαζί με τον επί δεκαετίας βοηθό του για το εξαιρετικό έργο τους στην Εθνική.
Αυτό άλλωστε ήταν και το μεγάλο γεγονός της βραδιάς, με τα αγωνιστικά του φιλικού να περνούν σε δεύτερη μοίρα. Πάντως έγινε σχετικά καλό παιχνίδι και η Ελλάδα κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 63’ με τον 19χρονο Φετφατζίδη. Ο μικρός μάγος της Εθνικής πέτυχε το παρθενικό του γκολ με το εθνόσημο και το πανηγύρισε δεόντως, ενώ το σκορ έμεινε έτσι ως το τέλος χαρίζοντας μία ακόμα νίκη στην Εθνική, που την οδήγησε στη 10η θέση του κόσμου στην παγκόσμια κατάταξη.
Ελλάδα: Σηφάκης (46΄ Χαλκιάς), Τοροσίδης (46΄ Βύντρα), Τζαβέλλας, Παπασταθόπουλος, Μόρας, Καραγκούνης, Κατσουράνης (46΄ Καφές), Νίνης, Φετφατζίδης, Σαλπιγγίδης (46΄ Μήτρογλου, 69΄ Γεωργιάδης), Λυμπερόπουλος (61΄ Κονέ) 
Προπονητής: Φερνάντο Σάντος
Καναδάς: Μπόργιαν, Πίτερς, Καν, Γιάνκοβιτς, Τζόνσον (82΄ Πασέκο), Τζάκσον (65΄ Εντγκαρ), Στρέιθ, Χάτσινσον, Ντε Ροζάριο, Σίμπσον (78΄ Ρίκετς), Οσιαν (46΄ Φρεντ) 
Προπονητής: Στέφεν Χαρτ
Σκόρερ: 63΄ Φετφατζίδης
Διαιτητής: Σβέιν Οντβάρ Μόεν (Νορβηγία)
Aκολουθούν τα επτά video με τα highlights!
Μοιράσου το:

Σχετικά video

   

Αντσελότι: «Δεν θα πάω ποτέ στην Ίντερ»

Αντσελότι: «Δεν θα πάω ποτέ στην Ίντερ»Με κάθε επίσημο τρόπο απέκλεισε ο Κάρλο Αντσελότι το ενδεχόμενο στο μέλλον να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Ίντερ. Μάλιστα, ο τεχνικός της Τσέλσι αναφέρθηκε στον Λεονάρντο, που έκανε τη διαδρομή από την μία πλευρά στην άλλη.

Ιταλία θέλει ο Φαρφάν

Την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την Σάλκεαυτό το καλοκαίρι με πιθανότερο προορισμό τηνΙταλία έκανε γνωστή ο Τζέφερσον Φαρφάν.

«Έχω πάρει την απόφασή μου. Θα φύγω από την Σάλκε και να κάνω τον επόμενο βήμα στην καριέρα μου στην Ιταλία», τόνισε αρχικά ο Φαρφάν στην «Tuttosport» και στην συνέχεια έκανε γνωστό πως ήταν κοντά στην Ατλέτικο τον Ιανουάριο αλλά δεν τον άφησε η γερμανική ομάδα,

«Ήθελα να φύγω τον Ιανουάριο και ήμουν κοντά στην Ατλέτικο αλλά η πρόταση δεν έγινε δεκτή από την Σάλκε και έτσι έμεινα εδώ».

Ο πρώην επιθετικός της Αϊντχόφεν πήγε στην γερμανική ομάδα το 2008 από την PSV.

Στο στόχαστρο της Σεβίλλης ο Ζερβίνιο

Όπως αναφέρει η «El Mundo Deportivo» ηΣεβίλλη ενδιαφέρεται για την απόκτηση του επιθετικού της ΛιλΖερβίνιο.

Η Σεβίλλη ψάχνει για τον αντικαταστάτη του Λουίς Φαμπιάνο και βλέπουν τον Ιβοριανό ως τον ιδανικό αντικαταστάτη.

Ο διεθνής επιθετικός ξεκίνησε την καριέρα του από την Μπέβερεν και στην συνέχεια πήγε στην Λε Μαν πριν μεταγραφεί στην Λιλ.

Εκτός από την ισπανική ομάδα για την απόκτηση του Ζερβίνιο ενδιαφέρονται ακόμα οι Μπάγερν Μονάχου, Νάπολι και Ατλέτικο Μαδρίτης.

«Γλυκοκοιτάζουν» Μεξές οι «reds»

Φλερτ της Λίβερπουλ με τον Φελίππε Μεξές, αποκαλύπτει ο βρετανικός τύπος. Ο Κένι Νταλγκλίς θεωρεί, οτι ο Γάλλος αμυντικός, αποτελεί  ιδανική προσθήκη για τα μετόπισθεν των «κόκκινων».

Σε περίπτωση που η Λίβερπουλ δεν καταφέρει να αποσπάσει το «ναι» του Γκάρι Κέιχιλ, θα κινηθέι για τον Μεξές.  Ο νυν αμυντικός της Μπόλτον αυτή τη στιγμή φιγουράρει στην λίστα των «κόκκινων» .

Το συμβόλαιο του  Ρωμαίου, λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και ο Κένι Νταλγκλίς μπορεί να τον φέρει στο «Άνφιλντ» ως ελεύθερη μεταγραφή, γεγονός που κάνει ακόμη πιο ελκυστική την περίπτωσή του.

Ανανεώνει ο Γκαλάς με Τότεναμ

Επιβεβαίωσε (και) με δηλώσεις του ο Χάρι Ρέντναπ στη Daily Telegraph, ότι ο Ντάνιελ Λέβι, πρόεδρος των «σπιρουνιών», βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με τον Γκαλάς, για την ανανέωση του συμβολαίου του έμπειρου αμυντικού:
  
«Ο πρόεδρος είναι σε καλό δρόμο όσον αφορά αυτό το θέμα. Ο Γουίλιαμ το αξίζει, είναι από τους κορυφαίους παίχτες. Επίσης, είναι πολύ καλός και ήσυχος άνθρωπος. Θα μπορούσε να έχει πάει αλλού το καλοκαίρι και να πάρει πολλά χρήματα, αλλά συμφώνησε μαζί μας παρ’ ότι προηγουμένως αγωνιζόταν στην Αρσενάλ. Είναι μία από τις μεταγραφές της χρονιάς. Είναι φανταστικός για εμάς και έχει παίξει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια».

Να υπενθυμίσουμε ότι το καλοκαίρι ο Γκαλάς, θεωρούνταν «κλεισμένη» μεταγραφή του Παναθηναϊκού,τουλάχιστον όπως προέκυπτε από τον ελληνικό τύπο, στην συνέχεια όμως ο Γάλλος, μετακινήθηκε στην Τότεναμ, όπου πραγματοποίησε εξαιρετική σεζόν.

Ενδιαφέρον Μπάγερν για Κοεντράο


Τον Φάμπιο Κοεντράο της Μπενφίκα έχει βάλει στο μάτι η Μπάγερν Μονάχου σύμφωνα με την «Equipe».

Η γερμανική ομάδα θέλει να ενισχύσει το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής με τον νεαρό Πορτογάλο να είναι πρώτος στόχος.

Οι «Βαυαροί» σκέφτονται να προτείνουν 5ετές συμβόλαιο συνεργασίας με το κόστος της μεταγραφής να φτάνει τα 25 εκατ. ευρώ.

Ο 23χρονος άσος έχει συμβόλαιο με την Μπενφίκα μέχρι το 2016 ενώ φέτος  μετράει 6 συμμετοχές και 2 τέρματα στο πορτογαλικό πρωτάθλημα.

Πικέ-Σακίρα και …λίγο από Μέσι

Ξεφάντωσε η «Μπάρτσα» στο party γενεθλίων του Ζεράρ Πικέ. Ο Καταλανός αμυντικός γιόρτασε σε γνωστό club της Βαρκελώνης τα 24α γενέθλια του και το «παρών» έδωσαν σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές των «Μπλαουγκράνα», αλλά και η σύντροφος του Πικέ, Σακίρα. Η Κολομβιανή τραγουδίστρια μάλιστα φωτογραφήθηκε και με τον Λιονέλ Μέσι, ο οποίος δεν φαίνεται και τόσο …νηφάλιος. 

Τουρκικό κάλεσμα σε Ντρογκμπά

Τουρκικό κάλεσμα σε ΝτρογκμπάΤην έκπληξη στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι θέλει να κάνει η Γαλατάσαραϊ με την απόκτηση του Ντιντιέ Ντρογκμπά. Η τουρκική ομάδα προσφέρει στην Τσέλσι το ποσό των 7 εκατ. ευρώ.

Αυτή τη στιγμή ο ανταγωνισμός στην επίθεση της Τσέλσι έχει αυξηθεί καθώς υπάρχουν οι Νικολά Ανελκά και Φερνάντο Τόρες, με αποτέλεσμα ο Αφρικανός άσος να έχει χάσει τη θέση του.

ΤΟ TOP-5 ΤΗΣ ΕΥΡΩΛΙΓΚΑ *ΒΙΝΤΕΟ*

Δείτε τις πέντε καλύτερες φάσεις από τους δεύτερους αγώνες της προημιτελικής φάσης της Ευρωλίγκα, όπου υπάρχει και ο Χέρστον της Σιένα από το ματς με τον Ολυμπιακό.

Στο Νο1, το εντυπωσιακό κόψιμο του Μπατίστα πάνω στον Χέντριξ που του έσβησε τα φώτα.


Βράβευση Στέλιου Σφακιανάκη MVP ΟΠΑΠ 27ης αγωνιστικής


Βράβευση Στέλιου Σφακιανάκη MVP ΟΠΑΠ 27ης αγωνιστικής1Το βραβείο του MVP ΟΠΑΠ της 27ης αγωνιστικής απονεμήθηκε την Πέμπτη (24/3) στο Στέλιο Σφακιανάκη του Ατρόμητου, νικητή του διαγωνισμού που διοργανώνουν η Superleague και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ). Η εκδήλωση της βράβευσης έγινε στο Blue Star Café στο γήπεδο Περιστερίου και την απονομή έκανε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ατρόμητου Σταύρος Κωνσταντινίδης ενώ παρέστησαν επίσης οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές Γιώργος Χατζής (μέλος του δ.σ. της ΠΑΕ Ατρόμητος, Μπάμπης Κούκης, Καίσαρας Τσιριμιάγκος, Στέφανος Ηλιάδης, Κώστας Μισαηλίδης και Γιώργος Αυγουστίδης.

Τον καλύτερό τους εαυτό δίνουν ο Στέλιος Σφακιανακης και οι συμπαίκτες του για να φέρουν εις πέρας τους στόχους του Ατρομήτου, όπως δήλωσε ο μέσος της ομάδας του Περιστερίου. Ο Σφακιανάκης τόνισε πως αν ο Ατρόμητος είναι αυτός που πρέπει δεν θα κινδυνεύσει και πρόσθεσε πως πρωταρχικό μέλημα της ομάδας είναι να ξεμπερδεύει το ταχύτερο δυνατό με την υπόθεση παραμονή.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Ατρόμητου Σταύρος Κωνσταντινίδης ανέφερε κατά τη βράβευση.

"Όλοι οι παλαίμαχοι είμαστε υπερήφανοι που έχουμε στην ομάδα μας ένα παίκτη σαν τον Στέλιο. Είναι ένας παίκτης που παίζει με πάθος και δύναμη και δείχνει σε κάθε παιχνίδι ότι έχει τον Ατρόμητο στην καρδιά του. Εύχομαι να πετύχει γκολ και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και να φέρει το Κύπελλο Ελλάδας στο Περιστέρι" είπε ο πρόεδρος των παλαιμάχων κατά τη διαδικασία της απονομής.

Με την σειρά του ο Στέλιος Σφακιανάκης, που ήταν σκόρερ των δύο τερμάτων της ομάδας μας στο ματς με τον ΠΑΟΚ, δήλωσε τα εξής: "Είναι χαρά μου αυτή η βράβευση αλλά θα ήθελα να είχε συνδυαστεί με νίκη της ομάδας μου και όχι με την ισοπαλία για να νιώθαμε αυτή την στιγμή πιο ελεύθεροι στη βαθμολογία.

Γνωρίζουμε ότι η θέση της ομάδας μου είναι δύσκολη όμως όλοι οι παίκτες προσπαθούμε για το καλύτερο. Αυτός είναι και ο δικός μου στόχος, να βοηθάω την ομάδα μου για να πετύχει τους στόχους της. Το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να έχω την υγεία μου. Όσον αφορά την πορεία μας στο πρωτάθλημα πρέπει να ξεμπερδεύουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εμάς. Αν εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα".

Ο άσος της ομάδας μας μίλησε και για τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο πανηγυρίζει τα γκολ που πετυχαίνει λέγοντας τα εξής: "Αυτό είναι για τον κόσμο που ξέρω πόσο χαίρεται εκείνη την στιγμή. Ξέρω ότι ο τρόπος του πανηγυρισμού συμβολίζει κάτι για τους φιλάθλους μας και θέλω να τους ανταποδώσω την συμπαράσταση και την αγάπη που μας δείχνουν σε κάθε παιχνίδι. Θέλω να γνωρίζουν ότι θα δίνω πάντα τον καλύτερο μου εαυτό όσο και οι συμπαίκτες μου για να τους κάνουμε χαρούμενους και ευτυχισμένους στο τέλος της περιόδου".

Σχετικές φωτογραφίες


Βράβευση Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου - Best Goal ΟΠΑΠ 27ης αγωνιστικής

768473.JPGΤο βραβείο του Best Goal ΟΠΑΠ της 27ης αγωνιστικής απονεμήθηκε την Πέμπτη (24/3) στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλου του Παναθηναϊκού, νικητή του διαγωνισμού που διοργανώνουν η Superleague και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ). Η βράβευση έγινε  στις προπονητικές εγκαταστάσεις της Παιανίας από την αρραβωνιαστικιά του, Βάσω Τρέμκατζη, γεγονός που εξέπληξε ευχάριστα τον Έλληνα διεθνή..

Οι δηλώσεις του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου:

Για το βραβείο του καλύτερου γκολ και την έκπληξη: "Ήταν κάτι όμορφο και ευχαριστώ... Ήταν η πρώτη μου σκέψη να της αφιερώσω το βραβείο, γιατί είχε να γίνει καιρό και είχαμε κάποια παράπονα (γέλια)".

Για το γκολ που πέτυχε: "Από τη στιγμή που ερχόταν η μπάλα, ήθελα να την πάρω μπροστά μου για να σουτάρω, σήκωσα το κεφάλι, είδα τη γωνία ανοικτή, το έχω δοκιμάσει πολλές στην προπόνηση και ευτυχώς πήγε η μπάλα ακριβώς εκεί που είχα σκεφτεί... Νομίζω πως είναι το καλύτερο γκολ που έχω πετύχει".

Για τα πλέι οφ: "Έχουμε άλλα τρία παιχνίδια για να φτάσουμε σε αυτόν τον σκοπό και στόχο της ομάδας. Ελπίζουμε να ανεβάσουμε τη διαφορά, για να έχουμε το κεφάλι μας πιο... ήσυχο. Πρέπει να πάρουμε και τα εκτός έδρας παιχνίδια και την εντός έδρας αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα και νομίζω πως στα πλέι οφ, όλα θα πάνε καλά. Αναπροσαρμόσαμε εφέτος τους στόχους μας, έτσι όπως εξελίχθηκε η χρονιά και νομίζω ότι αυτόν τον στόχο δεν πρέπει με τίποτα να τον χάσουμε".

Για την αναμέτρηση με τον Πανσερραϊκό: "Για μας είναι σαν μικροί τελικοί, γιατί θέλουμε να αυξήσουμε τη διαφορά και δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι. Και από την στιγμή που δεν υπάρχει εύκολο παιχνίδι, πρέπει να τα δώσουμε όλα. Είναι πολύ σημαντικά για μας όλα τα παιχνίδια...".

Για την πορεία του την εφετινή σεζόν: "Μια χρονιά με τραυματισμούς και σκαμπανεβάσματα, όμως το σημαντικό είναι ότι φέτος μετά από κάθε τραυματισμό, έχω γυρίσει καλά. Για μένα αυτό είναι πολύ ευχάριστο".

Για την Εθνική ομάδα: "Κλήθηκα στο παρελθόν, πριν από τέσσερις- πέντε μήνες. Δεν είναι στο δικό μου χέρι, το μόνο που έχω να κάνω είναι να δείχνω στο γήπεδο ότι αξίζω μια θέση. Από εκεί και πέρα είναι επιλογές, τις οποίες κάνουν άλλοι και όχι εγώ".

Για το μήνυμα που στέλνει στον κόσμο του Παναθηναϊκού: "Να μας βοηθήσουν ώστε να κατακτήσουμε την πρώτη θέση τα πλέι οφ και να είμαστε όλοι μαζί του χρόνου στις ποδοσφαιρικές γιορτές, στις πραγματικές ποδοσφαιρικές γιορτές, όπως είναι το Τσάμπιονς Λιγκ."

Σχετικές φωτογραφίες