Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ << ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>>

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE
ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE KAI ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

live scores

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Πολλά γκολ στην Ευρώπη!

Πολλά γκολ στην Ευρώπη!Μπορεί να είναι γιορτινές ημέρες, ωστόσο, στην Ευρώπη τα μεγαλύτερα πρωταθλήματα διεξήχθησαν κανονικά.
ΑΓΓΛΙΑ
Ακόμα ένα βήμα για την κατάκτηση του τίτλου έκανε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, δυσκολεύτηκε απέναντι στην Έβερτον, ωστόσο πήρε τη νίκη που την διατήρησε στους έξι βαθμούς από τους διώκτες της.
Εκεί είναι η Τσέλσι, η οποία είχε ευκολότερο έργο απέναντι στην Γουέστ Χαμ, την οποία και κέρδισε με 3-0. Η είδηση από το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι το ότι σκόραρε για πρώτη φορά με τα «μπλε» ο Φερνάντο Τόρες.
Ωστόσο, αυτή που έκλεψε την παράσταση ήταν αναμφισβήτητα η Λίβερπουλ. Η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς, διέλυσε με 5-0 την Μπέρμιγχαμ, έχοντας τον Μάξι Ροντρίγκεζ σε εντυπωσιακή κατάσταση επικρατώντας με 5-0.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Έβερτον 1-0
Τσέλσι – Γουέστ Χαμ 3-0
Λίβερπουλ – Μπέρμιγχαμ 5-0
Άστον Βίλα – Στόουκ 1-1
Μπλάκπουλ – Νιούκαστλ 1-1
Γουλβς – Φούλαμ 1-1
Σάντερλαντ – Γουίγκαν 4-2
Τότεναμ – Γουέστ Μπρομ 2-2
Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία της Πρέμιερ Λιγκ ΕΔΩ.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Δεν αναδείχθηκε σήμερα (23/4) πρωταθλητής. Αυτό γιατί η Ντόρτμουντ ηττήθηκε με 1-0 από την Γκλάντμπαχ, με την Λεβερκούζεν μετά τη νίκη της με 2-1 απέναντι στην Χόφενχαϊμ, να μειώνει στους πέντε βαθμούς από την κορυφή.
Η Μπάγερν Μονάχου, για ακόμα μία φορά «γκέλαρε», με την Άιντραχτ αυτή τη φορά να παίρνει την ισοπαλία με 1-1. Νίκη παραμονής πήρε η Καϊσερσλάουτερν απέναντι στην Σάλκε, καθώς επικράτησε με 1-0.
Δύσκολο προβλέπεται το μέλλον της Σανκτ Πάουλι, μετά την εντός έδρας ήττα της με 3-1 από την Βέρντερ Βρέμης. Εντυπωσιακή ήταν η Στουτγκάρδη, η οποία επικράτησε κατά κράτος του Αμβούργου, παίρνοντας τη νίκη με 3-0.
Άιντραχτ – Μπάγερν Μονάχου 1-1
Λεβερκούζεν – Χόφενχαϊμ 2-1
Σάλκε – Καίσερσλάουτερν 0-1
Σανκτ Πάουλι – Βέρντερ Βρέμης 1-3
Στουτγκάρδη – Αμβούργο 3-0
Γκλάντμπαχ – Ντόρτμουντ 1-0
Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία της Μπουντεσλίγκα ΕΔΩ.
ΙΤΑΛΙΑ
Στους οκτώ βαθμούς αύξησε την διαφορά της η Μίλαν, μετά τη νίκη της με 1-0 απέναντι στην Μπρέσια. Αυτό γιατί νωρίτερα, η Νάπολι, ηττήθηκε με 2-1 από την Παλέρμο.
Η νίκη της Ίντερ απέναντι στην Λάτσιο με 2-1, το μόνο που έδωσε στους «νερατζούρι», είναι η δεύτερη θέση, καθώς δεν έχει ελπίδες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.
Κατά τα άλλα η Σαμπντόρια παρέμεινε ζωντανή στη μάχη της παραμονής, μετά τη νίκη της με 1-0 απέναντι στην Μπάρι, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Τσεζένα, που πέρασε νικηφόρα με 2-0 από την έδρα της Μπολόνια.
Ρόμα – Κιέβο 1-0
Ίντερ – Λάτσιο 2-1
Κάλιαρι – Φιορεντίνα 1-2
Μπάρι – Σαμπντόρια 0-1
Μπολόνια – Τσεζένα 0-2
Ουντινέζε – Πάρμα 0-2
Παλέρμο – Νάπολι 2-1
Τζένοα – Λέτσε 4-2
Μπρέσια – Μίλαν 0-1
Γιουβέντους – Κατάνια 2-2
Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία του Καμπιονάτο ΕΔΩ.
ΙΣΠΑΝΙΑ
Ποδόσφαιρο από… άλλον πλανήτη έπαιξε η Ρεάλ Μαδρίτης στο «Μεστάγια». Αφού αρχικά πήρε το κύπελλο εκεί, διέλυσε με 6-3 την Βαλένθια σε μία μοναδική παράσταση, με μεγάλους πρωταγωνιστές τους, Κακά και Ιγκουαΐν που οι δύο τους σημείωσαν τα πέντε από τα έξι τέρματα.
Βέβαια αυτό δεν αλλάζει πολλά στην μάχη του τίτλου, καθώς το προβάδισμα που έχει πάρει η Μπαρτσελόνα, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να καλυφθεί.
Βαλένθια – Ρεάλ Μαδρίτης 3-6
Μπαρτσελόνα – Οσασούνα 2-0
Αθλέτικ Μπιλμπάο – Σοσιεδάδ 23:00
Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία της Πριμέρα Ντιβιζιόν ΕΔΩ
ΓΑΛΛΙΑ
Την Κυριακή (24/4) διεξάγεται το γαλλικό πρωτάθλημα. Ωστόσο σήμερα κρίνεται ο πρώτος τίτλος. Για τον τελικό του Λιγκ Καπ Γαλλίας, η Μαρσέιγ  αντιμετωπίζει την Μονπελιέ στο «Παρκ Ντε Φρανς» με τον νικητή να παίρνει και τον πρώτο τίτλο.
Μαρσέιγ – Μονπελιέ 1-0
Δείτε το αυριανό πρόγραμμα (24/4) και την βαθμολογία του Σαμπιονά ΕΔΩ.

Χαμός για Γκαρντός

Χαμός για ΓκαρντόςΤο ενδιαφέρον των Λίβερπουλ, Ίντερ και Μπάγερν Μονάχου έχει προσελκύσει ο αμυντικός της Στεάουα Βουκουρεστίου, Φλορίν Γκαρντός!
Ο 22χρονος αμυντικός έχει κάνει μεγάλη πρόοδο από την στιγμή που αποκτήθηκε από την Στεάουα και ο ρουμάνικος σύλλογος είναι έτοιμος να πουλήσει τον παίκτη για να βγάλει το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος.
Ο Γκαρντός αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας αλλά και ως αμυντικός μέσος ενώ δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση για το πρωτάθλημα που θα ήθελε να αγωνιστεί.
Ο 22χρονος άσος θεωρείται ως ο «νέος Κίβου» και δεσμεύεται με συμβόλαιο ως το 2015 και θα πρέπει κάποια από τις Λίβερπουλ, Ίντερ και Μπάγερν να καταθέσει μια μεγάλη πρόταση αφού οι Ρουμάνοι δεν πουλάνε… φτηνά!

«Ο Ρονάλντο καλύτερος του Μέσι»

«Ο Ρονάλντο καλύτερος του Μέσι»Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, με δηλώσεις του έδειξε να προτιμά περισσότερο τον Κριστιάνο Ρονάλντο από τον Μέσι.
Ο Φέργκιουσον όμως θαυμάζει και τους δύο ποδοσφαιριστές:
«Μέσι ή Ρονάλντο; Είναι και οι δύο μεγάλοι παίκτες. Εγώ πιστεύω πως ο Ρονάλντο είναι καλύτερος με τα προσόντα που έχει. Είναι απίστευτος παίκτης, φανταστικός άνθρωπος, έχει και τα δύο πόδια, είναι γρήγορος και ταυτόχρονα πολύ καλός στον αέρα».

Σαν σήμερα «άλωνε» τη Ρώμη το ‘97 (Video)

Σαν σήμερα «άλωνε» τη Ρώμη το ‘97  (Video)Σαν σήμερα (24/4), πριν από 14 χρόνια, ο Ολυμπιακός σήκωσε το μοναδικό ευρωπαϊκό τρόπαιο στην ιστορία του μέχρι στιγμής…


Το Onsports.gr θυμάται πως οι Πειραιώτες έφτασαν στο 73-58 επί της Μπαρτσελόνα καθώς και όλη την  πορεία μέχρι την κατάκτηση της κορυφής!


Κίνδυνος τιμωρίας για Ταϊβό

Κίνδυνος τιμωρίας για ΤαϊβόΟ Ταγίε Ταϊβό, ήταν αυτός που με δικό του γκολ, χάρισε το Κύπελλο στην Μαρσέιγ στον τελικό με τη Μονπελιέ. Ο Νιγηριανός μπακ όμως, κινδυνεύει να τιμωρηθεί, καθώς μετά την απονομή, είχε την ατυχή έμπνευση να πάρει το μικρόφωνο και να τραγουδήσει ένα υβριστικό σύνθημα για τη μισητή Παρί Σεν Ζερμέν.

Η γαλλική ομοσπονδία, ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει την υπόθεση και υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο, ο Ταϊβό να τιμωρηθεί με κάποιες αγωνιστικές.

Θέλει Παλόμπο η Φιορεντίνα

Θέλει Παλόμπο η ΦιορεντίναΣτο μεταγραφικό στόχαστρο της Φιορεντίνα βρίσκεται ο Άντζελο Παλόμπο της Σαμπντόρια.
Σοβαρά σκέφτονται το ενδεχόμενο να συνεργαστούν ξανά με τον Άντζελο Παλόμπο οι ιθύνοντες της Φιορεντίνα. Ο Ιταλός μέσος είχε ξεκινήσει την καριέρα του από τους «βιόλα» αλλά το καλοκαίρι του 2002 έφυγε με προορισμό τη Γένοβα και τη Σαμπντόρια.
Όμως η κακή πορεία της ομάδας τη σεζόν 2010-11 που την έχει φέρει ένα βήμα πριν τον υποβιβασμό, έχει βάλει σε σκέψεις τον Παλόμπο που φαίνεται να αναζητά αλλού την τύχη του.
Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της εφημερίδας «Corriere di Firenze» η Φιορεντίνα που αναζητά παίκτη για τη μεσαία γραμμή μετά την διαφαινόμενη αποχώρηση του Ρικάρντο Μοντολίβο, έχει εντάξει στη μεταγραφική της λίστα τον Παλόμπο. Πάντως θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη καθώς το συμβόλαιο του Ιταλού με τη Σαμπντόρια λήγει το 2013.

Ετοιμος για Αμερική ο Γκούτι

Ετοιμος για Αμερική ο ΓκούτιΤο ενδεχόμενο να αφήσει την Μπεσίκτας το καλοκαίρι για να συνεχίσει την καριέρα του στην Αμερική σκέφτεται ο Γκούτι, ο οποίος τόνισε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

«Τσίρκο η... Κολωνία αλλά θέλω να μείνω!»

«Τσίρκο η... Κολωνία αλλά θέλω να μείνω!»Την επιθυμία του να παραμείνει στην Κολωνία εξέφρασε ο επιθετικός της ομάδας, Λούκας Ποντόλσκι, ο οποίος έθεσε ως βασική προϋπόθεση την οικονομική και διοικητική σταθερότητα του συλλόγου.
Ο διεθνής άσος της Κολωνίας μίλησε στην «Bild» όπου τόνισε πως πρέπει να ληφτούν σοβαρές αποφάσεις σχετικά με το μέλλον του συλλόγου για να παραμείνει στην ομάδα:

«Μου κάνει καλό η παραμονή στην Κολωνία. Είναι η ομάδα μου, είναι η πόλη μου. Αν είναι στο χέρι μου, θα παραμείνω. Όμως αυτός ο σύλλογος είναι… τσίρκο. Η Μάιντς, η Ντόρτμουντ και το Ανόβερο δεν έχουν μεγάλους σταρ, αλλά έχουν μία συγκεκριμένη φιλοσοφία και όλοι οδεύουν σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση».

Όσο για το πού θα πήγαινε σε περίπτωση αποχώρησης από την Κολωνία, ο 26χρονος Γερμανός άσος απάντησε: «Χωρίς να θέλω να φανώ αλαζόνας, θα μπορούσα να πετύχω σε έναν μεγάλο ευρωπαϊκό σύλλογο, στην Αγγλία ή την Ισπανία».

Μοιραίος και ο Σαμαράς! (video)

Μοιραίος και ο Σαμαράς! (video)Μετά την απίστευτη ευκαιρία του Γκέκα στο ματς της Φρανκφούρτης με την Μπάγερν, ένας ακόμα Έλληνας στάθηκε μοιραίος για την ομάδα του. Ο Σαμαράς έχασε πέναλτι και η Σέλτικ έμεινε στο 0-0 με την Ρέιντζερς.

Το αποτέλεσμα, πάντως, δεν ήταν αρνητικό για την Σέλτικ η οποία μπορεί να παραμένει έναν βαθμό πίσω από την Ρέιντζερς, ωστόσο έχει και παιχνίδι λιγότερο ενώ απομένουν τέσσερις αγωνιστικές. Αν, όμως, ο Σαμαράς είχε ευστοχήσει, τότε η Σέλτικ θα είχε κάνει τεράστιο βήμα για την επιστροφή στον θρόνο...

Η εκδίκηση της Φέγενορντ!

Η εκδίκηση της Φέγενορντ!Το 10-0 δεν πρόκειται να σβήσει ποτέ, όμως η Φέγενορντ πήρε την δική της εκδίκηση καθώς κέρδισε 3-1 την Αϊντχόφεν και μείωσε κατά πολύ τις ελπίδες της για τίτλο!

Και αυτό γιατί, η ομάδα του Ρούτεν μετά από αυτή την ήττα μένει τρεις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τβέντε (απομένουν δύο αγωνιστικές ακόμα), ενώ είδε και τον Άγιαξ να την προσπερνάει και να ανεβαίνει δεύτερος, έναν βαθμό πίσω από την κορυφή!

Την επόμενη αγωνιστική, η Τβέντε παίζει εντός με την ουραγό Βίλεμ, ενώ ο Άγιαξ έχει δύσκολο έργο στην Χέρενφεν και η Αϊντχόφεν αντιμετωπίζει την Φίτεσε. Η τελευταία αγωνιστική έχει το τεράστιο ντέρμπι που θα κρίνει πιθανότατα τον τίτλο, ανάμεσα σε Άγιαξ και Τβέντε, την ώρα που η Αϊντχόφεν θα ταξιδέψει στην δύσκολη έδρα της Χρόνιγκεν.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:
Ντεν Χάαγκ-Τβέντε
Βιλεμ-Αλκμάαρ 2-1
Χέρακλες-Ντε Γκράαφσαπ 2-0
Ρόντα-Μπρέντα 5-1
Φένλο-Χέρενφεν 2-2
Άγιαξ-Εξέλσιορ 4-1
Ουτρέχτη-Φίτεσε 4-2
Φέγενορντ-PSV Αϊνχτόφεν 3-1
Χρόνιγκεν-Ναϊμέγκεν (17:30)

Η βαθμολογία σε 32 αγώνες
1. Τβέντε 68
2. Άγιαξ 67
3. Αίντχόφεν 65
4. Αλκμάαρ 56
5. Ρόντα 54
6. Ντεν Χάαγκ 54
7. Χρόνινγκεν 50 (σε 31 αγώνες)
8. Ουτρέχτη 44
9. Χέρακλες 43
10. Φέγενορντ 43
11. Χέρενφεν 40
12. Ναϊμέγκεν 39 (σε 31 αγώνες)
13. Μπρέντα 37
14. Φίτεσε 35
15. Ντε Γκράαφσαπ 35
16. Εξέλσιο 29
17. Φένλο 18
18. Βίλεμ 15

Τέλος η Αρσεναλ!

Τέλος η Αρσεναλ!Στο «Reebok» τελείωσαν τα όνειρα της Αρσεναλ για κατάκτηση της Premier League. Οι Κανονιέρηδες ηττήθηκαν (2-1) στο 90' από την Μπόλτον και βρίσκονται στο -9 τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία το Μεγάλο Σάββατο επικράτησε της Εβερτον (1-0) και υποδέχεται την Αρσεναλ την επόμενη αγωνιστική, είναι πρώτη στην βαθμολογία με 73 πόντους. Η Τσέλσι, με τον Τόρες να σκοράρει για πρώτη φορά επικράτησε της Γουέστ Χαμ (3-0) και είναι 2η με 67, ενώ η Αρσεναλ έχει 64. Η Μάντσεστερ Σίτι, που παίζει στο «Ιγουντ Παρκ» με την Μπλάκμπερν την Δευτέρα (25/04), είναι 4η με 56 και η Τότεναμ 5η με 55.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα


Μάντσεστερ Γ.-Eβερτον 1-0
(84' Τσιτσαρίτο)

Λίβερπουλ-Μπέρμιγχαμ 5-0
(7', 66', 73' Μάξι, 23' Κάιτ, 86' Κόουλ)

Σάντερλαντ-Γουίγκαν 4-2
(55' Γκίαν, 66', 77' Χέντερσον, 73' Σεσενιόν - 52' Ντιαμέ, 90' Ντι Σάντο)

Aστον Βίλα-Στόουκ 1-1
(20' Τζόουνς - 43' Μπεντ)

Γουλβς-Φούλαμ 1-1
(22' Φλέτσερ-80' Τζόνσον)

Μπλάκπουλ-Νιούκαστλ 1-1
(32' Κάμπελ - 17' Λόβενγκραντς)

Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ 2-2
(27' Παβλιουτσένκο, 67' Ντεφόε - 5' Οντεμβίνγκι, 81' Κοξ)

Τσέλσι-Γουέστ Χαμ 3-0
(44' Λάμπαρντ, 84' Τόρες, 93 Μαλουντά)

Μπόλτον-Αρσεναλ 2-1
(38' Στάριτζ, 90' Κοέν - 48' Φαν Πέρσι)

Η βαθμολογία
(34 αγώνες)

1. Μάντσεστερ Γ.  73
2. Τσέλσι  67
3. Άρσεναλ  64
4. Μάντσεστερ Σίτι  56 (32 αγ.)
5. Τότεναμ  55 (33 αγ.)
6. Λίβερπουλ 52
7. Έβερτον  47
8. Μπόλτον  46 (33 αγ.)
9. Aστον Βίλα  41
10. Νιούκαστλ 41
11. Σάντερλαντ 41
12. Γουέστ Μπρομ 40
13. Φούλαμ 39 (33 αγ.)
14. Στόουκ 39 (33 αγ.)
15. Μπέρμιγχαμ 38 (33 αγ.)
16. Μπλάκμπερν  35 (33 αγ.)
17. Γουίγκαν  34
18. Μπλάκπουλ 34
19. Γουλβς  33 (33 αγ.)
20. Γουέστ Χαμ  32

Άλμα παραμονής για Μονακό

Άλμα παραμονής για ΜονακόΠολύ σημαντική νίκη στην μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού πέτυχε η Μονακό που κέρδισε 1-0 την Ρεν. Έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει την Λιόν η Παρί.

Η 32η αγωνιστική σημαδεύτηκε από πολλές ισοπαλίες. Εκτός από αυτή ανάμεσα στην Μπρεστ και την Παρί, άλλα τέσσερα παιχνίδια δεν είχαν νικητή. Από τον κανόνα ξέφυγε η Μονακό αλλά και η Μπορντό με το 2-0 επί της Σεντ Ετιέν.

Τα αποτελέσματα της 32ης αγωνιστικής

Κυριακή (24/04)
Οσέρ-Λανς 1-1 (5' Μπολί- 49' Ρουντέ)
Μπορντό-Σεντ Ετιέν 2-0 (15'Πλάσιλ, 89' Ντιαμπατέ)
Μπρεστ-Παρί 2-2 (37' Τουρέ, 45' Γκρουζί - 20' Μποντμέρ, 87' Οαρό)
Καέν-Τουλούζ 1-1 (29' Αμουμά - 39' πεν. Σισοκό)
Μονακό-Ρεν 1-0 (73' Γουελκάμ Κόλινς)
Νανσί-Αρλ 0-0
Βαλενσιέν-Σοσό 1-1 (10' Καντέρ - 12' αυτ. Ντικουρτιού)
Λοριάν-Λιλ (22:00)

Τετάρτη (27/04)
Λιόν-Μονπελιέ
Μαρσέιγ-Νις

Η βαθμολογία (32 αγώνες)

1. Λιλ 59 *
2. Μαρσέιγ 58 *
3. Λιόν 53 *
4. Παρί 53
5. Ρεν 51
6. Σεντ Ετιέν 44
7. Μπορντό 44
8. Λοριάν 43 *
9. Μονπελιέ 43 *
10. Σοσό 43
11. Μπρεστ 40
12. Νις 39 *
13. Βαλενσιέν 39
14. Τουλούζ 39
15. Οσέρ 38
16. Νανσί 38
17. Μονακό 38
18. Καέν 36
19. Λανς 30
20. Αρλ 14

Ανάσα για Βόλφσμπουργκ

Ανάσα για ΒόλφσμπουργκΠρώτη νίκη μετά από δύο μήνες για την Βόλφσμπουργκ, η οποία ξέσπασε στην Κολωνία κερδίζοντας την 4-1 και πήρε βαθιά ανάσα στην μάχη της παραμονής. Στο μηδέν η μάχη Νυρεμβέργης-Μάιντζ.

Χωρίς τέρματα έληξε η αναμέτρηση της Νυρεμβέργης με την Μάιντζ. Το 0-0 ικανοποιεί περισσότερο τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι διατήρησαν το +2 από τους Βαυαρούς στην μάχη για την έξοδο στην Ευρώπη και σε συνδυασμό με το πιο βατό πρόγραμμα τους δίνει σημαντικό προβάδισμα στην διατήρηση της πέμπτης προνομιούχου θέσης.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

Μεγάλη Πέμπτη (21/04)
Φράιμπουργκ-Ανόβερο 1-3 (79' Ρόζενταλ - 24' Αμπντελάουε, 31' Σλάουντραφ, 58' Ράους)

Μεγάλο Σάββατο (23/04)
Λεβερκούζεν-Χοφενχάιμ 2-1 (40' Κάντλετς, 51' Βιδάλ - 28' Σίγκουρντσον)
Φρανκφούρτη-Μπάγερν 1-1 (54' Ρόντε - 89' Γκόμεζ)
Σάλκε-Καϊζερσλάουτερν 0-1 (42' Λάκιτς)
Ζανκτ Πάουλι-Βέρντερ Βρέμης 1-3 (29' Μπαρτέλς - 50' αυτ. Θόραντ, 73', 74' Πιζάρο)
Στουτγάρδη-Αμβούργο 3-0 (6', 88' Κακάου, 78' Γκέντνερ)
Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ 1-0 (35' Ιντρισού)

Κυριακή του Πάσχα (24/04)
Βόλφσμπουργκ-Κολωνία 4-1 (14', 39' Μαντζούκιτς, 58', 88' Ντεζαγκά - 41' Φράις)
Νυρεμβέργη-Μάιντζ 0-0

Η βαθμολογία σε 31 αγώνες

1. Ντόρτμουντ 69 (Champions League)
2. Λεβερκούζεν 64 (Champions League)
3. Ανόβερο 57 (προκριματικά Champions League)
4. Μπάγερν 56 (Europa League)
5. Μάιντζ 49 (Europa League)
6. Νυρεμβέργη 47
7. Αμβούργο 43
8. Φράιμπουργκ 41
9. Χοφενχάιμ 40
10. Σάλκε 40
11. Βέρντερ Βρέμης  38
12. Καϊζερσλάουτερν 37
13. Στουτγάρδη 36
14. Κολωνία 35
15. Φρανκφούρτη 34
16. Βόλφσμπουργκ 32 (μπαράζ)
17. Ζανκτ Πάουλι 29 (υποβιβασμός)
18. Γκλάντμπαχ 29 (υποβιβασμός)

* Με παιχνίδι λιγότερο

Έπιασε... 13άρι η Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Έπιασε... 13άρι η Ντιναμό ΖάγκρεμπΠρωταθλήτρια για 13η φορά στέφθηκε η Ντιναμό Ζάγκρεμπ μετά τη νίκη της επί της Όσιγιεκ. Έξι σερί τίτλους μετράει η ομάδα του Χαλίλοτζιτς.
Η διαφορά της Ντιναμό από την δεύτερη Χάιντουκ βρίσκεται πλέον στους 13 βαθμούς και δεν μπορεί να καλυφτεί στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν.

Από την ανεξαρτησία της Κροατίας, το 1991, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ έχει κατακτήσει 13 πρωταθλήματα, τα έξι στις τελευταίες ισάριθμες σεζόν. Έξι φορές έχει στεφθεί πρωταθλήτρια η Χάιντουκ Σπλιτ, ενώ έναν τίτλο έχει πάρει η NK Ζάγκρεμπ.

ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ



• 11:00 EUROSPORT ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ Ποδηλασία
• 14:30 conn-X TV sports 2 Άουγκσμπουργκ-Αλεμάνια Αάχεν B' κατηγορία Γερμανίας
• 15:15 EUROSPORT 'Liege-Bastogne-Liege', ΒέλγιοΠοδηλασία
• 16:30 conn-X TV sports 2 Βόλφσμπουργκ-Κολονία Γερμανικό Πρωτάθλημα
• 17:00 EUROSPORT 2 Τελικός, ΣτουτγκάρδηΤένις
• 18:00 NOVASPORTS 1 ΜΠΟΛΤΟΝ - ΑΡΣΕΝΑΛ Αγγλικό Πρωτάθλημα
• 18:00 conn-x TV Sports 3 Σπόρτινγκ Χιχόν-Εσπανιόλ Ισπανικό Πρωτάθλημα
• 18:00 NOVASPORTS 2 ΜΠΡΕΣΤ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝΓαλλικό Πρωτάθλημα
• 18:30 conn-X TV sports 2 Νυρεμβέργη-ΜάιντζΓερμανικό Πρωτάθλημα
• 19:00 EUROSPORT 2 1/2 Τελικοί-4ος αγώναςΒόλεϊ: Ιταλικό πρωτάθλημα
• 20:00 conn-X TV Sports Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβάντε Ισπανικό Κύπελλο Μπάσκετ
• 22:00 conn-X TV sports 2 Σεβίλη-Βιγιαρεάλ Ισπανικό Πρωτάθλημα
• 22:00 NOVASPORTS 1 ΛΟΡΙΑΝ - ΛΙΛΓαλλικό Πρωτάθλημα

H ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Σας παρουσιάζουμε την καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς, σύμφωνα με τις επιλογές της ιστοσελίδας sport.gr. Η ιστοσελίδα ζητά την κατανόηση για πιθανές ενστάσεις για κάποιες επιλογές, οι οποίες όπως ισχυρίζεται δεν έγιναν σκόπιμα. Η επιλογή ήταν αυστηρή, θεωρεί πως ήταν αυστηρή και ότι έχουν επιλεχθεί οι καλύτεροι για την ενδεκάδα και οι καλύτεροι αναπληρωματικοί στηριζόμενοι στην συνολική τους παρουσία και τα στατιστικά τους...

Η καλύτερη ενδεκάδα (4-4-2 με ρόμβο)

Τερματοφύλακας: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Κέρκυρα). Ηρθε το περασμένο καλοκαίρι στο νησί των Φαιάκων από το... μεγάλο Νησί και την Κόβεντρι. Ο 32χρονος γκολκίπερ την πρώτη του σεζόν στην Κέρκυρα ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της παραμονής της νησιώτικης ομάδας στην Σούπερ Λίγκα. Ηταν ο μοναδικός παίκτης σε όλη την Κατηγορία που δεν έχασε λεπτό στο πρωτάθλημα αγωνιζόμενος 30 90λεπτα. Αναδείχθηκε πρώτος στις αποκρούσεις με 114 και στα κλεψίματα με 179. Ηδη το όνομά του παίζει σε πολλά μεταγραφικά σενάρια για τις ομάδες του τέως ΠΟΚ.

Δεξί μπακ: Ντάρσι Νέτο (Άρης). Εκπληκτική χρονιά για τον άσο του Άρη. Ο 30χρονος παίκτης, αν και σε αρκετά παιχνίδια δεν έπαιξε στην φυσική του θέση (μπακ), αλλά στην μεσαία γραμμή, ως δεξιός εσωτερικός χαφ, ήταν το καλύτερο 2άρι του πρωταθλήματος. Πέτυχε 8 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Είχε ακόμη 3 ασίστ, 39 κλεψίματα και 11 επεμβάσεις. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα μπακ;

Αριστερό μπακ: Γιάννης Κοντοές (Πανιώνιος). Ομολογουμένως δύσκολη, όσο και... περίεργη επιλογή. Δεν βρίσκεις, άλλωστε, τη σήμερον ημέρα αξιόπιστη λύση για αριστερό μπακ. Τα μεγάλα ονόματα της Κατηγορίας απογοήτευσαν. Ο 25χρονος παίκτης ήταν από τους στυλοβάτες του Πανιωνίου, μαζί με τους Μάχο και Μήτρογλου, που κράτησαν τους κυανέρυθρους στην Σούπερ Λίγκα. Είχε 1 ασίστ, 49 κλεψίματα και 27 επεμβάσεις. Και να σκεφτείτε ότι αριστερός μπακ έπαιξε από... ανάγκη, αφού η κανονική του θέση είναι δεξιός μπακ. Πιθανότατα θα εξαργυρώσει την καλή του χρονιά στην Πλατεία με ένα νέο συμβόλαιο σε μεγαλύτερη ομάδα, καθώς φέρεται να έχει κλείσει στην ΑΕΚ.

Στόπερ: Χαλίφα Πάπα Σανκαρέ (Ολυμπιακός Βόλου). Μπορεί να καταλογίζουμε ένα σωρό κακά πράγματα στον Αχιλλέα Mπέο, αλλά από ποδοσφαιρικό μάτι... σκίζει. Οπως και ο Μάκης Ψωμιάδης, έτσι και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου ξέρει να ψωνίζει στην αγορά. Ο Σανκαρέ ήταν από τις μεγάλες αποκαλύψεις της χρονιάς. Ο Σενεγαλέζος έκανε φοβερή σεζόν με τους ερυθρόλευκους της Μαγνησίας και να σκεφτεί κανείς πως αρχικά είχε έρθει να δοκιμαστεί στον Βόλο. Ο 27χρονος θηριώδης στόπερ είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις στην άμυνα, με 104 επεμβάσεις και 32 κλεψίματα, ήταν πολύ καλός στο "μαν του μαν" και βοήθησε πολύ στα στημένα καθώς πέτυχε 3 γκολ. Το όνομά του συζητείται έντονα στον Πειραιά ενόψει καλοκαιριού.

Στόπερ: Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός). Αν και ξεκίνησε κάπως άσχημα στον πρώτο γύρο, ο δεύτερος γύρος του ήταν πολύ καλός και βοήθησε τα μέγιστα τους ερυθρόλευκους, ώστε να κλείσουν τη χρονιά με την καλύτερη άμυνα (δέχθηκαν μόλις 18 γκολ). Εμαθε πολλά δίπλα στον Μέλμπεργκ και απέδειξε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί πάνω του για τα επόμενα χρόνια. Εξ ου και το νέο 4ετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τους πειραιώτες, την ώρα που είχαν αρχίσει οι "Σειρήνες" από την Γερμανία. Είχε 41 επεμβάσεις και 52 κλεψίματα.

Αμυντικό χαφ: Λεάντρο Αλβαρεζ (Ολυμπιακός Βόλου). Ηταν ο πιο σταθερός μεσοαμυντικός στην Σούπερ Λίγκα στην τρίτη του χρονιά στον Βόλο και στην πρώτη του στην μεγάλη Κατηγορία. "Σκυλί του πολέμου", με κυρίαρχη παρουσία στην μεσαία γραμμή και με πολλά χιλιόμετρα στο ενεργητικό του. Παίκτης βαρόμετρο για τους ερυθρόλευκους του Βόλου και αυτό φάνηκε το διάστημα που απουσίασε από τους αγώνες της ομάδας από τραυματισμό. Ο Αργεντίνος αρχηγός των Θεσσαλών είχε 65 κλεψίματα και 36 επεμβάσεις.

Δεξί χαφ: Χαβιέρ Ουμπίντες (Ολυμπιακός Βόλου): Ελαμψε και έκανε πολλούς οπαδούς των μεγάλων ομάδων να αναρωτηθούν τι παραπάνω είχαν οι Γκοβού, Ρόμενταλ, που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για να κάνουν τη διαφορά. Ο... διαολάκος του Βόλου αποτέλεσε τον καλύτερο και σταθερότερο δεξιό μεσοεπιθετικό του πρωταθλήματος. Απίστευτα γρήγορος, δεν τον έπιανες ούτε με... λάσο, με φοβερό ξεπέταγμα, κοφτή ντρίμπλα, αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Αναδείχθηκε πρώτος στις ασίστ με 8, πέτυχε 5 γκολ και είχε 39 κλεψίματα.

Αριστερό χαφ: Τζαμέλ Αμπντούν (Καβάλα). Μόνο και μόνο που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σφάζοντα στα πόδια του για να τον αποκτήσουν, αυτό λέει πολλά, με τον Ψωμιάδη να τρίβει τα χέρια του, αφού βλέπει πως ανακάλυψε... χρυσορυχείο! Τρομερός παίκτης, διεμβολιστής, δεν τον κόβεις ούτε με... βαλέ, παίζει και στα δύο άκρα της επίθεσης. Ο Αλγερινός άσος της Καβάλας έκανε φοβερή σεζόν, πέτυχε 3 γκολ, ήταν πρώτος σε ασίστ (μαζί με τον Ουμπίντες), καθώς... σέρβιρε 8 τέρματα στους συμπαίκτες του, ενώ είχε και 26 κλεψίματα.

Επιτελικός μέσος: Αριέλ Ιμπαγάσα (Ολυμπιακός). Ο "εγκέφαλος" του Ολυμπιακού. Από τα πόδια του περνούσε όλο το παιχνίδι των ερυθρολεύκων και με τις εξαιρετικές του μπαλιές έφτιαχνε τους συμπαίκτες του. Ομόρφυνε το παιχνίδι των πειραιωτών και σήκωνε στο πόδι του Καραϊσκάκη. Αν και έχει πατήσει τα 35, ο Αργεντίνος αποδείχθηκε λίρα-εκατό για τους πρωταθλητές. Με 6 ασίστ και 49 κλεψίματα έβαλε τη δική του σφραγίδα στο 38ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού.

Σέντερ φορ: Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός). Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος για δεύτερη σερί χρονιά και μάλιστα με ιδιαίτερη άνεση και όντας... σβηστός στα τελευταία παιχνίδια και μετά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Ηταν από τους λίγους διασωθέντες του φετινού ναυαγίου των περυσινών νταμπλούχων. Ο Γάλλος άσος είναι από τα λίγα αστέρια που λάμπουν στην φτωχή Σούπερ Λίγκα και έτσι όπως είναι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, αλλά και στον Παναθηναϊκό ειδικότερα είναι αβέβαιο αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού πέτυχε 20 γκολ, είχε 6 ασίστ, σημάδεψε 4 φορές τα δοκάρια και έκανε 18 κλεψίματα.

Επιθετικός: Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός). Όταν ήρθε στο Λιμάνι το περασμένο καλοκαίρι, στο άκουσμά του ονόματός του οι φίλοι του Ολυμπιακού ένιωσαν μία... παγωμάρα. Ωστόσο, μετά τους πρώτους δύο μήνες ζέστανε για τα καλά την ερυθρόλευκη εξέδρα δείχνοντας τα διαπιστευτήριά του. Σκόραρε και στα δύο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο, αλλά και σε εκείνα με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Πέτυχε συνολικά 14 γκολ, είχε 1 ασίστ και 19 κλεψίματα.

Προπονητής: Σάκης Τσιώλης (Ολυμπιακός Βόλου - Αρης): Ο Ερνέστο Βαλβέρδε οδήγησε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και ο Τάκης Λεμονής έφερε εις πέρας την... αποστολή αυτοκτονίας που ανέλαβε να σώσει τον Πανιώνιο. Ωστόσο, προπονητής της χρονιάς ήταν ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός δημιούργησε τον εκπληκτικό Ολυμπιακό Βόλου, που θαύμασε όλη η φίλαθλη Ελλάδα, ενώ πήρε τον Αρη ένα βήμα πριν την ζώνη του υποβιβασμού (μετά την ήττα από τον Ηρακλή) και τον οδήγησε σε νικηφόρο σερί πέντε αγώνων, που λίγο έλειψε να στερήσει από το δημιούργημά του (Βόλος) την είσοδό του στα play off.

Αναπληρωματική ενδεκάδα (4-2-3-1)

Τερματοφύλακας: Γιούργκεν Μάχο (Πανιώνιος). 101 αποκρούσεις - 121 κλεψίματα
Δεξί μπακ: Λουκάς Βύντρα (Παναθηναϊκός). 2 γκολ - 34 κλεψίματα - 41 επεμβάσεις
Αριστερό μπακ: Γιάννης Ζαραδούκας (Ολυμπιακός Βόλου). 1 ασίστ - 31 κλεψίματα - 21 επεμβάσεις
Στόπερ: Νίκος Λαζαρίδης (Αρης). 4 γκολ - 55 κλεψίματα - 92 επεμβάσεις
Στόπερ: Φερέιρα Ντουγκλάο (Καβάλα). 1 γκολ - 56 κλεψίματα - 80 επεμβάσεις
Αμυντικό χαφ: Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ). 1 γκολ - 2 ασίστ - 60 κλεψίματα - 34 επεμβάσεις
Αμυντικό χαφ: Στέλιος Σφακιανάκης (Ατρόμητος). 5 γκολ - 2 ασίστ - 42 κλεψίματα - 18 επεμβάσεις
Δεξί χαφ: Μάριο Μπρέσκα (Ολυμπιακός Βόλου). 8 γκολ - 4 ασίστ - 21 κλεψίματα
Επιτελικός μέσος: Νταβίδ Φουστέρ (Ολυμπιακός). 12 γκολ - 2 ασίστ - 28 κλεψίματα
Αριστερό χαφ: Ράφικ Τζεμπούρ (ΑΕΚ, Ολυμπιακός). 12 γκολ - 2 ασίστ - 7 κλεψίματα
Σέντερ φορ: Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός, Πανιώνιος). 9 γκολ - 1 ασίστ

Προπονητής: Ερνέστο Βαλβέρδε (Ολυμπιακός)

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΕΧΑΣΕ Ο ΓΚΕΚΑΣ! *ΒΙΝΤΕΟ*

Ο Φάνης Γκέκας, ο οποίος κατά καιρούς «παίζει» στα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, στον αγώνα της Άιντραχτ Φρανκφούρτης κόντρα στη Μπάγερν έχασε γκολ από αυτά που δεν χάνονται την ώρα που η επιθετική του… αφλογιστία στο β’ γύρο της Μπουντεσλίγκα τον καθιστά μοιραίο παίκτη για την ομάδα του!

Μπορεί να έχει πετύχει φέτος συνολικά 16 γκολ όμως τα 14 από αυτά είναι στον α’ γύρο με το πρωτάθλημα από το Χειμώνα και μετά να είναι καταστροφικό για τον Λαρισαίο φορ της γερμανική ομάδας. Μάλιστα, στον χτεσινό αγώνα κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου η Άιντραχτ θα ήταν νικήτρια αν ο Γκέκας δεν έχανε το γκολ από το… μισό μέτρο (η ομάδα του θα έκανε το 2-0 και θα ήταν κοντά στο να «κλειδώσει» το ματς) κάτι που τον μετέτρεψε για μία ακόμη φορά σε… μοιραίο παίκτη!

Δείτε στο βίντεο παρακάτω (η φάση είναι στο 2’35’’) την απίστευτη ευκαιρία του Γκέκα.


ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Στο τέλος της έφτασε μια ακόμα σεζόν όχι μόνο για τις ομάδες (εκτός από αυτές που θα παίξουν στα πλέι οφ) αλλά και για τους διαιτητές (εκτός από αυτούς που θα σφυρίξουν στα πλέι οφ).

Το SoccerPlus μας παρουσιάζει με αριθμούς τα κατορθώματα των διαιτητών της μεγάλης κατηγορίας.

Συνολικά λοιπόν, στο πρωτάθλημα που μόλις τελείωσε σφύριξαν 23 διαφορετικοί διαιτητές. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται τόσο ο Δαλούκας, που έμεινε εκτός πινάκων μετά την δεύτερη αγωνιστική όσο και ο Κύρκος, που είναι στους πίνακες της Football League και χρησιμοποιήθηκε απλά σε ένα παιχνίδι.

Και οι δυο τους σφύριξαν από ένα ματς ωστόσο δεν ήταν ενεργά μέλη των πινάκων άρα τα στατιστικά έχουν νόημα όσον αφορά τους υπόλοιπους 21.

Ποιοί σφύριξαν τα περισσότερα...

Από αυτούς, τα πιο πολλά ματς σφύριξαν οι Σιδηρόπουλος και Τριτσώνης. Οι δύο διαιτητές σφύριξαν σε 17 παιχνίδια ο καθένας ενώ σε απόσταση αναπνοής «τερμάτισε» ο Μάνταλος που σφύριξε 16. «Ουραγός» στην συγκεκριμένη κατηγορία, ο Ζαχαριάδης ήταν ο «άρχοντας» μόλις τεσσάρων αγώνων.

Οι «καρτάκηδες»...

«Πρωταθλητής» στις κίτρινες κάρτες δεν είναι άλλος από τον Τσινιάρη. Ο διαιτητής του συνδέσμου Αθηνών έβγαλε 106 φορές από το τσεπάκι του την κίτρινη κάρτα στα 14 παιχνίδια που σφύριξε με τους Κάκο με 98 και Τριτσώνη με 92 να ακολουθούν στην σχετική λίστα. Αντίστοιχα, ο διαιτητής που έδειξε τις λιγότερες (με εξαίρεση πάντα τους Δαλούκα και Κύρκο) ήταν ο Ζαχαριάδης που στα τέσσερα παιχνίδια που σφύριξε πρόλαβε να βγάλει 13 φορές την κίτρινη κάρτα.

Πιο ισορροπημένα είναι τα πράγματα όσον αφορά τις κόκκινες κάρτες. Πέντε συνολικά διαιτητές έχουν την πρωτειά στην συγκεκριμένη κατηγορία. Πρόκειται για τους Μάνταλο, Παμπορίδη, Κάκο, Τσινιάρη και Σπάθα που έδειξαν από τέσσερις κόκκινες κάρτες ενώ αντίστοιχα ούτε μία κόκκινη δεν έδειξαν οι Μήτσιος, Κουκουλάκης, Αμπάρκιολης και Ζαχαριάδης.

Οι «πεναλτάκηδες»...

Όσον αφορά την κατηγορία των πέναλτι, είναι έξι οι διαιτητές που μοιράζονται την πρώτη θέση. Σιδηρόπουλος, Κάκος, Θάνος και Καλόπουλος έδωσαν από έξι πέναλτι ενώ αντίθετα, τέσσερις διαιτητές δεν έδειξαν ούτε μια φορά την άσπρη βούλα. Ο λόγος για τους Σπάθα, Βοσκάκη, Αμπάρκιολη και Ζαχαριάδη.

Οι διαιτητές των ντέρμπι...

Ο Κάκος ήταν αυτός που σφύριξε το αιώνιο ντέρμπι ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ ενώ ο Καλόπουλος ήταν ο «άρχοντας της αναμέτρησης» στον επαναληπτικό του «Καραϊσκάκη», στο πιο πολυσυζητημένο παιχνίδι της χρονιάς δηλαδή. Ο Σιδηρόπουλος σφύριξε και τα δύο ντέρμπι της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ κόντρα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ενώ τους αντίστοιχους επαναληπτικούς σφύριξε ο Παμπορίδης!

Τέλος, οι Τσινιάρης και Κωνσταντινέας είχαν οριστεί στο κλασσικό ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Άρη. Ο πρώτος ήταν ο διαιτητής στο ματς της Τούμπας και ο δεύτερος στο ματς του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Οι «ατσάλινοι» της Σούπερ Λιγκ

Οι «ατσάλινοι» της Σούπερ ΛιγκΤέσσερις ποδοσφαιριστές της Σούπερ Λιγκ δεν έχασαν ούτε ένα παιχνίδι των ομάδων τους στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας, ο Σαλπιγγίδης του ΠΑΟΚ, ο Μπρέσκα του Ολυμπιακού Βόλου και ο Ροτζέριο του Αστέρα.
Στην σχετική λίστα, ο κορυφαίος είναι ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος της Κέρκυρας που έχει 2821 λεπτά στα γήπεδα, ενώ τον ακολουθεί ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης που έχει 2315 λεπτά.
Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Ροτζέριο Μάρτινς του Αστέρα Τρίπολης με 2230 λεπτά, ενώ τελευταίος ο Μάριο Μπρέσκα που αγωνίστηκε για... μόλις 1802 λεπτά.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτές οι εμφανίσεις ήταν είτε από την βασική ενδεκάδα είτε σαν αλλαγή.

«Μάτια» σε Βινάλντουμ και Μπίσεσβαρ

«Μάτια» σε Βινάλντουμ και ΜπίσεσβαρΆνθρωπος του Ολυμπιακού βρέθηκε σύμφωνα με πληροφορίες στην Ολλανδία για να δει αγωνιζόμενους τους Ζεορζίνιο Βινάλντουμ και Ντιέγκο Μπίσεσβαρ της Φέγενορντ.

Ο Βινάλντουμ που αγωνίζεται κυρίως ως αριστερό χαφ είναι ένας παίκτης που είναι περιζήτητος λόγω της αγωνιστικής του αξίας. Ο 23χρονος Μπίσεσβαρ που είναι επιθετικός μέσος, αποτελεί μία αξιοπρόσεκτη περίπτωση, που είχε όμως σκαμπανεβάσματα στην καριέρα του.

Επιστροφή στις προπονήσεις

Επιστροφή στις προπονήσειςΤο απόγευμα της Δευτέρας επανέρχονται στις προπονήσεις οι παίκτες του Παναθηναϊκού προκειμένου να ξεκινήσουν προετοιμασία για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο έμπειρος τεχνικός θα πρέπει να σκεφθεί το πως θα καλύψει και τα κενά που έχουν ανακύψει λόγων τιμωριών. Οι Μπουμσόνγκ, Καντέ, Λέτο και Γκαρσία θα απουσιάσουν λόγω καρτών και έτσι ο Φερέιρα καλείται να βρει τους αντικαταστάτες τους.

Στην προπόνηση της Πόρτο ο Λίνο

Στην προπόνηση της Πόρτο ο ΛίνοΟ Λίνο έχει άδεια από τον ΠΑΟΚ λόγω του Πάσχα και βρέθηκε στην Πορτογαλία. Ο αριστερός μπακ του «δικεφάλου» του δόθηκε η ευκαιρία και πήγε στην προπόνηση της Πόρτο για να συναντήσει τους παλιούς του συμπαίκτες.

«Δώστε δύναμη στην ΑΕΚ» (video)

«Δώστε δύναμη στην ΑΕΚ»Ο Στέλιος Μανωλάς και ο Μίμης Παπαϊωάννου πρωταγωνιστούν στο video για την καμπάνια ενίσχυσης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με σύνθημα: «Δώστε δύναμη στην ΑΕΚ».Ηδη έχουν σταλθεί περισσότερα από 17.000 sms.
Δείτε παρακάτω το video με τους δύο παλαίμαχους της Ενωσης, στην καμπάνια ενίσχυσης της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ με sms στο 54534.
Σχετικά video

«Καλός ο Άρης, αλλά θέλω Γκλάντμπαχ»

 «Καλός ο Άρης, αλλά θέλω Γκλάντμπαχ»Αποφασισμένος να επιστρέψει στην Γκλαντμπαχ εμφανίστηκε με δηλώσεις του σε γερμανικά ΜΜΕ ο Ραούλ Μπομπαντίγια, ο οποίος τόνισε πως πέρασε ευχάριστα κατά την διάρκεια της παραμονής του στην χώρα μας για λογαριασμό του Άρη.

«Πέρασα καλά στην Ελλάδα, αλλά θέλω να επιστρέψω στη Γκλάντμπαχ για να κάνω ένα νέο ξεκίνημα. Πλέον είμαι πιο ήρεμος».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο «Μπόμπα» κατά την διάρκεια της παραμονής του στον Άρη είχε  2 γκολ σε 7, ενώ στο πρώτο μισό της σεζόν, όπου αγωνίστηκε με την Γκλάντμπαχ στην Βundesliga είχε 3 τέρματα σε 14 συμμετοχές.

Ιστορία έγραψε ο Λιονέλ Μέσι με τα 50 γκολ

Ιστορία έγραψε ο Λιονέλ Μέσι με τα 50 γκολΙστορία έγραψε χτες ο Λιονέλ Μέσι. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σκόραρε στη νίκη της Μπαρτσελόνα επί της Οσασούνα με 2-0 για την 33η αγωνιστική της Πριμέρα Ντιβιζιόν και έγινε ο πρώτος παίκτης που έφτασε τα 50 τέρματα σε μία σεζόν στην Ισπανία. 

Ο διεθνής επιθετικός βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο 87ο λεπτό της αναμέτρησης και ξεπέρασε τον Φέρεντς Πούσκας, καθώς τη σεζόν 1959-60 ο θρυλικός «καλπάζων συνταγματάρχης» είχε σημειώσει 49 τέρματα με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε όλες τις διοργανώσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μέσι, ο οποίος είναι αυτή τη στιγμή ο πρώτος σκόρερ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με 31 τέρματα, μπορεί να βελτιώσει κι άλλο τον φετινό απολογισμό του, καθώς απομένουν πέντε αγωνιστικές για τη λήξη του ισπανικού πρωταθλήματος.

Επίσης, η Μπαρτσελόνα συνεχίζει και στο Champions League, στην ημιτελική φάση του οποίου θα αντιμετωπίσει την -«αιώνια» αντίπαλο- Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Μέσι είναι πρώτος σκόρερ και στην κορυφαία διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση, με εννέα τέρματα, ενώ τελείωσε το Κύπελλο Ισπανίας στην πρώτη θέση των σκόρερ με επτά γκολ, όσα σημείωσε και ο Κριστιάνο Ρονάλντο για λογαριασμό της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες το τρόπαιο στον τελικό που διεξήχθη στο «Μεστάγια» της Βαλένθια.

Τα 50 γκολ του Λιονέλ Αντρές Μέσι για την αγωνιστική περίοδο 2010-2011:
Champions League (σε 10 αγώνες): 9 τέρματα
Πρωτάθλημα Ισπανίας (σε 30 αγώνες): 31 τέρματα
Κύπελλο Ισπανίας (σε 7 αγώνες): 7 τέρματα
Σούπερ Καπ Ισπανίας (σε 2 αγώνες): 3 τέρματα