Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ << ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>>

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE
ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE KAI ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

live scores

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Τιτανομαχία στο Λονδίνο

 Τιτανομαχία στο ΛονδίνοΌλοι οι δρόμοι οδηγούν στο Λονδίνο την Τετάρτη με την πρώτη πράξη της τιτανομαχίας στο Λονδίνο ανάμεσα στην Άρσεναλ και την Μπαρτσελόνα (21:45-ΝΕΤ). Ρόμα - Σαχτάρ Ντόνετσκ(21:45-ΝΟVASPORTS 1) το άλλο παιχνίδι της βραδιάς.

Η στιγμή που περίμεναν με ανυπομονησία οι απανταχού φίλοι του ποδοσφαίρου μετά την κλήρωση του περασμένου Δεκεμβρίου, έφτασε.

Δύο από τις πλέον ελκυστικές ομάδες της Ευρώπης με βάση το ποδόσφαιρο που αποδίδουν, διασταυρώνουν τα ξίφη τους στο Λονδίνο και πιο συγκεκριμένα το "Έμιρεϊτς" σε μία αναμέτρηση που μοιάζει με πρόωρο τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
Οι λονδρέζοι με τους "μπλαουγκράνα"  άλλωστε έχουν αναμετρηθεί στον τελικό του θεσμού, το 2007 με την Μπαρτσελόνα να επικρατεί και να κατακτά τον τίτλο ενώ πέρυσι αναμετρήθηκαν ξανά, στα προημιτελικά με τους Καταλανούς να είναι ξανά οι νικητές.

Στην τρέχουσα σεζόν πάντως τόσο οι "κανονιέρηδες" όσο και οι Καταλανοί αποδίδουν θεαματικό ποδόσφαιρο και οι φίλοι της στρογγυλής θεάς ευελπιστούν ότι θα τους προσφέρουν πλούσιες συγκινήσεις.

Η Άρσεναλ με "όπλο" την έδρα θα προσπαθήσει να φτάσει σε ένα αποτέλεσμα που θα της δώσει ελπίδες ενόψει της ρεβάνς στην Βαρκελώνη.

Η Μπαρτσελόνα θέλει να δείξει τα δόντια της στο Λονδίνο, προκειμένου να αποδείξει ότι είναι το φαβορί του ζευγαριού και να έχει πιο εύκολο έργο στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στην έδρα της.

Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα θα είναι ο Σεσκ Φάμπρεγκας ο οποίος θα τεθεί αντιμέτωπος με την ομάδα η οποία το περασμένο καλοκαίρι προσπάθησε να τον αποκτήσει και ενώ ξεκίνησε από τις ακαδημίες της.

Στην σκιά της σπουδαίας αναμέτρησης στο Λονδίνο, στο άλλο παιχνίδι της βραδιάς θα αναμετρηθούν η Ρόμα με την Σαχτάρ Ντόνετσκ στο "Ολίμπικο" της Ρώμης.

Οι Ιταλοί ψάχνουν για... διέξοδο φέτος μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς απογοητεύουν με την πορεία τους στο πρωτάθλημα της χώρας τους ενώ στην αντίπερα όχθη, οι Ουκρανοί έδειξαν πολύ καλά στοιχεία στη φάση των ομίλων και πλέον φιλοδοξούν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπάνω στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:


ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (21:45-ΝΕΤ): Στο άκουσμα του συγκεκριμένου ζευγαριού μετά την κλήρωση του περασμένου Δεκεμβρίου, οι φίλοι του ποδοσφαίρου, περίμεναν πως και πως τα δύο παιχνίδια για να χορτάσουν πλούσιο θέαμα.

Άλλωστε τόσο η Άρσεναλ όσο και η Μπαρτσελόνα αποδίδουν ελκυστικό ποδόσφαιρο και η μεταξύ τους κόντρα αναμένεται να βγάλει νικητή και το ποδόσφαιρο.

Οι "κανονιέρηδες" φιλοδοξούν να αποδείξουν ότι η τρίτη φορά θα είναι και η φαρμακερή όσον αφορά στις κόντρες τους με τους Καταλανούς.

Συγκεκριμένα το 2006 ηττήθηκαν στον τελικό ενώ πέρυσι αποκλείστηκαν στα προημιτελικά. Έτσι πλέον θέλουν να κάνουν ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή της αντιπάλου τους αυτή την φορά και να πανηγυρίσουν την πρόκριση.

Πρώτος στόχος είναι να εκμεταλλευτούν τον παράγοντα έδρα και να φτάσουν στο "Έμιρεϊτς" σε ένα θετικό αποτέλεσμα που θα τους επιτρέψει να πάνε με ελπίδες στην Βαρκελώνη για τη ρεβάνς.

Η ψυχολογία των λονδρέζων είναι σε καλό επίπεδο μετά και από τη νίκη επί της Γουλβς το περασμένο Σάββατο για την Πρέμιερ Λιγκ.

Στην αντίπερα όχθη, η Μπαρτσελόνα είδε το εντυπωσιακό της σερί στην Πριμέρα Ντιβισιόν να σταματάει στις 16 νίκες μετά την ισοπαλία απέναντι στην Σπόρτινγκ Χιχόν(1-1).

Παρόλα αυτά παραμένουν στην κορυφή του πρωταθλήματος και πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο Τσάμπιονς Λιγκ όπου στόχος τους είναι να επιστρέψουν ξανά στην κορυφή.

Με οδηγό και τον περυσινό αποκλεισμό της Άρσεναλ, οι "μπλαουγκράνα" θα κυνηγήσουν ένα καλό αποτέλεσμα στο Λονδίνο για να δείξουν ποιός είναι το "αφεντικό" στο ζευγάρι και να έχουν πιο εύκολο έργο στον επαναληπτικό.

Οι απουσίες

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Αρσέν Βενγκέρ για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζει τους Φαμπιάνσκι, Βερμάελεν που είναι τραυματίες, τον τιμωρημένο Σανιά ενώ αμφίβολος είναι και ο Νασρί.

Ο Πεπ Γκουαρντιόλα για τους φιλοξενούμενους δεν θα έχει στην διάθεση του τους τραυματίες Πουγιόλ και Χεφρέν. Διαιτητής του αγώνα στο "Έμιρεϊτς" θα είναι ο Ιταλός, Νικόλα Ριτσόλι.

Η προϊστορία

Η κόντρα τους το 2006 στον τελικό που είχε διεξαχθεί στο Παρίσι, ξεχωρίζει στις προηγούμενες αναμετρήσεις τους. Η Μπαρτσελόνα είχε επικρατήσει με 2-1 και πανηγύρισε την κατάκτηση του τροπαίου.

Προηγήθηκε η κόντρα τους την σεζόν 1999-2000 στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης όταν η Μπαρτσελόνα νίκησε με 4-2 στο "Γουέμπλεϊ" το οποίο είχε χρησιμοποιήσει ως έδρα η Άρσεναλ τότε ενώ στην Βαρκελώνη δεν υπήρξε νικητής(1-1).

Νωπές όμως είναι οι μνήμες από την περυσινή τους κόντρα στα προημιτελικά του θεσμού. Στο Λονδίνο μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι δεν υπήρξε νικητής με το τελικό 2-2 ενώ στον επαναληπτικό, η Μπαρτσελόνα με ηγέτη τον Μέσι που σημείωσε τέσσερα γκολ επικράτησε με 4-1 και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση για την επόμενη φάση.

ΡΟΜΑ - ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (21:45-ΝΟVASPORTS 1): Το Τσάμπιονς Λιγκ προσφέρει την ευκαιρία για διάκριση φέτος στη Ρόμα, τη στιγμή που η πορεία της στο ιταλικό πρωτάθλημα είναι απογοητευτική.

Η ομάδα της Ρώμης έχει συγκεντρώσει μόλις ένα βαθμό στους τρεις τελευταίους αγώνες της και πλέον καλείται να δείξει το καλό της πρόσωπο στο "Ολίμπικο" το βράδυ της Τετάρτης και την επανέναρξη του Τσάμπιονς Λιγκ για να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση της στα προημιτελικά.

Όλα αυτά απέναντι σε μία φιλόδοξη αντίπαλο όπως είναι η Σαχτάρ Ντόνετσκ η οποία έχει ως στόχο να φτάσει ψηλά στον θεσμό.

Οι Ουκρανοί πήραν άνετα το εισιτήριο για τους "16", πραγματοποιώντας πολύ καλές εμφανίσεις στη φάση των ομίλων και πλέον θα προσπαθήσουν να κάνουν το πρώτο βήμα για την πρόκριση στα προημιτελικά με ένα θετικό αποτέλεσμα στη Ρώμη.

Πάντως στα αρνητικά για τους φιλοξενούμενους είναι ότι δεν έχουν παιχνίδια στα πόδια τους μετά τις αρχές Δεκεμβρίου όταν και έδωσαν τον τελευταίο επίσημο αγώνα τους.

Οι απουσίες

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Κλαούντιο Ρανιέρι για τους γηπεδούχους δεν υπολογίζει τους Ζούλιο Σέρτζιο και Αντριάνο. Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου για τους φιλοξενούμενους δεν θα έχει στην διάθεση του τους Στεπανένκο, Φερναντίνιο και Κόμπιν. Διαιτητής της συνάντησης θα είναι ο Πορτογάλος Ολεγκάριο Μπενκερένσα.


Η προϊστορία

Η Ρόμα με την Σαχτάρ Ντόνετσκ έχουν παρελθόν πάντως καθώς είχαν τεθεί αντιμέτωπες στη φάση των ομίλων την περίοδο 2006-2007. Η Ρόμα είχε επικρατήσει άνετα στην έδρα της με 4-0 ενώ η Σαχτάρ νίκησε με 1-0 στο δεύτερο παιχνίδι στο Ντόνετσκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου