Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ << ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>>

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE
ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE KAI ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

live scores

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Κυριακή 24 Απριλίου 2011

H ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Σας παρουσιάζουμε την καλύτερη ενδεκάδα της χρονιάς, σύμφωνα με τις επιλογές της ιστοσελίδας sport.gr. Η ιστοσελίδα ζητά την κατανόηση για πιθανές ενστάσεις για κάποιες επιλογές, οι οποίες όπως ισχυρίζεται δεν έγιναν σκόπιμα. Η επιλογή ήταν αυστηρή, θεωρεί πως ήταν αυστηρή και ότι έχουν επιλεχθεί οι καλύτεροι για την ενδεκάδα και οι καλύτεροι αναπληρωματικοί στηριζόμενοι στην συνολική τους παρουσία και τα στατιστικά τους...

Η καλύτερη ενδεκάδα (4-4-2 με ρόμβο)

Τερματοφύλακας: Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Κέρκυρα). Ηρθε το περασμένο καλοκαίρι στο νησί των Φαιάκων από το... μεγάλο Νησί και την Κόβεντρι. Ο 32χρονος γκολκίπερ την πρώτη του σεζόν στην Κέρκυρα ήταν από τους ακρογωνιαίους λίθους της παραμονής της νησιώτικης ομάδας στην Σούπερ Λίγκα. Ηταν ο μοναδικός παίκτης σε όλη την Κατηγορία που δεν έχασε λεπτό στο πρωτάθλημα αγωνιζόμενος 30 90λεπτα. Αναδείχθηκε πρώτος στις αποκρούσεις με 114 και στα κλεψίματα με 179. Ηδη το όνομά του παίζει σε πολλά μεταγραφικά σενάρια για τις ομάδες του τέως ΠΟΚ.

Δεξί μπακ: Ντάρσι Νέτο (Άρης). Εκπληκτική χρονιά για τον άσο του Άρη. Ο 30χρονος παίκτης, αν και σε αρκετά παιχνίδια δεν έπαιξε στην φυσική του θέση (μπακ), αλλά στην μεσαία γραμμή, ως δεξιός εσωτερικός χαφ, ήταν το καλύτερο 2άρι του πρωταθλήματος. Πέτυχε 8 γκολ και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Είχε ακόμη 3 ασίστ, 39 κλεψίματα και 11 επεμβάσεις. Τι άλλο να ζητήσεις από ένα μπακ;

Αριστερό μπακ: Γιάννης Κοντοές (Πανιώνιος). Ομολογουμένως δύσκολη, όσο και... περίεργη επιλογή. Δεν βρίσκεις, άλλωστε, τη σήμερον ημέρα αξιόπιστη λύση για αριστερό μπακ. Τα μεγάλα ονόματα της Κατηγορίας απογοήτευσαν. Ο 25χρονος παίκτης ήταν από τους στυλοβάτες του Πανιωνίου, μαζί με τους Μάχο και Μήτρογλου, που κράτησαν τους κυανέρυθρους στην Σούπερ Λίγκα. Είχε 1 ασίστ, 49 κλεψίματα και 27 επεμβάσεις. Και να σκεφτείτε ότι αριστερός μπακ έπαιξε από... ανάγκη, αφού η κανονική του θέση είναι δεξιός μπακ. Πιθανότατα θα εξαργυρώσει την καλή του χρονιά στην Πλατεία με ένα νέο συμβόλαιο σε μεγαλύτερη ομάδα, καθώς φέρεται να έχει κλείσει στην ΑΕΚ.

Στόπερ: Χαλίφα Πάπα Σανκαρέ (Ολυμπιακός Βόλου). Μπορεί να καταλογίζουμε ένα σωρό κακά πράγματα στον Αχιλλέα Mπέο, αλλά από ποδοσφαιρικό μάτι... σκίζει. Οπως και ο Μάκης Ψωμιάδης, έτσι και ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού Βόλου ξέρει να ψωνίζει στην αγορά. Ο Σανκαρέ ήταν από τις μεγάλες αποκαλύψεις της χρονιάς. Ο Σενεγαλέζος έκανε φοβερή σεζόν με τους ερυθρόλευκους της Μαγνησίας και να σκεφτεί κανείς πως αρχικά είχε έρθει να δοκιμαστεί στον Βόλο. Ο 27χρονος θηριώδης στόπερ είχε εξαιρετικές τοποθετήσεις στην άμυνα, με 104 επεμβάσεις και 32 κλεψίματα, ήταν πολύ καλός στο "μαν του μαν" και βοήθησε πολύ στα στημένα καθώς πέτυχε 3 γκολ. Το όνομά του συζητείται έντονα στον Πειραιά ενόψει καλοκαιριού.

Στόπερ: Αβραάμ Παπαδόπουλος (Ολυμπιακός). Αν και ξεκίνησε κάπως άσχημα στον πρώτο γύρο, ο δεύτερος γύρος του ήταν πολύ καλός και βοήθησε τα μέγιστα τους ερυθρόλευκους, ώστε να κλείσουν τη χρονιά με την καλύτερη άμυνα (δέχθηκαν μόλις 18 γκολ). Εμαθε πολλά δίπλα στον Μέλμπεργκ και απέδειξε ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να στηριχθεί πάνω του για τα επόμενα χρόνια. Εξ ου και το νέο 4ετές συμβόλαιο που υπέγραψε με τους πειραιώτες, την ώρα που είχαν αρχίσει οι "Σειρήνες" από την Γερμανία. Είχε 41 επεμβάσεις και 52 κλεψίματα.

Αμυντικό χαφ: Λεάντρο Αλβαρεζ (Ολυμπιακός Βόλου). Ηταν ο πιο σταθερός μεσοαμυντικός στην Σούπερ Λίγκα στην τρίτη του χρονιά στον Βόλο και στην πρώτη του στην μεγάλη Κατηγορία. "Σκυλί του πολέμου", με κυρίαρχη παρουσία στην μεσαία γραμμή και με πολλά χιλιόμετρα στο ενεργητικό του. Παίκτης βαρόμετρο για τους ερυθρόλευκους του Βόλου και αυτό φάνηκε το διάστημα που απουσίασε από τους αγώνες της ομάδας από τραυματισμό. Ο Αργεντίνος αρχηγός των Θεσσαλών είχε 65 κλεψίματα και 36 επεμβάσεις.

Δεξί χαφ: Χαβιέρ Ουμπίντες (Ολυμπιακός Βόλου): Ελαμψε και έκανε πολλούς οπαδούς των μεγάλων ομάδων να αναρωτηθούν τι παραπάνω είχαν οι Γκοβού, Ρόμενταλ, που αποκτήθηκαν το περασμένο καλοκαίρι για να κάνουν τη διαφορά. Ο... διαολάκος του Βόλου αποτέλεσε τον καλύτερο και σταθερότερο δεξιό μεσοεπιθετικό του πρωταθλήματος. Απίστευτα γρήγορος, δεν τον έπιανες ούτε με... λάσο, με φοβερό ξεπέταγμα, κοφτή ντρίμπλα, αίσθηση του χώρου και του χρόνου. Αναδείχθηκε πρώτος στις ασίστ με 8, πέτυχε 5 γκολ και είχε 39 κλεψίματα.

Αριστερό χαφ: Τζαμέλ Αμπντούν (Καβάλα). Μόνο και μόνο που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σφάζοντα στα πόδια του για να τον αποκτήσουν, αυτό λέει πολλά, με τον Ψωμιάδη να τρίβει τα χέρια του, αφού βλέπει πως ανακάλυψε... χρυσορυχείο! Τρομερός παίκτης, διεμβολιστής, δεν τον κόβεις ούτε με... βαλέ, παίζει και στα δύο άκρα της επίθεσης. Ο Αλγερινός άσος της Καβάλας έκανε φοβερή σεζόν, πέτυχε 3 γκολ, ήταν πρώτος σε ασίστ (μαζί με τον Ουμπίντες), καθώς... σέρβιρε 8 τέρματα στους συμπαίκτες του, ενώ είχε και 26 κλεψίματα.

Επιτελικός μέσος: Αριέλ Ιμπαγάσα (Ολυμπιακός). Ο "εγκέφαλος" του Ολυμπιακού. Από τα πόδια του περνούσε όλο το παιχνίδι των ερυθρολεύκων και με τις εξαιρετικές του μπαλιές έφτιαχνε τους συμπαίκτες του. Ομόρφυνε το παιχνίδι των πειραιωτών και σήκωνε στο πόδι του Καραϊσκάκη. Αν και έχει πατήσει τα 35, ο Αργεντίνος αποδείχθηκε λίρα-εκατό για τους πρωταθλητές. Με 6 ασίστ και 49 κλεψίματα έβαλε τη δική του σφραγίδα στο 38ο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού.

Σέντερ φορ: Τζιμπρίλ Σισέ (Παναθηναϊκός). Πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος για δεύτερη σερί χρονιά και μάλιστα με ιδιαίτερη άνεση και όντας... σβηστός στα τελευταία παιχνίδια και μετά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη. Ηταν από τους λίγους διασωθέντες του φετινού ναυαγίου των περυσινών νταμπλούχων. Ο Γάλλος άσος είναι από τα λίγα αστέρια που λάμπουν στην φτωχή Σούπερ Λίγκα και έτσι όπως είναι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, αλλά και στον Παναθηναϊκό ειδικότερα είναι αβέβαιο αν θα παραμείνει και τη νέα σεζόν. Ο αρχηγός του Τριφυλλιού πέτυχε 20 γκολ, είχε 6 ασίστ, σημάδεψε 4 φορές τα δοκάρια και έκανε 18 κλεψίματα.

Επιθετικός: Κέβιν Μιραλάς (Ολυμπιακός). Όταν ήρθε στο Λιμάνι το περασμένο καλοκαίρι, στο άκουσμά του ονόματός του οι φίλοι του Ολυμπιακού ένιωσαν μία... παγωμάρα. Ωστόσο, μετά τους πρώτους δύο μήνες ζέστανε για τα καλά την ερυθρόλευκη εξέδρα δείχνοντας τα διαπιστευτήριά του. Σκόραρε και στα δύο ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο, αλλά και σε εκείνα με τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Πέτυχε συνολικά 14 γκολ, είχε 1 ασίστ και 19 κλεψίματα.

Προπονητής: Σάκης Τσιώλης (Ολυμπιακός Βόλου - Αρης): Ο Ερνέστο Βαλβέρδε οδήγησε τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα και ο Τάκης Λεμονής έφερε εις πέρας την... αποστολή αυτοκτονίας που ανέλαβε να σώσει τον Πανιώνιο. Ωστόσο, προπονητής της χρονιάς ήταν ο Σάκης Τσιώλης. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός δημιούργησε τον εκπληκτικό Ολυμπιακό Βόλου, που θαύμασε όλη η φίλαθλη Ελλάδα, ενώ πήρε τον Αρη ένα βήμα πριν την ζώνη του υποβιβασμού (μετά την ήττα από τον Ηρακλή) και τον οδήγησε σε νικηφόρο σερί πέντε αγώνων, που λίγο έλειψε να στερήσει από το δημιούργημά του (Βόλος) την είσοδό του στα play off.

Αναπληρωματική ενδεκάδα (4-2-3-1)

Τερματοφύλακας: Γιούργκεν Μάχο (Πανιώνιος). 101 αποκρούσεις - 121 κλεψίματα
Δεξί μπακ: Λουκάς Βύντρα (Παναθηναϊκός). 2 γκολ - 34 κλεψίματα - 41 επεμβάσεις
Αριστερό μπακ: Γιάννης Ζαραδούκας (Ολυμπιακός Βόλου). 1 ασίστ - 31 κλεψίματα - 21 επεμβάσεις
Στόπερ: Νίκος Λαζαρίδης (Αρης). 4 γκολ - 55 κλεψίματα - 92 επεμβάσεις
Στόπερ: Φερέιρα Ντουγκλάο (Καβάλα). 1 γκολ - 56 κλεψίματα - 80 επεμβάσεις
Αμυντικό χαφ: Πάμπλο Γκαρσία (ΠΑΟΚ). 1 γκολ - 2 ασίστ - 60 κλεψίματα - 34 επεμβάσεις
Αμυντικό χαφ: Στέλιος Σφακιανάκης (Ατρόμητος). 5 γκολ - 2 ασίστ - 42 κλεψίματα - 18 επεμβάσεις
Δεξί χαφ: Μάριο Μπρέσκα (Ολυμπιακός Βόλου). 8 γκολ - 4 ασίστ - 21 κλεψίματα
Επιτελικός μέσος: Νταβίδ Φουστέρ (Ολυμπιακός). 12 γκολ - 2 ασίστ - 28 κλεψίματα
Αριστερό χαφ: Ράφικ Τζεμπούρ (ΑΕΚ, Ολυμπιακός). 12 γκολ - 2 ασίστ - 7 κλεψίματα
Σέντερ φορ: Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός, Πανιώνιος). 9 γκολ - 1 ασίστ

Προπονητής: Ερνέστο Βαλβέρδε (Ολυμπιακός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου