Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ << ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>>

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE
ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE KAI ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

live scores

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Αυτά είναι τα αστέρια του Σουνταμερικάνο (foto + video)

Αυτά είναι τα αστέρια του Σουνταμερικάνο (foto + video)Μετά από ένα τουρνουά που κράτησε έναν μήνα οι εθνικές ομάδες κάτω των 20 της Λατινικής Αμερικής έδειξαν αρκετά από το αύριο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τα τέσσερα νέα αστέρια.
Λούκας – Βραζιλία/Σαο Πάουλο
Η αποκάλυψη της Σελεσάο ήταν ο πιτσιρικάς της Σάο Πάουλο, Λούκας. Δημιουργούσε και σκόραρε συνεχώς και αποκορύφωμα ήταν η εμφάνιση του στο 6-0 εναντίον της Ουρουγουάης, στο οποίο πέτυχε χατ τρικ.
Αγωνίζεται σαν δεύτερος επιθετικός και αρέσκεται στο να τρέχει προς την άμυνα, έχοντας μεγάλη έφεση στο σκοράρισμα. Είναι ταχύτατος και έχει αρκετά καλή ντριπλά. Η Μπαρτσελόνα τον παρακολουθεί και εάν συνεχίσει τέτοιες εμφανίσεις με την ομάδα του δεν αποκλείεται να τον δούμε σύντομα στα ευρωπαϊκά γήπεδα.
Ντιέγκο Πολέντα – Ουρουγουάη/Τζένοα
Η άμυνα της Ουρουγουάης έδειχνε να είναι το δυνατό της σημείο, αν και δέχθηκε μεγάλο πλήγμα μετά τα 6 γκολ που δέχθηκε εναντίον της Βραζιλίας. Παρόλα αυτά ο αρχηγός της ομάδας Ντιέγκο Πολέντα ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τα μέγιστα την Ουρουγουάη να εξασφαλίσει την πρόκριση της στους Ολυμπιακούς αγώνες για πρώτη φορά μετά από 84 χρόνια.
Το μεγαλύτερο ταλέντο του είναι το κοντρόλ της μπάλας, καθώς μεταφέρει με μεγάλη άνεση τη μπάλα προς τα εμπρός αποφεύγοντας τις περιττές «γιόμες».
Χουάν Ιτούρμπε – Αργεντινή/Κίλμες
Πολύ τον αποκαλούν ήδη «Νέο Μέσι» και οι εμφανίσεις του στο Σουνταμερικάνο επιβεβαίωσαν το τεράστιο ταλέντο του.  Η ομοιότητα του με τον Μέσι είναι μεγάλη, παρόλο που το ταλέντο του δείχνει να μην έχει ωριμάσει ακόμη.
Αναμένεται να υπογράψει στην Πόρτο τον Ιούνιο και να μας απασχολήσει εκ του σύνεγγυς.
Γιοχάντρι Ορόθκο – Βενεζουέλα/Βόλφσμπουργκ
Μπορεί η Βενεζουέλα να είναι ο ουραγός της Λατινικής Αμερικής, ωστόσο η νέα «φουρνιά» παικτών της, δείχνει πολλά υποσχόμενη.
Ο βραχύσωμος μέσος θυμίζει ένα κλασσικό λατινοαμερικάνικο δεκάρι με χαμηλό κέντρο βάρους και την εξαιρετική του ταχύτητα να ξεχωρίζουν.
Υπέγραψε ήδη στη Βόλφσμπουργκ και όλοι περιμένουν να δουν τι… ψάρια θα πιάσει στην Ευρώπη.
Μοιράσου το:

Σχετικά video

   

Photo Gallery

  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  • Click to open image!
  •  

Ο "Goofy" πορτιέρο

Ο "Goofy" πορτιέροΤο βράδυ της περασμένης Κυριακής σας γράψαμε για το γελοίο γκολ που έφαγε ο τερματοφύλακας της Κόρτραϊκ, video όμως δεν υπήρχε, όπως συμβαίνει πάντα με το Βέλγιο, αλλά τώρα έφτασε η ώρα να το απολαύσετε .


Ο 23άχρονος επιθετικός της Γάνδης, Μ'Μπογιό Ιλόμπ, έκανε την σέντρα στο 82ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Ζλάταν Λούμπιανκιτς πήδηξε για κεφαλιά χωρίς αποτέλεσμα και ο πορτιέρο της Κόρτραϊκ, Νταμιέν Λαχάγ, φαινόταν εύκολο πως θα μπλοκάρει.
Άνοιξε λοιπόν την αγκαλιά του, αλλά... δεν την έκλεισε εγκαίρως με αποτέλεσμα η μπάλα να συνεχίσει την πορεία της, να περάσει εν συνεχεία κάτω από τα πόδια του και να καταλήξει στα δίχτυα.
 

Τιτανομαχία στο Λονδίνο

 Τιτανομαχία στο ΛονδίνοΌλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Λονδίνο την Τετάρτη με την πρώτη πράξη της τιτανομαχίας στο Λονδίνο ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μπαρτσελόνα (21:45-ΝΕΤ). Ρόμα - Σαχτάρ Ντόνετσκ(21:45-ΝΟVASPORTS 1) το άλλο παιχνίδι της βραδιάς.

Η στιγμή που περίμεναν με ανυπομονησία οι απανταχού φίλοι του ποδοσφαίρου μετά την κλήρωση του περασμένου Δεκεμβρίου, έφτασε.

Δύο από τις πλέον ελκυστικές ομάδες της Ευρώπης με βάση το ποδόσφαιρο που αποδίδουν, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Λονδίνο και πιο συγκεκριμένα το "Έμιρεϊτς" σε μία αναμέτρηση που μοιάζει με πρόωρο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Οι λονδρέζοι με τους "μπλαουγκράνα"  άλλωστε έχουν αναμετρηθεί στον τελικό του θεσμού, το 2007 με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί και να κατακτά τον τίτλο ενώ πέρυσι αναμετρήθηκαν ξανά, στα προημιτελικά με τους Καταλανούς να είναι ξανά οι νικητές.

Στην τρέχουσα σεζόν πάντως τόσο οι "κανονιέρηδες" όσο και οι Καταλανοί αποδίδουν θεαματικό ποδόσφαιρο και οι φίλοι της στρογγυλής θεάς ευελπιστούν ότι θα τους προσφέρουν πλούσιες συγκινήσεις.

Η Άρσεναλ με "όπλο" την έδρα θα προσπαθήσει να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα που θα της δώσει ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στην Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα θέλει να δείξει τα δόντια της στο Λονδίνο, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι το φαβορί του ζευγαριού και να έχει πιο εύκολο έργο στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στην έδρα της.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Σεσκ Φάμπρεγκας ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα η οποία το περασμένο καλοκαίρι προσπάθησε να τον αποκτήσει και ενώ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της.

Στην σκιά της σπουδαίας αναμέτρησης στο Λονδίνο, στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς θα αναμετρηθούν η Ρόμα με την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

Οι Ιταλοί ψάχνουν για... διέξοδο φέτος μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς απογοητεύουν με την πορεία τους στο πρωτάθλημα της χώρας τους ενώ στην αντίπερα όχθη, οι Ουκρανοί έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στη φάση των ομίλων και πλέον φιλοδοξούν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

Τρελάθηκε ο Ρίνο (video)

Τρελάθηκε ο Ρίνο (video)Ούτε ο ίδιος ο Τζενάρο Γκατούζο δεν δικαιολόγησε την ενέργειά του να επιτεθεί στον Τζο Τζόρνταν μετά το τέλος της αναμέτρησης της Μίλαν με την Τότεναμ στο «Σαν Σίρο», για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο αρχηγός της Μίλαν μίλησε για το επεισόδιο που είχε, λέγοντας ότι έχασε το μυαλό του. «Τρελάθηκα. Έχασα το μυαλό μου και αναλαμβάνω κάθε ευθύνη για τις ενέργειές μου», τόνισε στοSkysports ο Ιταλός μέσος.

«Καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα με εξόργισε με τη συμπεριφορά μου. Έλεγε πάρα πολλά, που δεν μπορώ να αναφέρω τώρα, αλλά όπως και να έχει δεν δικαιολογείται η αντίδραση που είχα», ανέφερε στη συνέχεια για να προσθέσει: «Θα περιμένω την απόφαση της ΟΥΕΦΑ».

Τέλος, για την εμφάνιση της ομάδας του είπε: «Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καθόλου καλοί. Κι αυτοί κατάφεραν να πάρουν το αποτέλεσμα και τη νίκη σκοράροντας στην αντεπίθεση. Η Τότεναμ δεν μου φαίνεται να είναι πιο δυνατή από εμάς. Στο Λονδίνο θα παίξουμε για να πάρουμε την πρόκριση».
ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΒΙΝΤΕΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ 

Φεστιβάλ ποδοσφαίρου στο «Emirates»

Φεστιβάλ ποδοσφαίρου στο «Emirates»Οι δύο πιο θεαματικές ομάδες του κόσμου, Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα, δίνουν το πρώτο ραντεβού στο «Emirates» με στόχο την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο άλλο παιχνίδι της Τετάρτης, η προβληματική Ρόμα φιλοξενεί την άπραγη Σαχτάρ.
Άρσεναλ-Μπαρτσελόνα

Το παιχνίδι που περιμένει με ανυπομονησία όλος ο κόσμος στη φάση των «16». Άρσεναλ και Μπαρτσελόνα αναμετρώνται σε μία επανάληψη του περσινού προημιτελικού που είχε βρει νικητές τους «μπλαουγκράνα», με τον Λιονέλ Μέσι να μαγεύει.

Οι «κανονιέρηδες» προέρχονται από εύκολη νίκη επί της Γουλβς με 2-0 και παραμένουν στο κυνήγι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πλέον ήρθε η ώρα να αποδείξουν και στην Ευρώπη ότι μπορούν επιτέλους να υπολογίζονται ως μεγάλη δύναμη. Ο Αρσέν Βενγκέρ δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Μπακαρί Σανιά και τους τραυματίες Τόμας Βερμάελεν και Λούκας Φαμπιάνσκι.

Το ευχάριστο για τον Αλσατό τεχνικό είναι η επιστροφή του Σαμίρ Νασρί, αλλά και το γεγονός ότι ο Φαν Πέρσι δείχνει ασταμάτητος έχοντας έντεκα γκολ σε εννιά παιχνίδια.

Και όμως, αυτή η Μπαρτσελόνα γκελάρει. Μετά το εντυπωσιακό σερί των 16 συνεχόμενων νικών, η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κινδύνεψε με ήττα από τη Χιχόν, καταφέρνοντας τελικά να σώσει τον βαθμό με γκολ του Βίγια. Παρ' όλα αυτά οι Καταλανοί είναι το μεγάλο φαβορί, αφού πολύ απλά δείχνουν ασταμάτητοι.

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Ισπανίας δεν υπολογίζει στους τραυματίες Κάρλες Πουγιόλ και Γέφρεν, με τον Αμπιντάλ να είναι ο παρτενέρ του Πικέ στο κέντρο της άμυνας. Οι δύο ομάδες έχουν βαρεθεί να αναμετρώνται, αφού εκτός από το τελικό του Παρισιού (νικήτρια η Μπαρτσελόνα με 2-1), συναντήθηκαν πέρυσι στα προημιτελικά, με το πρώτο παιχνίδι στο Λονδίνο να λήγει ισόπαλο 2-2 και τον επαναληπτικό στο «Καμπ Νου» 4-1, με τέσσερα γκολ του Λιονέλ Μέσι, παρότι η Άρσεναλ προηγήθηκε. Την περίοδο 1999/2000 υπήρξε το πρώτο ραντεβού, στην πρώτη φάση των ομίλων του Champions League, με σκορ 1-1 στη Βαρκελώνη και νίκη της Μπαρτσελόνα με 4-2 στο «Γουέμπλεϊ».

Ρόμα-Σαχτάρ Ντόνετσκ

Η Ρόμα φιλοξενεί τη Σαχτάρ και γνωρίζει πολύ καλά ότι το Τσάμπιονς Λιγκ αποτελεί διέξοδο για τη φετινή προβληματική χρονιά. Οι «τζιαλορόσι» έχουν μείνει πίσω στο πρωτάθλημα χωρίς να έχουν ελπίδες κατάκτησης, ενώ η ανασφάλεια για την επόμενη ημέρα συνεχίζεται. Η οικονομική κατάσταση του συλλόγου δεν είναι και η καλύτερη και οι συζητήσεις για τη μεταβίβαση των μετοχών από την οικογένεια Σένσι δεν έχουν φέρει μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.

Η πρόκριση στα προημιτελικά θα γλυκάνει κάπως την κατάσταση και θα δώσει ανάσες στον Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος κινδυνεύει άμεσα με απόλυση.   

Στον αντίποδα, η Σαχτάρ Ντόνετσκ κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να ξεπεράσει το εμπόδιο των ομίλων και να πάρει την πρόκριση για τα νοκ άουτ παιχνίδια. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα είναι πρίμα, αφού ο Μιρτσέα Λουτσέσκου θα πρέπει να αντιμετωπίσει την αγωνιστική απραξία και την άσχημη εικόνα των φιλικών. Οι Ουκρανοί έχουν να δώσουν επίσημο αγώνα από τις 8 Δεκεμβρίου κι ελπίζουν ότι αυτό δεν θα φανεί στο «Ολίμπικο».

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν στη φάση των ομίλων της σεζόν 2006/07, με τους «τζιαλορόσι» να θριαμβεύουν στη Ρώμη με 4-0, αλλά να χάνουν με 1-0 στο Ντόνετσκ.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ Champions league

Οι προτάσεις της ημέρας για το ΣΤΟΙΧΗΜΑ


Δυάδα 1
Γράφει η συντακτική ομάδα του τζογαδόρου 14:44 Τετάρτη, 16 Φεβ 11,  (0)
159  ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ                 ΓΚΟΛ – ΓΚΟΛ
160  ΡΟΜΑ – ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ                 ΓΚΟΛ – ΓΚΟΛ
Μονό αποδεκτό
Γράφει η συντακτική ομάδα του τζογαδόρου 20:14 Τρίτη, 15 Φεβ 11,  (0)
Αnytime to score  ΠΑΤΟ(ΜΙΛΑΝ)
Τριάδα διημέρου
Γράφει η συντακτική ομάδα του τζογαδόρου 20:13 Τρίτη, 15 Φεβ 11,  (0)
ΜΙΛΑΝ-ΤΟΤΕΝΑΜ όβερ 2,5 γκολ

ΑΡΣΕΝΑΛ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ όβερ 2,5 γκολ συνέχεια
Δυάδα διημέρου
Γράφει η συντακτική ομάδα του τζογαδόρου 10:43 Τρίτη, 15 Φεβ 11,  (0)
144  ΜΙΛΑΝ – ΤΟΤΕΝΑΜ                  1
159  ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ               ΓΚΟΛ – ΓΚΟΛ

Βαλένθια - Σάλκε 1-1

Βαλένθια - Σάλκε 1-1Με γκολ του Ραούλ η Σάλκε πήρε ισοπαλία με 1-1 από την Βαλένθια μέσα στο "Μεστάγια" και απέκτησε προβάδισμα για πρόκριση στους "8" (videos)
Με το 6ο τέρμα του Ρομπέρτο Σολδάδο στην διοργάνωση άνοιξαν το σκορ οι "νυχτερίδες" στο 17' από την ασίστ του Ματιέ, αλλά δεν κατάφεραν να κρατήσουν το πολύτιμο "μηδέν" στην άμυνα.

Η ισοφάριση ήταν υπόθεση ισπανική για τους Γερμανούς, καθώς ο Χουράδο τροφοδότησε τον Ραούλ και αυτός στο 64' σκόραρε για ακόμη μια φορά στην καριέρα του κόντρα στην Βαλένθια.
Αυτό ήταν το 69ο γκολ του Ραούλ Γκονθάλεθ στο Champions League, στου οποίου την ιστορία είναι πρώτος σκόρερ, ενώ πλέον είναι πρώτος σκόρερ γενικά στα κύπελλα Ευρώπης με 71 τέρματα, αφήνοντας δεύτερο των Φίλιπο Ιντζάγκι με 70.

Επίσης, έφτασε τον Πάολο Μαλντίνι στην κορυφή της λίστας των περισσότερων συμμετοχών στο Champions League με 139 και αν παίξει στην ρεβάνς θα μείνει μόνος πρώτος και εκεί με 140.

Βαλένθια - Σάλκε 1-1

Σκόρερς: 17' Σολδάδο / 64' Ραούλ
Γήπεδο: "Μεστάγια", Βαλένθια
Διαιτητής: Αλεκσέι Νικολάεβ (Ρωσία)

Στην πρώτη καλή στιγμή του ματς ο Χούντελααρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή της Βαλένθια αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει στο 9', όμως οι Ισπανοί ήταν αυτοί που στο 17' άνοιξαν το σκορ με το 6ο γκολ του Ρομπέρτο Σολδάδο στην διοργάνωση.

Ο Αντούριθ βρήκε αριστερά τον Ματιέ, ο Γάλλος έκανε την σέντρα και στο πρώτο δοκάρι ο ο Σολδάδο πλάσαρε άψογα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόιερ, ο οποίος έκανε κακό υπολογισμό.

Ο Ισπανός στράικερ απείλησε ξανά στο 30', με την μπάλα να περνά λίγο άουτ από την κεφαλιά του, λίγο νωρίτερα οι Γερμανοί είχαν μια καλή στιγμή με τον Κλούγκε, ενώ στο 34' ήταν η σειρά του Αντούριθ να βρεθεί κοντά στο γκολ, αλλά αστόχησε με το δυνατό διαγώνιο σουτ του δεξιά μέσα από την περιοχή.

Το δεύτερο ημίχρονο

Δυναμικά ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με το διαγώνιο σουτ του Μπανέγκα στο 48' να περνά λίγο άουτ, ενώ λίγα δευτερόλεπτα αργότερα στην απέναντι εστία ο Ραούλ σούταρε με το δεξί και ο Γκουαΐτα έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 64' η Σάλκε έφτασε στην ισοφάρισε με... ισπανική συνεργασία! ο Χουράδο από αριστερά βρήκε τον Ραούλ στην καρδιά της περιοχή της Βαλένθια και ο έμπειρος στράικερ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γκουαΐτα με ιδανικό διαγώνιο πλασέ.

Ο Ραούλ σε 24 ματς πρωταθλήματος κόντρα στην Βαλένθια με την φανέλα της Ρεάλ είχε σκοράρει12 φορές, ενώ το είχε κάνει αυτό και στον τελικό του Champions League κόντρα στις "νυχτερίδες" την περίοδο 2000-2001.

Η Βαλένθια δεν κατάφερε εν συνεχεία να πετύχει ένα γκολ που θα έδινε σε αυτήν την πρώτο λόγο εν όψει της ρεβάνς στο Γκελζενκίρχεν, ενώ η Σάλκε ολοκλήρωσε το ματς με 10 παίκτες λόγο αποβολής του Σμιτζ στο 93'.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ: Γκουαΐτα, Μιγκέλ, Νταβίντ Ναβάρο, Ρικάρντο Κόστα, Ματιέ (79' Χόρντι Άλμπα), Μεχμέτ Τοπάλ, Μπανέγκα (68' Βιθέντε), Τίνο Κόστα, Αλεχάντρο Ντομίνγκες (68' Χοακίν), Αντούριθ, Σολδάδο.
ΣΑΛΚΕ: Νόιερ, Ουτσίντα, Χέβεντες, Μέτσελντερ, Σμιτζ, Κλούγκε, Ματίπ, Φαρφάν (79' Ντράξλερ), Χουράδο (83' Εντού), Ραούλ, Χούντελααρ (90' Γιούνμιν).

Μίλαν - Τότεναμ 0-1

Μίλαν - Τότεναμ 0-1Με εξαιρετική εμφάνιση και σκόρερ τον Πίτερ Κράουτς η Τότεναμ νίκησε με 1-0 την Μίλαν μέσα στο "Σαν Σίρο" και βρίσκεται κοντά σε μία ιστορική πρόκριση (videos)
Ο Άγγλος στράικερ πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης από την εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια του Άαρον Λένον στο 80'.

Οι "ροσονέρι" έκαναν απαράδεκτη εμφάνιση και μάλιστα έχασαν μόνο δύο καλές ευκαιρίες και αυτές με τον κεντρικό αμυντικό, Μάριο Γέπες, στο δεύτερο ημίχρονο, ενώ η Τότεναμ θα μπορούσε να έχει ανοίξει το σκορ νωρίτερα.
Μίλαν - Τότεναμ 0-1

Σκόρερ: 80' Κράουτς
Γήπεδο: "Σαν Σίρο", Μιλάνο
Διαιτητής: Στεφάν Λανουά (Γαλλία)

Η Τότεναμ ξεκίνησε πολύ καλά το ματς και πίεσε αρκετά την Μίλαν, ενώ στην πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε στο 11', με τον Λένον να κάνει την σέντρα από δεξιά και τον Αμπιάτι να διώχνει προ του Κράουτς.

Ο Ιταλός τερματοφύλακας ήταν όμως άτυχος, καθώς στο 16' τραυματίστηκε στο κεφάλι και αντικαταστάθηκε από τον Μάρκο Αμέλια.

Στην καλύτερη στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ο Ράφαελ φαν ντερ Φάαρτ σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή στο 42' και ο Αμέλια απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το δεύτερο ημίχρονο

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι στο ημίχρονο πέρασε στο ματς τον Πάτο αντί του Ζέεντορφ, αλλά η Τότεναμ έχασε ξανά μεγάλη ευκαιρία με τον Φαν ντερ Φάαρτ στο 49' να γυρνά το σώμα του έξω από την περιοχή και να κάνει ψηλοκρεμαστό πλασέ, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ.

Έπρεπε να φτάσουμε στο 50' για να απειλήσει για πρώτη φορά η Μίλαν στο ματς, με τον Γκατούζο να κάνει την σέντρα, το Μάριο Γέπες να πιάνει την κεφαλιά από κοντά και τον Εουρέλιο Γκόμες να αποκρούει στο δεξί του "γάμα" εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ιμπραχίμοβιτς αστόχησε σε νέα κεφαλιά μέσα από την περιοχή, ενώ στο 60' ο Γέπες πήρε νέα κεφαλιά, αλλά έδιωξε ξανά ο Γκόμες.

Το γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 80', από την εντυπωσιακή αντεπίθεση τη Τότεναμ, με τον Άαρον Λένον να είναι δημιουργός και ο Πίτερ Κράουτς εκτελεστής.

Ο Λένον πήρε την μπάλα πίσω από την σέντρα και έφυγε ταχύτατα από δεξιά, λίγο έξω από την περιοχή απέφυγε το τάκλιν του Γέπες, τράβηξε πάνω του τον Νέστα και πάσαρε στον Κράουτς, ο οποίος απλά πλάσαρε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Αμέλια.

Στις καθυστερήσεις η Μίλαν έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Ρομπίνιο, ο οποίος σούταρε από κοντά και απλά κέρδισε κόρνερ.

Από αυτό ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με ανάποδο "ψαλίδι", αλλά είχε πρώτα σπρώξει τον Ντόσον και το τέρμα δεν μέτρησε.

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι (18' Αμέλια), Αμπάτε, Νέστα, Γέπες, Αντονίνι, Τιάγκο Σίλβα, Γκατούζο, Φλαμινί, Ζέεντορφ (46' Πάτο), Ρομπίνιο, Ιμπραχίμοβιτς.
ΤΟΤΕΝΑΜ: Εουρέλιο Γκόμες, Τσόρλουκα (59' Γούντγκεϊτ), Γκαλάς, Ντόσον, Ασού-Εκοτό, Παλάσιος, Σάντρο, Λένον, Πίνααρ (77' Κράνιτσαρ), Φαν ντερ Φααρτ (62' Μόντριτς), Κράουτς.

*Στον πάγκο για την Μίλαν έμειναν οι Παπασταθόπουλος, Λεγκροτάλιε, Όντο, Γιανκουλόβσκι και Μέρκελ, ενώ στον πάγκο για την Τότεναμ έμειναν οι Κουντιτσίνι, Μπασόνγκ, Ντεφόου και Παβλιουτσένκο



Το επεισόδιο με Γκατούζο & Τζόρνταν

Τα νεύρα ήταν πολλά για τους Ιταλούς και έτσι μετά την λήξη ο Τζενάρο Γκατούζο πιάστηκε στα χέρια με τους αναπληρωματικούς της αγγλικής ομάδας και μάλιστα έριξε μια μικρή κουτουλιά στον Τζο Τζόρνταν, βοηθό του Χάρι Ρέντναπ, ενώ νωρίτερα κατά την διάρκεια του ματς τον είχε σπρώξει... στον λαιμό (υπάρχουν videos παρακάτω από τα 2 περιστατικά).

Ο Γκατούζο πάντως αργότερα ζήτησε συγγνώμη για την συμπεριφορά του και παραδέχτηκε πως έχασε τον έλεγχο.

"Μετά την λήξη έχασα το μυαλό μου και παίρνω όλη την ευθύνη. Έκανα κάτι που δεν έπρεπε. Ο Τζόρνταν με προκαλούσε σε όλο το 2ο ημίχρονο, αλλά η αντίδρασή  μου είναι αδικαιολόγητη", τόνισε ο Γκατούζο και δεν σταμάτησε εκεί.

"Είχα νευριάσει από τα λόγια που αλλάξαμε νωρίτερα. Μιλούσαμε Σκωτσέζικα, αλλά δεν θα αποκαλύψω τι λέγαμε. Ήταν λάθος να το κάνω αυτό σε έναν μεγαλύτερο άνθρωπο και ζητώ συγγνώμη. Ποια θα είναι η τιμωρία; Περιμένω την απόφαση".

Ο Τζο Τζόρνταν είναι 59 ετών, Σκωτσέζος και ως ποδοσφαιριστής (επιθετικός) έχει παίξει στην Μίλαν (!) από το 1981 μέχρι το 1983 με 12 γκολ σε 52 ματς.

Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΩΝ ΣΚΟΡΕΡΣ

7 γκολ
Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ)

6 γκολ
Μάριο Γκόμεζ (Μπάγερν)
Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα)
Ρομπέρτο Σολδάδο (Βαλένθια)

5 γκολ
Νικολά Ανελκά (Τσέλσι)

4 γκολ
Μάρκο Μποριέλο (Ρόμα)
Καρίμ Μπενζεμά (Ρεάλ)
Γκάρεθ Μπέιλ (Τότεναμ)
Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ)
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

*ΑΣΙΣΤΣ: 5 Άαρον Λένον (Τότεναμ), Κάρλος Μαρτίνς (Μπενφίκα). 4 Χουάν Κούλιο (Κλουζ). 3 Μπενουά Σεϊρού (Μαρσέιγ), Μεσούτ Εζίλ (Ρεάλ), Χουάν Μάτα (Βαλένθια), Πίτερ Κράουτς (Τότεναμ), Τζακ Γουΐλσιρ (Άρσεναλ), Λουΐς Σουάρες (Άγιαξ), Σαμουέλ Ετο'ό (Ίντερ) και Ντάριο Σρνα (Σαχτάρ)

Μίλαν - Τότεναμ 0-1 (highlights)



Μίλαν - Τότεναμ 0-1 (το goal & μία-μία οι καλύτερες φάσεις)













Το "σπρώξιμο" του Γκατούζο στον λαιμό του Τζο Τζόρνταν



Η κουτουλιά του Γκατούζο στον Τζο Τζόρνταν

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ


10:00 EUROSPORT ΤΟΥΡΝΟΥΑ WTA, Φάση των 16, ΝτουμπάιΤένις
• 12:00 EUROSPORT 2 ΤΟΥΡΝΟΥΑ WTA, Φάση των 16, ΝτουμπάιΤένις
• 14:00 EUROSPORT ΤΟΥΡΝΟΥΑ WTA, Φάση των 16, ΝτουμπάιΤένις
• 17:00 EUROSPORT 2 ΤΟΥΡΝΟΥΑ WTA, Φάση των 16, ΝτουμπάιΤένις
• 19:00 Sport+ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣΒόλεϊ Γυναικών
• 19:30 conn-X TV Sports Φιορεντίνα-Ιντερ Ιταλικό Πρωτάθλημα
• 19:30 conn-X TV sports 2 Σαμπντόρια-Τζένοα Ιταλικό Πρωτάθλημα
• 19:45 conn-x TV Sports 3 Αμβούργο-Σαν Πάουλι Γερμανικό Πρωτάθλημα
• 19:45 NOVASPORTS 3 ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ Κ. - ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ/ΟΥΛΚΕΡEuroleague
• 21:45 NOVASPORTS 3 ΜΟΝΤΕ ΝΤΙ ΠΑΣΙ ΣΙΕΝΑ - ΠΑΡΤΙΖΑΝ Euroleague
• 21:45 NET ΑΡΣΕΝΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑChampions League
• 21:45 NOVASPORTS 1 ΡΟΜΑ - ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ Champions League

Η Σούπερ Λιγκ κατά του καρκίνου

Η Σούπερ Λιγκ κατά του καρκίνουΗ Σούπερ Λιγκ βρίσκεται στο πλευρό των παιδιών και των οικογενειών τους, που δίνουν μάχη κατά του καρκίνου και γι’ αυτό η 23η αγωνιστική θα είναι αφιερωμένη σε αυτούς.

Τη στήριξή της στα παιδιά που πάσχουν από καρκίνο και στις οικογένειές τους, εξέφρασε η Σούπερ Λιγκ. Η διοργανώτρια Αρχή του πρωταθλήματος ανακοίνωσε ότι η 23η αγωνιστική θα είναι αφιερωμένη σε αυτά τα παιδιά, με τον Πατρίκ Κομνηνό να δηλώνει ότι ο αγώνας τους είναι ένα μήνυμα ζωής και θάρρους.

«Η πρωτοβουλία της Σούπερ Λιγκ σε συνεργασία με τη ΛΑΜΨΗ και τη ΦΛΟΓΑ έχει ως στόχο όχι μόνο την ενημέρωση, αλλά και την ευαισθητοποίηση των φιλάθλων, για τα παιδιά εκείνα και τις οικογένειές τους που χτυπήθηκαν τόσο σκληρά από τη μοίρα.

Ο αγώνας που δίνουν καθημερινά είναι ένα μήνυμα ζωής και θάρρους. Στεκόμαστε πλάι σε εκείνους που δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προσφέρουν ό,τι περισσότερο στα παιδιά αυτά», είπε ο γενικός διευθυντής της Σούπερ Λιγκ στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Σούπερ Λιγκ

Η 23η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ ΟΠΑΠ είναι αφιερωμένη στα παιδιά και τις οικογένειές τους που δίνουν τη μάχη κατά του καρκίνου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του παιδικού καρκίνου.

Οι σύλλογοι γονέων παιδιών πασχόντων από κακοήθη νοσήματα και από νεοπλασματικές ασθένειες «ΛΑΜΨΗ» και «ΦΛΟΓΑ» θα προβάλουν σε όλα τα γήπεδα τις δραστηριότητές τους, προκειμένου να ευαισθητοποιηθεί η φίλαθλη κοινή γνώμη για τον αγώνα που δίνουν.

Προεδρικές «ντόπες» στου Ρέντη!

Προεδρικές «ντόπες» στου Ρέντη!Στις εγκαταστάσεις του Ρέντη αναμένεται να βρεθεί την Τετάρτη ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, προκειμένου να ντοπάρει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές των Πειραιωτών ενόψει Παναθηναϊκού!

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης θα μεταβεί στις προπονητικές εγκαταστάσεις των «ερυθρόλευκων», προκειμένου να μιλήσει στους ποδοσφαιριστές της ομάδας και να τους τονίσει το... αυτονόητο! Τη νίκη, δηλαδή, που πρέπει να πάρουν το Σάββατο οι Πειραιώτες απέναντι στον Παναθηναϊκό, για να «τελειώσουν» ουσιαστικά το πρωτάθλημα.

Το πιο πιθανό μάλιστα είναι ότι ο νεαρός εφοπλιστής θα μιλήσει και με τους αρχηγούς των «ερυθρολεύκων» για το πριμ που θα έχουν σε περίπτωση νίκης.
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό που θα μοιραστούν οι ποδοσφαιριστές του Ερνέστο Βαλβέρδε δεν θα είναι διόλου ευκαταφρόνητο!

Ημέρα κρίσης για Χαλκιά και Ίβιτς

Ημέρα κρίσης για Χαλκιά και ΊβιτςΚαθοριστική αναμένεται η προπόνηση της Τετάρτης για τονΠΑΟΚ, καθώς από αυτήν θα κριθεί η ενδεκάδα που θα παρατάξει ο Μάκης Χάβος για την αναμέτρηση με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Ο Έλληνας προπονητής του «δικεφάλου» προβληματίζεται με τη συμμετοχή των Κώστα Χαλκιά και Βλάνταν Ίβιτς. Ο διεθνής τερματοφύλακας που τραυματίστηκε στο ματς με τον Πανιώνιο, αν προπονηθεί και σήμερα χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις, θα πάρει θέση κάτω από τα δοκάρια αντί του Ντάριο Κρέσιτς.

Με τον Σέρβο τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, καθώς αποχώρησε από την προπόνηση της Τρίτης με πρόβλημα στη μέση. Αν στη σημερινή βγάλει όλο το πρόγραμμα, τότε δεν αποκλείεται να παίξει κόντρα στη ρωσική ομάδα. Σε διαφορετική περίπτωση ο Χάβος θα χρησιμοποιήσει στη θέση του επιτελικού μέσου τον Τσουκαλά.

Αυτό σημαίνει ότι δίπλα στον Γκαρσία θα αγωνιστεί ο Μπαλάφας σε σύστημα 4-4-1-1. Χαλκιάς ή Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, δεξιά ο Σνάουτσνερ, αριστερά ο Λίνο και αμυντικό δίδυμο οι Κοντρέρας και Τσιρίλο. Στη μεσαία γραμμή θα παίξουν οι Γκαρσία, Μπαλάφας, στα άκρα οι Βιεϊρίνια, Ελ Ζαρ και ο Τσουκαλάς πίσω από τον Σαλπιγγίδη.

Πρόβλημα με Κατσουράνη

Πρόβλημα με ΚατσουράνηΤα προβλήματα συνεχίζονται στον Παναθηναϊκό, καθώς ο Κώστας Κατσουράνης και ο Γιώργος Ιωαννίδης δεν προπονήθηκαν σήμερα λόγω ίωσης. Μπήκε κανονικά στο πρόγραμμα ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, ατομικό ο Νίνης.
Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα έχει κάθε μέρα να αντιμετωπίζει και ένα απρόοπτο ενόψει του σαββατιάτικου ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Πορτογάλος προπονητής του Παναθηναϊκού δεν μπορούσε να υπολογίζει σήμερα τον Κώστα Κατσουράνη και τον Γιώργο Ιωαννίδη, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από ίωση.
Ο Σωτήρης Νίνης έκανε ατομικό πρόγραμμα αλλά για προληπτικούς λόγους και αύριο θα μπει στο κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Οσον αφορά τον Στέργο Μαρίνο ακολουθεί ειδική θεραπεία. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος συνέχισε τη θεραπεία του και η συμμετοχή του στο αιώνιο ντέρμπι θα αποφασιστεί αύριο.
Στη σημερινή προπόνηση το πρόγραμμα για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού περιελάμβανε: ζέσταμα, ασκήσεις με πάσες, ταχύτητες και δίτερμα με έμφαση στη τακτική. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν, επίσης, οι  Λουίς Γκαρσία και Ορέστης Καρνέζης.

Το μετέωρο βήμα του Χιμένεθ

Το μετέωρο βήμα του ΧιμένεθΌταν ο Μανόλο Χιμένεθ ανέλαβε την ΑΕΚ τον περασμένο Οκτώβριο επικράτησε ενθουσιασμός για τον ερχομό του. Στην πορεία όμως τα πράγματα άλλαξαν και πλέον το μέλλον του Ισπανού μόνο ξεκάθαρο δεν είναι.
Ο Χιμένεθ όταν ανέλαβε, είχε δηλώσει ότι η φετινή σεζόν θα αποτελέσει ένα είδος προετοιμασίας ενόψει της νέας χρονιάς, αφού ήδη η ομάδα είχε μείνει αρκετά πίσω στους στόχους της, ενώ ο Ισπανός τεχνικός είχε δώσει διορία μέχρι τον Δεκέμβριο, ώστε οι φίλοι της ομάδας να δουν την πραγματική ΑΕΚ.