Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ << ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>>

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE
ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE KAI ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

live scores

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Έξι άρθρα για... ένα καλύτερο ελληνικό ποδόσφαιρο

superleague-logo-kerkyra-477

Για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, μετά και τα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου, στο "Καραϊσκάκη", μίλησαν σήμερα στον "Κόσμο του Επενδυτή" έξι άτομα που έχει άμεση σχέση μαζί του.

Ο Δ.Γόντικας, ο Γ.Μώραλης, ο Στ.Αδαμίδης, ο Σ. Πιλάβιος, ο Στ.Γιαννακόπουλος και ο Πατρίκ Κομνηνός κλήθηκαν να γράψουν από ένα άρθρο για την κατάσταση και τις λύσεις που υπάρχουν.

Να σημειωθεί πάντως, πως από την εφημερίδα ζήτησαν ένα άρθρο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά και τον ΠΑΟΚ αλλά και στις δύο περιπτώσεις δεν έλαβαν καμία ανταπόκριση.

ΣΟΦΟΚΛΗΣ ΠΙΛΑΒΙΟΣ (πρόεδρος ΕΠΟ) «Είναι ώρα να συζητήσουμε για τη συμβολή της UEFA»

Οι εικόνες βίας στα γήπεδα δεν τιμούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Αντίθετα, το απαξιώνουν στη συνείδηση της κοινής γνώμης και το καταστρέφουν. Γι' αυτό κανένας που αγαπά ειλικρινά το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να έχει σχέση με τη βία. Σχέση έχουν μόνον όσοι πάνω απ' όλα βάζουν τον παραγοντισμό τους και αυτοί που πάνω στην πλάτη του ποδοσφαίρου εκτονώνουν προσωπικές ή άλλες κοινωνικές εντάσεις.

Η διοίκηση της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, έχει θέσει ως προτεραιότητα πρώτης γραμμής την αποτελεσματική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Η θέση μας είναι σαφής. Καμία ανοχή στη βία. Καμία ανοχή στους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της βίας. Καμία ανοχή απέναντι σε όσους, είτε από τυχοδιωκτισμό είτε από επιπολαιότητα -σε τελική ανάλυση αυτό είναι αδιάφορο-, βάζουν αυτογκόλ στο πιο δημοφιλές άθλημα της χώρας.

Οι προτάσεις μας είναι συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες. Στόχος μας η σταδιακή επιστροφή των φιλάθλων στους χώρους των γηπέδων και η επικέντρωση στη φιλοσοφία της ψυχαγωγίας, ώστε ο φίλαθλος να μπορεί να απολαύσει το αγαπημένο του άθλημα με ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών, ασφάλεια και άνεση. Θεωρούμε ότι η προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος θα πρέπει πρώτα απ' όλα να ξεκινήσει από μια μεγάλη συμμαχία κατά της βίας. Πολιτεία, ΕΠΟ και ΠΑΕ να καθίσουμε όλοι μαζί στο τραπέζι της συνεργασίας και να συζητήσουμε ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις τα πάντα. Δεν έχει νόημα οι ευθύνες να γίνονται μπαλάκι και να πηγαίνουν από τον έναν στον άλλο. Αυτό είναι το χειρότερο μήνυμα που στέλνουμε στην κοινωνία. Μήνυμα ασυνεννοησίας και αδυναμίας, που ενθαρρύνει κάθε επίδοξο χούλιγκαν.

Είναι ώρα, λοιπόν, να μιλήσουμε όλοι με καθαρές κουβέντες. Να συζητήσουμε για τη συμβολή της UEFA, αξιοποιώντας τη μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μέλος της μεγάλης οικογένειας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, κι αυτό οφείλει να το αποδεικνύει διαρκώς. Να συζητήσουμε για τα γήπεδα και τις απαραίτητες προδιαγραφές που θα εγγυώνται την πρόσβαση σε όσους πληρούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Να συζητήσουμε την απόλυτη και πλήρη απαγόρευση των βεγγαλικών, αλλά και τους τρόπους εξονυχιστικού ελέγχου, ώστε ένα γήπεδο να μη γίνεται αρένα και πολεμικό μέτωπο.

Να συζητήσουμε για τη διάταξη των θυρών, για την ενεργοποίηση τηλεόρασης κλειστού κυκλώματος, για τους όρους και τις προϋποθέσεις διάθεσης αποκλειστικά ονομαστικών εισιτηρίων, τα οποία θα εκδίδονται και θα διανέμονται με χρήση της αστυνομικής ταυτότητας και των οποίων η παραχώρηση, μεταπώληση ή ο δανεισμός θα απαγορεύονται. Να συζητήσουμε για την ουσιαστική αυστηροποίηση των ποινών σε οπαδούς με παραβατική συμπεριφορά, και μάλιστα η επιβολή των ποινών να γίνεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου, χωρίς δικαίωμα αναστολής ή μετατροπής. Να συζητήσουμε, αλλά και να εφαρμόσουμε. Διότι μέχρι σήμερα αυτό που έλειψε δεν ήταν οι καλές ιδέες και οι προτάσεις. Αυτό που έλειψε ήταν η βούληση. Τώρα, είναι η ώρα των αποφάσεων. 
ΠΑΤΗΣΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ......

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ




  • 13:00 - Μπάσκετ (Α1 Γυναικών): Αμαρυλλίς-ΠΑΟΚ.

  • 14:00 - Πόλο (Α1 Ανδρών): Εθνικός-Λάρισα.

  • 14:30 - Πόλο (Α1 Ανδρών): ΠΑΟΚ-ΝΟ Πατρών.

  • 15:00 - Ποδόσφαιρο (Football League): Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός (ΕΤ3).

  • 15:00 - Χάντμπολ (Α1 Ανδρών): Φίλιππος Βέροιας-Διομήδης Άργους (ΣΠΟΡ+).

  • 16:00 - Πόλο (Α1 Ανδρών): Καλαμάκι-Βουλιαγμένη.

  • 16:00 - Μπάσκετ (Α1 Γυναικών): ΦΕΑ ΝΦ/ΝΧ-Πρωτέας.

  • 16:00 - Μπάσκετ (Α1 Ανδρών): Άρης-Κολοσσός Ρόδου (Novasports 3).

  • 16:00 - Μπάσκετ (Α1 Γυναικών): Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Βόλου.

  • 16:00 - Μπάσκετ (Α1 Γυναικών): Εσπερίδες-ΔΑΣΑΛ.

  • 16:00 - Πόλο (Α1 Ανδρών): Παναθηναϊκός-Χίος.

  • 17:00 - Βόλεϊ (Α1 Ανδρών): Απ. Καλαμαριάς-Ολυμπιακός.

  • 17:00 - Μπάσκετ (Α1 Ανδρών): Πανιώνιος-Ηλυσιακός.

  • 17:00 - Μπάσκετ (Α1 Ανδρών): Μαρούσι-Παναθηναϊκός (ΕΤ1).

  • 17:00 - Βόλεϊ (Α1 Γυναικών): Ολυμπιακός-Μαρκόπουλο.

  • 17:15 - Ποδόσφαιρο (Super League): Ηρακλής-Ξάνθη (Novasports 2).

  • 17:15 - Ποδόσφαιρο (Super League): Κέρκυρα-Ολυμπιακός Βόλου (Novasports 4).

  • 18:00 - Βόλεϊ (Α1 Γυναικών): Κερατέα-Πανιώνιος.

  • 18:15 - Χάντμπολ (Τσάλεντζ Καπ): ΑΕΚ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας (ΣΠΟΡ+).

  • 19:00 - Πόλο (Α1 Ανδρών): Πανιώνιος-Ολυμπιακός (ΕΤ1).

  • 19:00 - Μπάσκετ (Α1 Ανδρών): Ηρακλής-Καβάλα.

  • 19:00 - Μπάσκετ (Α1 Ανδρών): ΑΕΚ-Περιστέρι (Novasports 3).

  • 19:00 - Βόλεϊ (Α1 Ανδρών): Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ.

  • 19:30 - Ποδόσφαιρο (Super League): Παναθηναϊκός-Ατρόμητος (Novasports 2).

  • 19:30 - Βόλεϊ (Α1 Ανδρών): Άρης-Ηρακλής.

  • 19:30 - Βόλεϊ (Α1 Γυναικών): ΕΑ Λάρισα-Ηρακλής.

  • 19:30 - Βόλεϊ (Α1 Γυναικών): Πειραματικό-Πανελλήνιος.

  • Η Κρόουλι δυσφημεί τη Γιουνάιτεντ! (video)

    Η Κρόουλι δυσφημεί τη Γιουνάιτεντ! (video)Μπορεί για την Κρόουλι Τάουν το παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τον πέμπτο γύρο του FA Cup, στις 19 Φεβρουαρίου να ήταν γιορτή, αλλά δεν ήταν το ίδιο για έναν 19χρονο άνδρα, ο οποίος στο βίντεο της ομάδας χλευάζει το αεροπορικό δυστύχημα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μόναχο το 1958.
    Όπως αναφέρει η Αστυνομία, ο Τζέιμς Μπάτλερ από τη συνοικία Μπίτσις Κρέσεντ, στο Κρόουλι του Δυτικού Έσεξ, κατηγορείται με την υποψία χρήσης απειλητικών, υβριστικών ή προσβλητικών λέξεων με σκοπό να προκαλέσει παρενόχληση, ανησυχία ή άγχος.

    Οι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσεξαν ότι ο συγκεκριμένος οπαδός κατά τη διάρκεια του βίντεο που είχε γυρίσει η Κρόουλι στην παραποίηση του τραγουδιού των Specials «Ένα μήνυμα για σένα, Ρούντι», από τον μουσικό Μάικ Ντόμπι, σε «Ένα μήνυμα για σένα, Ρούνεϊ», έκανε χειρονομίες για το αεροπλάνο που έπεσε στην τραγωδία του Μονάχου.

    Ο συγκεκριμένος άνδρας φαίνεται να μετράει με τα δάχτυλά του σχηματίζοντας τους αριθμούς ένα, εννέα, πέντε και οκτώ, σχηματίζοντας την ημερομηνία 1958, όταν και έχασαν τη ζωή τους 23 άτομα από την αποστολή της Γιουνάιτεντ στο Βελιγράδι για τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα.

    Οι άνθρωποι της Κρόουλι δεν πρόσεξαν ποτέ το συγκεκριμένο περιστατικό, με συνέπεια το βίντεο να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.
    Μοιράσου το:

    Σχετικά video

    Σενάρια για Βαλέντσια στην Ουντινέζε

    Σενάρια για Βαλέντσια στην ΟυντινέζεΣτο προσκήνιο για την Ουντινέζε βρίσκεται το όνομα του Αντόνιο Βαλέντσια, σύμφωνα με δημοσιεύματα που λαμβάνουν χώρα στα διεθνή ΜΜΕ και δη τα ιταλικά.

    Συγκεκριμένα  όπως αναφέρει η ιστοσελίδα Itasportpress.it η ομάδα του «Φρίουλι» παρακολουθεί την περίπτωση του εξτρέμ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να κάνει επίσημη κίνηση για να τα τον αποκτήσει.
    Η διοίκηση της ομάδας παρακολουθεί την αποθεραπεία του ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε χτυπήσει στο γόνατο και πλέον το μόνο που απομένει είναι η επιστροφή του στην αγωνιστική δράση για να επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον.
    Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί πως ο παίκτης είναι στα πλάνα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον και δύσκολα θα αποχωρήσει από το «Ολντ Τράφορντ».

    Πρώτος και στο... index!

    Πρώτος και στο... index!Στην 38η θέση της ευρωπαϊκής κατάταξης ECI (Euro Club Index) βρίσκεται ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τις τελευταίες μετρήσεις. Στην 46η θέση ο Παναθηναϊκός, πολύ πίσω ΠΑΟΚΑΕΚ και Άρης.

    Στην  κατάταξη της ECI ο Ολυμπιακός είναι πρώτος από όλες τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες και βρίσκεται στην 38η θέση στην Ευρώπη, με τον Παναθηναϊκό να ακολουθεί πιο κάτω, αφού είναι 46ος.

    Η  εφετινή χρονιά του Ολυμπιακού μπορεί να μην ήταν η ιδανική, λόγω του αποκλεισμού από την Ευρώπη αρκετά νωρίς, αλλά η πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα συγκεντρώνει πολλούς πόντους.

    Η ECI (Euro Club Index) έχει δημιουργήσει μία κατάταξη η οποία προσμετράει τα αποτελέσματα των συλλόγων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αλλά και την πορεία τους τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο εγχώριο Κύπελλο.

    Σύμφωνα λοιπόν με αυτήν, πρώτη ομάδα στην Ευρώπη είναι η Μπαρτσελόνα με 4.082 βαθμούς, στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Ρεάλ Μαδρίτης με 3.918 πόντους. Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (3η), η Τσέλσι (4η), η Πόρτο (5η), η Άρσεναλ (6η), η Ίντερ (7η), η Μπάγερν Μονάχου (8η), η Τότεναμ (9η) και η Μαρσέιγ (10η).

    Ο  Ολυμπιακός είναι 38ος με 2.746 βαθμούς, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι 46ος με 2.699 πόντους. Η κατάταξη αυτή ανανεώνεται κάθε εβδομάδα και η ενημέρωση είναι συνεχής.

    ΔΕΝ ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΟΚ, ΛΟΓΩ ΩΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ


    Αποχή των παικτών του ΠΑΟΚ


    Αποχή από τη σημερινή προπόνηση του ΠΑΟΚ πραγματοποίησαν οι ποδοσφαιριστές του "Δικεφάλου". Οι "ασπρόμαυροι" βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις στη Σουρωτή, συζήτησαν αρκετή ώρα στα αποδυτήρια και στην πορεία γνωστοποίησαν πως δε θα προπονηθούν, εξαιτίας...
     οικονομικών οφειλών από την ΠΑΕ.


    Για την κίνησή τους εξέδωσαν, ανακοίνωση στην οποία αναφέρονται τα εξής: "Εμείς οι ποδοσφαιριστές του ΠAΟΚ μετά από μεταξύ μας συζήτηση αποφασίσαμε να μην προπονηθούμε σήμερα (25/2) σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις αρκετών μηνών στις πληρωμές δόσεων συμβολαίων, πριμ (σ.σ. περσινών του Ιουνίου) και διάφορων άλλων παροχών (σ.σ. από Σεπτέμβριο έως σήμερα).

    Επίσης, μ' αυτόν τον τρόπο συμπαραστεκόμαστε στους συμπαίκτες μας εκείνους, κυρίως στους νέους ποδοσφαιριστές, που αντιμετωπίζουν σημαντικό οικονομικό πρόβλημα, λόγω των καθυστερήσεων αυτών. Από αύριο (26/2) θα συμμετέχουμε κανονικά στο πρόγραμμα της ομάδας".

    Οι Έλληνες που θέλει ο Μανόλο

    Οι Έλληνες που θέλει ο ΜανόλοΟ Μανόλο Χιμένεθ με την μέχρι τώρα παρουσία του στην ΑΕΚ έχει σχηματίσει άποψη για τους Έλληνες παίκτες που θα μπορούσαν να προσφέρουν στην Ένωση. Πρόκειται για τους Γεωργιάδη, Φορτούνη, Μαλεζά και Σιόβα.
    Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει αρχίσει και αποκαλύπτει ποιες είναι οι επιθυμίες του και πως θέλει να κινηθεί ηΑΕΚ στην μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού, εάν παραμείνει βέβαια στην τεχνική της ηγεσία.
    Ο ισπανός τεχνικός έχει κάνει λόγο για το ελληνικό μοντέλο που θέλει να ακολουθήσει και σύμφωνα με την «Sportday» έχει ήδη ξεχωρίσει τέσσερις Έλληνες παίκτες που θα ήθελε να τους δει στην ομάδα του καθώς θεωρεί ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του ίδιου αλλά και τις φανέλας τηςΑΕΚ.
    Ο λόγος για τους Γιώργο Γεωργιάδη του Πανσερραϊκού, Κώστα Φορτούνη του Αστέρας Τρίπολης, Δημήτρη Σιόβα του Πανιωνίου και Στέλιο Μαλεζά του ΠΑΟΚ.
    Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες αυτοί είναι εύκολο ή πιθανό να αποκτηθούν. Η Ένωση θα κινηθεί με συγκεκριμένα οικονομικά μεγέθη και είναι πιθανό για την απόκτηση των παικτών αυτών να χρειάζονται χρήματα που δεν μπορεί να διαθέσει.
    Έτσι και αλλιώς, είναι λίγο ή πολύ γνωστές οι απαιτήσεις των ομάδων που έχουν τους παίκτες.
    Ο Γεωργιάδης έφτασε κοντά στην ΑΕΚ και τα Χριστούγεννα, ωστόσο η πρόταση των κιτρινόμαυρων δεν ικανοποίησε τους Σερραίους. Ο ενδεχόμενος υποβιβασμός των Λιονταριών μπορεί να κάνει εφικτή αυτή την περίπτωση για την ΑΕΚ.
    Η περίπτωση του Φορτούνη μάλλον ανήκει στις ανέφικτες καθώς είναι γνωστό το ενδιαφέρον της Γιουβέντους για τον παίκτη, ενώ μάλιστα ο Αστέρας απέρριψε πρόταση των ιταλών.
    Ο Δημήτρης Σιόβας, για τον οποίο ο Χιμένεθ έχει πολύ καλή άποψη, δεν κατάφερε να δημιουργήσει… φίλους στην τελευταία του επίσκεψη στο ΟΑΚΑ, με τα σχόλια που έκανε κατά την αποχώρηση της ομάδας και έτσι δεν αποκλείεται, ακόμη και αν μπορούσε να ικανοποιήσει η ΑΕΚ τον Πανιώνιο, να υπάρξουν αντιδράσεις από τους οπαδούς.
    Τέλος για τον Στέλιο Μαλεζά έγινε μια προσπάθεια τα Χριστούγεννα, ωστόσο ο ΠΑΟΚ δεν δέχθηκε την πρόταση που έκανε η ΑΕΚ. Είναι πιθανό να υπάρξει νέα προσπάθεια το καλοκαίρι, αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βρει ανταπόκριση και αυτή την φορά.

    Το yellow trip συνεχίζεται!

    Το yellow trip συνεχίζεται!Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το τέλος του φετινού ευρωπαϊκού ονείρου και την ανάγκη προσήλωσης εκ νέου στον στόχο της επιστροφής στα σαλόνια. Eντός συνόρων η υποκρισία καλά κρατεί!

    Στο City of Manchester ολοκληρώθηκε για τον ΑΡΗ το φετινό ευρωπαικό ταξίδι. Με βάση την δυναμικότητα των δύο ομάδων αυτό ήταν και το φυσιολογικό αποτέλεσμα. Ο ΑΡΗΣ κόντρα στην Ατλέτικο, την Λεβερκούζεν, την Ρόζενμποργκ, ακόμα και στο πρώτο παιχνίδι με την Σίτυ απέδειξε ότι δεν παίζουν (πάντα) τα χρήματα ποδόσφαιρο. Ποδόσφαιρο «παίζουν» ο προπονητής, οι παίκτες, το πάθος, η δύναμη, η τακτική, η τύχη, η θέληση, τα λάθη, οι διαιτητές. Στην Ελλάδα… μπάλα παίζει και ο κόσμος. Στον ΑΡΗ ο κόσμος του έχει γίνει αντικείμενο θαυμασμού, αλλά παράλληλα και αιτία κατάρρευσης μίας χρόνιας προπαγάνδας απαξίωσης αυτού του συλλόγου.
    Βέβαια όταν κάποιοι προσπάθησαν να απαξιώσουν την μεγαλειώδη κάθοδο 25000 οπαδών στην Αθήνα, ήταν φυσιολογικό να προσπαθήσουν να κάνουν το ίδιο και με τους 6000-7000 φίλους του ΑΡΗ που βρέθηκαν στο Μάντσεστερ.
    Την απάντηση σε όλους αυτούς τους αυθαίρετους διαστρεβλωτές της πραγματικότητας, πέρα από τις εικόνες, την δίνει η επίσημη καταμέτρηση από την Μάντσεστερ Σίτυ (στο ημίχρονο παρακαλώ) του αγώνα. Για όσους «είδαν» από το σπίτι ή το καφενείο τους το παιχνίδι και κάνουν λόγο για 2 ή 3 χιλιάδες κόσμου (λες και είναι λίγοι κι αυτοί) απλά θα σημειώσω ότι οι Άγγλοι που μετράνε μέχρι τελευταίου τον φίλαθλο που μπαίνει στο γήπεδο, ενημέρωσαν ότι στην κερκίδα των φίλων του ΑΡΗ φιλοξενήθηκαν 5971 φίλαθλοι συν 200 φίλοι του ΑΡΗ στα VIP.
    Αυτός ο κόσμος δεν σταμάτησε λεπτό παρά το γεγονός ότι η ομάδα έχανε από το 10΄με 2-0 με δύο γκολ του κ. Ντζέκο που η Σίτυ τον αγόρασε 37 εκ. ευρώ !!! Και μόνο που ο ΑΡΗΣ έφτασε στο σημείο να παίζει αντίπαλος με αυτή την ομάδα στους 32 του θεσμού τα λέει όλα για την πορεία του.
    Ο Μιχάλης Σηφάκης μετά το τέλος του αγώνα στις δηλώσεις του-πέρα από την προσωπική του θέση ότι για τον ίδιο αυτή η πορεία ήταν ίσως η ομορφότερη στιγμή της καριέρας του-είπε δύο-τρία πράγματα που θεωρώ ότι οφείλουν να τα ακούσουν όλοι οι φίλοι της ομάδας. Ο αρχηγός του ΑΡΗ σημείωσε ότι όποιος δεν είναι ευχαριστημένος από την φετινή παρουσία στην Ευρώπη θα ήταν αχάριστος (και έχει 100% δίκιο), αλλά παράλληλα για μένα τόνισε και το σημαντικότερο. Είπε ότι στα 7 παιχνίδια που απομένουν για να ζήσουν παίκτες, κόσμος και δημοσιογράφοι (!) ανάλογες στιγμές τη νέα χρονιά, πρέπει να πετύχει η ομάδα τον (αυτονόητο) στόχο της εξόδου στην Ευρώπη εκ νέου.
    Ο ΑΡΗΣ θεωρώ ότι στα τελευταία 7 παιχνίδια θέλει 14-15 βαθμούς για να είναι στα πλέι-οφ. Στην Λάρισα σίγουρα οι συνθήκες δεν θα είναι ιδανικές για πολλούς και διάφορους λόγους. Προσωπικά αυτό το οποίο με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι η αποστολή του ΑΡΗ έφτασε στην Θεσσαλονίκη στις 730 το πρωί και επομένως οι παίκτες στα σπίτια τους έφτασαν στις 9 το πρωί! Αύριο θα προπονηθούν και θα πάνε στην Λάρισα για να παίξουν ένα παιχνίδι δύο μέρες μετά το Μάντσεστερ. Είναι δεδομένο ότι ο Μιχαλήτσος θα προσπαθήσει να φρεσκάρει την  ομάδα με 4 και 5 αλλαγές στο βασικό σχήμα. Σε αυτά τα ματς όμως για να ανταπεξέλθει το σώμα πρέπει να περισσεύουν και τα ψυχικά αποθέματα. Κι εκεί για μένα θα κριθούν όλα την Κυριακή στον πρώτο από τους 7 τελικούς όπου τα περιθώρια απωλειών είναι σχεδόν μηδαμινά…
    Υ.Γ.1 Ένα μεγάλο ευχαριστώ από μένα προσωπικά σε όλους όσους συνετέλεσαν στην πραγματοποίηση του φετινού yellow trip. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και σε όλους τους συνεργάτες για την συνδρομή τους στην υλοποίηση όλων των απαιτήσεων της UEFA που πολλαπλασίασε τον όγκο δουλειάς, αλλά ως αποτέλεσμα έφερε τα συγχαρητήρια της ευρωπαικής ομοσπονδίας προς τον σύλλογο.
    Υ.Γ.2 Πριν και μετά τα παιχνίδια των ομάδων της Θεσσαλονίκης με τον Ολυμπιακό στα ραδιόφωνα γίνεται ο χαμός. Οι… Μακεδονομάχοι εμφανίζονται με την σάρισα ανά χείρας. Διαβάσαμε δακρύβρεχτα άρθρα, ακούσαμε «αγανακτισμένους οπαδούς να μιλούν κατά του Ολυμπιακού. Τα ίδια και σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό επαναλήφθηκαν μετά το ντέρμπι στο Καραισκάκη. Και τι δεν λέχθηκε και τι δεν γράφτηκε για τον Μαρινάκη και το πώς έχει γίνει εξαιτίας του το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σήμερα στην πρόταση μομφής εναντίον του από την Θεσσαλονίκη ΜΟΝΟ Ο ΑΡΗΣ ψήφισε εναντίον του.  Σας θυμίζω ότι ΜΟΝΟ Ο ΑΡΗΣ δεν τον είχε ψηφίσει την μέρα της εκλογής του και ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΕ 100%. Ο ΠΑΟΚ ψήφισε λευκό (τζάμπα οι φωνές για τα ελικόπτερα !!!) και ο Ηρακλής  υπέρ του Μαρινάκη!
    Και μιλάμε για γεγονότα κύριοι. Όχι για καφενειακές συζητήσεις. Ήθελα πραγματικά να ήξερα πως νιώθουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ και  του Ηρακλή για αυτό και τι ψέμα μπορούν να πουν στους εαυτούς για να καλύψουν (κι) αυτή την φορά την ΕΠΙΣΗΜΗ θέση των ΠΑΕ τους. Κατά τα άλλα να είναι καλά οι Μακεδονομάχοι και οι σάρισες που… μάχονται εναντίον του κατεστημένου. Όταν θέλεις να λέγεσαι ΜΕΓΑΛΗ ομάδα σε τέτοιες περιπτώσεις μπαίνεις μπροστά. ΚΑΤΑ λοιπόν ψήφισαν τρεις μεγάλες ομάδες. Ο ΠΑΟ, η ΑΕΚ και ο ΑΡΗΣ. Όλοι οι άλλοι είτε κρύφτηκαν είτε ξεκάθαρα συντάχθηκαν με τον κ. Μαρινάκη.
    Υ.Γ.3 Κι οι Άγγλοι… προπαγανδίζουν!http://europeanfootballweekends.blogspot.com/2011/02/aris-thessaloniki-fans.html