25 Μαρτίου 1914 - 25 Μαρτίου 2011… «Χρόνια πολλά, αγάπη μου γλυκιά, και στα 100 θα είμαι πάλι εδώ να στο τραγουδώ», τραγουδούν σήμερα οι φίλοι του Άρη, καθώς ο σύλλογος της Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 97 χρόνια από την ημέρα της ίδρυσής του.
Το 1914 η πόλη της Θεσσαλονίκης είχε μία ομάδα, τον Ηρακλή. Οι ιδρυτές του συλλόγου θέλησαν να δώσουν στο νεοσύστατο σωματείο το όνομα «Άρης» γιατί μόνο ένας θεός και μάλιστα του πολέμου θα μπορούσε να επικρατήσει του ημίθεου Ηρακλή. Όσο για τα χρώματα… οι νεαροί φίλοι δεν χρειάστηκε να σκεφτούνε πολύ. Θα ήταν τα χρώματα του Βυζαντίου, το κίτρινο και το μαύρο. Μάλιστα λίγα χρόνια αργότερα τις ίδιες αποχρώσεις θα διεκδικήσει και ο νεοσύστατος σύλλογοςΠΑΟΚ, όμως το 5-2 υπέρ του ΑΡΗ - μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα - στον μεταξύ τους αγώνα, θα κατοχύρωση μια και καλή τα χρώματα στον Άρη.
Όσο για το σήμα το Συλλόγου, άλλοι λένε ότι οι ιδρυτές εμπνεύστηκαν από το άγαλμα του "θεού του πολέμου" που φυλάσσεται στο Λούβρο της Γαλλίας και άλλοι φέρνουν ως πρωταγωνιστή το θρύλο Κώστα Βικελίδη, ο οποίος περνούσε σε καθημερινή βάση μαζί με το θρυλικό Αρειανό Μάκη Νάτση, το γνωστό σε όλους «Μπαρού» από ένα κατάστημα με αντίκες στη γωνία Παύλου Μελά και Εγνατίας και στη βιτρίνα του καταστήματος βρισκόταν σε περίοπτη θέση ο θεός του πολέμου, Άρης, αναπαυόμενος.
Κόστιζε 6.000 δραχμές ποσό τεράστιο για την εποχή, ο καταστηματάρχης όμως που διαπίστωσε την έντονη επιθυμία του Βικελίδη να το αγοράσει το υπερτιμολόγησε πουλώντας το με το αστρονομικό για την εποχή ποσό των 20.000 δραχμών.
Ιστορία με χρυσά γράμματα!
Ο Άρης στο πέρασμα των χρόνων έχει καταφέρει να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Το Θεό του πολέμου στο στήθος τον έχουν φορέσει τεράστιοι αθλητές και αθλήτριες. Βικελίδης, Χαλυβόπουλος, Βελλιάδης, Αλεξιάδης,Δράμπης Ζήνδρος, Χρηστίδης, Σπυρίδων, Παντζιαράς, Κεραμιδάς, Πάλλας, Φοιρός, Κούης, Λουκανίδης, Σεμερτζίδης, Δέλλας, Δημητριάδης, Μαυρογενίδης… στη μπάλλα, Ματθαίου, Μπουσβάρος, Αλεξανδρής, Αντωνάκης, Ιωαννίδης, Παπαγεωργίου, Γκάλης, Γιαννάκης, Λιαδέλης, Χατζηβρέττας… φόρεσαν τη φανέλα του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, Παπακοσμάς, Μητρούδης, Μέλκας, Ρουμελιώτης αγωνίστηκαν με την ομάδα βόλεϊ, Δημητρίου, Κώστας, Σαμαρτσίδης, Τσικάρης, Παυλίδης στην υδατοσφαίριση, Γρηγοριάδης στην κολύμβηση και χιλιάδες άλλα ονόματα φόρεσαν και τίμησαν την ιστορική φανέλα της ομάδας.
Το ποδοσφαιρικό τμήμα απαριθμεί τρία πρωταθλήματα Ελλάδος (1928,1929,1946) και ένα κύπελλο (1970).
Το τμήμα καλαθόσφαιρας έχει καταφέρει, τη χρυσή δεκαετία του 1980, να ενώσει όλους τους Έλληνες και απλά να τους κάνει όλους να φωνάζουν «Άρης». Δεν είναι τυχαίο ότι τη συγκεκριμένη περίοδο, η ομάδα αναδείχτηκε κορυφαία της 50ετίας στην Ελλάδα. Δέκα πρωταθλήματα, οχτώ κύπελλα, τρία ευρωπαϊκά τρόπαια… «Και Αρειανάρα είσαι τρέλα με το δεύτερο αστέρι στη φανέλα…», φώναζαν οι φίλοι του Άρη, όταν η ομάδα έφτασε τους 20 συνολικά τίτλους στην ιστορία της.
Στην πετοσφαίριση ο Άρης το 1997 καταφέρνει να είναι η πρώτη ομάδα εκτός Αθηνών που θα πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδος. Την ίδια χρονιά το τμήμα θα κατακτήσει και το Σούπερ Καπ.
Λαμπρή ιστορία έχει γράψει και το τμήμα υδατοσφαίρισης του Συλλόγου με τέσσερα πρωταθλήματα (1928, 1929, 1930, 1932) το πρώτα που διεξήχθησαν στη χώρα.
Επιτυχίες έχουν σημειώσει και όλα τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου και όλοι οι αθλητές που έχουν αγωνιστεί για τον Άρη. Αθλητές τεράστιοι έχουν δοξάσει τα χρώματα του συλλόγου και τα χρώματα της Ελλάδας με τις επιτυχίες τους εκτός συνόρων. Στις μέρες μας ο Άρης απαριθμεί τμήματα σε όλα σχεδόν τα αθλήματα και χιλιάδες αθλητές φοράνε και αγωνίζονται με το Θεό στο στήθος…
Οι πρόεδροι… μιλάνε
Υπερήφανοι για όλους αυτός που δοξάζουν τον Άρη αλλά και για χιλιάδες ακόμη που πρόσφεραν τα μέγιστα σε αυτόν το μεγάλο σύλλογο είναι τέσσερις άνθρωποι που υπηρετούν την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Το «Gazzetta.gr» επικοινώνησε με τους προέδρους του Α.Σ., της ΠΑΕ και της ΚΑΕ, καθώς και με τον πρόεδρο της Λέσχης Φίλων Άρη, οι οποίοι ευχήθηκαν για τη σημερινή επέτειο και θυμήθηκαν «καταστάσεις» με την ομάδα, οι οποίες πραγματικά θα τους μείνουν αξέχαστες…
Νίκος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Α.Σ. Άρης
Τις ευχές του για τα γενέθλια της ομάδας έδωσε και ο Πρόεδρος του Α.Σ., Νίκος Παπαδόπουλος. «Σήμερα γιορτάζουμε τα 97 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό και στην κοινωνία από τον Άρη. Η ομάδα είναι πρωτοπόρος σε πολλά ζητήματα σε όλη την ιστορική της διαδρομή και καθώς οδεύουμε στα 100 θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια πολλά σε όλους με πολλές επιτυχίες για όλα τα τμήματα του συλλόγου», θα πει ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος δε θα ξεχάσει ποτέ ότι ήταν μαθητής του Δημοτικού όταν είχε φύγει από το σχολείο του προκειμένου να παραβρεθεί στο μπαράζ του Βόλου και την πίκρα που ένιωσε με την απώλεια του τίτλου.
«Αξέχαστο επίσης θα μου μείνει το γεγονός ότι πέρσι 28000 Αρειανοί μαζευτήκαμε στο ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου, στη μεγαλύτερη οπαδική κάθοδο όλων των εποχών, ένα ρεκόρ μοναδικό που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί». Όσο για το αν θα μπορούσε να αναφερθεί σε έναν αθλητή ο οποίος στα 97 χρόνια ξεχώρισε φορώντας τη φανέλα του Άρη, θα πει: «Δε θα ήθελα να χαρακτηρίσω τον Άρη με ένα όνομα. Ο Άρης δε συνδέεται με κανένα πρόσωπο ή με καμία κατάσταση. Η ομάδα είναι υπεράνω ονομάτων».
Θανάσης Αθανασιάδης, Πρόεδρος ΠΑΕ Άρης
Τις ευχές του για τα γενέθλια του συλλόγου έδωσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης: «Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στον αγαπημένο μας σύλλογο για τα 97 χρόνια ουσιαστικής δράσης. Εύχομαι αυτή η δημιουργική δράση να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο οι στόχοι μας».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δε θέλησε να αναφερθεί σε γεγονότα που του έμειναν ανεξίτηλα στο… βίο του ωςΆρης, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: « Υπάρχουν αρκετά πράγματα που έχουν συμβεί και έχουν μεγάλη βαρύτητα και δεν μπορώ να απομονώσω, κάποια συγκεκριμένα. Φυσικά υπάρχουν και άσχημες στιγμές στη μακρόχρονη ιστορία της ομάδας μας, τα οποία εύχομαι να μη συμβούν ποτέ ξανά».
Γιάννης Δαμιανίδης, Πρόεδρος ΚΑΕ Άρης
Τη τύχη να ηγείται ίσως του πιο πετυχημένου τμήματος του συλλόγου έχει ο Γιάννης Δαμιανίδης. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ευχήθηκε για το γενέθλια του συλλόγου: «Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που είμαστε κομμάτι αυτής της ομάδας. Αυτό που πραγματικά θα ήθελε ο καθένας που διοικεί κάποιο τμήμα δεν μπορεί να είναι άλλο από το να υπάρχει ομοψυχία». Συγκεκριμένα για το τμήμα καλαθοσφαίρισης τόνισε: «Παραλάβαμε ένα ιστορικό τμήμα και πρέπει όταν θα το παραδώσουμε και εμείς να ξέρουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι για αυτό που θα παραδώσουμε».
Όσο για το τι δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ από τον Άρη από τότε που θυμάται τον εαυτό του παιδί; «Σίγουρα το μπαράζ του Βόλου, αλλά και τον τελικό του Τορίνο που καταφέραμε και πήραμε τον πρώτα μας Ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι στιγμές που δε θα σβηστούν ποτέ από το μυαλό το δικό μου αλλά και κάθε Αρειανού».
Γιάννης Γρανούζης, Πρόεδρος Λέσχης Φίλων Άρη
Η δύναμη του Άρη είναι ο κόσμος του… Η δημιουργία της Λέσχης Φίλων Άρη απαντάει στο αίτημα για «λαϊκή βάση», στην ΠΑΕ, προσφέροντας αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο στους συμμετέχοντες. «Η δημιουργία της Λέσχης είναι ίσως ότι σπουδαιότερο έχει οραματιστεί και δημιουργήσει ο Άρης. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά», θα πει ο πρόεδρος της, Γιάννης Γρανούζης και συνεχίζοντας θα πει: «Ο λαός είναι η δύναμη στα πάντα και εμείς αυτό καταφέραμε και το κάναμε πράξη».
Όσο για την ευχή του για τα σημερινά 97α γενέθλια της αγαπημένης του ομάδας; «Εύχομαι να φτάσουμε σύντομα τα 10000 μέλη (8322 μέλη απαριθμεί μέχρι και σήμερα η Λέσχη). Εύχομαι Χρόνια πολλά σε όλους του Αρειανούς, Εύχομαι πάντα να είμαστε ενωμένοι και να κλείνουμε τα αφτιά μας στους καλοθελητές».
Όμως τι θυμάται πιο έντονα από τον… Αρειανίδικο βίο του; «Αξέχαστη θα μου μείνει η υποδοχή της ομάδας μετά το έπος με την Περούτζια, το βράδυ του τελικού στο Καυτανζόγλειο Στάδιο όταν είχαμε ανάψει όλοι τα κεράκια και φυσικά το μπαράζ του Βόλου… Όσο προχωράμε στα χρόνια με πλημμυρίζουν οι αναμνήσεις και φυσικά μου έρχεται στο μυαλό και η τεράστια ομάδα μπάσκετ της δεκαετίας του 80».
Είκοσι δύο φίλοι οι: Αγγέλου, Αγοραστός, Βλαχόπουλος Γρ., Βλαχόπουλος Λ., Γκοτζαμάνης, Δήμου, Ζέγας , Θεοδωρίδης, Ιωαννίδης, Καραγιαννίδης, Κοτρότσης, Κρέης, Κυδωνάκης, Κωστίδης, Λάμπρου, Νακόπουλος, Παπαγεωργίου, Πλιάτσικας, Ρωσσιάδης, Σαλούστο, Τσιατσιαπάς και Κότσανος, ίδρυσαν τον Ποδοσφαιρικό Σύλλογο Άρη, σ’ ένα καφενείο στην περιοχή του Βότση.
Ο Άρης υπήρξε το πρώτο ελληνικό σωματείο που ιδρύθηκε μετά την απελευθέρωση της πόλης από τον τουρκικό ζυγό (1912) και μάλιστα για να τονισθεί ιδιαιτέρως ο ελληνικός χαρακτήρας του σωματείου, επέλεξαν ως ημέρα επίσημης ίδρυσής του την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Δεκατέσσερα χρόνια μετά ο σύλλογος μετονομάστηκε σε «Αθλητικός Σύλλογος Άρης Θεσσαλονίκης» , προκειμένου να μπορέσει να συμπεριλάβει και τα υπόλοιπα αθλήματα που ήδη είχε αρχίσει να καλλιεργεί.
Το όνομα, τα χρώματα και το έμβλημαΤο 1914 η πόλη της Θεσσαλονίκης είχε μία ομάδα, τον Ηρακλή. Οι ιδρυτές του συλλόγου θέλησαν να δώσουν στο νεοσύστατο σωματείο το όνομα «Άρης» γιατί μόνο ένας θεός και μάλιστα του πολέμου θα μπορούσε να επικρατήσει του ημίθεου Ηρακλή. Όσο για τα χρώματα… οι νεαροί φίλοι δεν χρειάστηκε να σκεφτούνε πολύ. Θα ήταν τα χρώματα του Βυζαντίου, το κίτρινο και το μαύρο. Μάλιστα λίγα χρόνια αργότερα τις ίδιες αποχρώσεις θα διεκδικήσει και ο νεοσύστατος σύλλογοςΠΑΟΚ, όμως το 5-2 υπέρ του ΑΡΗ - μέσα σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα - στον μεταξύ τους αγώνα, θα κατοχύρωση μια και καλή τα χρώματα στον Άρη.
Όσο για το σήμα το Συλλόγου, άλλοι λένε ότι οι ιδρυτές εμπνεύστηκαν από το άγαλμα του "θεού του πολέμου" που φυλάσσεται στο Λούβρο της Γαλλίας και άλλοι φέρνουν ως πρωταγωνιστή το θρύλο Κώστα Βικελίδη, ο οποίος περνούσε σε καθημερινή βάση μαζί με το θρυλικό Αρειανό Μάκη Νάτση, το γνωστό σε όλους «Μπαρού» από ένα κατάστημα με αντίκες στη γωνία Παύλου Μελά και Εγνατίας και στη βιτρίνα του καταστήματος βρισκόταν σε περίοπτη θέση ο θεός του πολέμου, Άρης, αναπαυόμενος.
Κόστιζε 6.000 δραχμές ποσό τεράστιο για την εποχή, ο καταστηματάρχης όμως που διαπίστωσε την έντονη επιθυμία του Βικελίδη να το αγοράσει το υπερτιμολόγησε πουλώντας το με το αστρονομικό για την εποχή ποσό των 20.000 δραχμών.
Ιστορία με χρυσά γράμματα!
Ο Άρης στο πέρασμα των χρόνων έχει καταφέρει να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού. Το Θεό του πολέμου στο στήθος τον έχουν φορέσει τεράστιοι αθλητές και αθλήτριες. Βικελίδης, Χαλυβόπουλος, Βελλιάδης, Αλεξιάδης,Δράμπης Ζήνδρος, Χρηστίδης, Σπυρίδων, Παντζιαράς, Κεραμιδάς, Πάλλας, Φοιρός, Κούης, Λουκανίδης, Σεμερτζίδης, Δέλλας, Δημητριάδης, Μαυρογενίδης… στη μπάλλα, Ματθαίου, Μπουσβάρος, Αλεξανδρής, Αντωνάκης, Ιωαννίδης, Παπαγεωργίου, Γκάλης, Γιαννάκης, Λιαδέλης, Χατζηβρέττας… φόρεσαν τη φανέλα του Αυτοκράτορα του ελληνικού μπάσκετ, Παπακοσμάς, Μητρούδης, Μέλκας, Ρουμελιώτης αγωνίστηκαν με την ομάδα βόλεϊ, Δημητρίου, Κώστας, Σαμαρτσίδης, Τσικάρης, Παυλίδης στην υδατοσφαίριση, Γρηγοριάδης στην κολύμβηση και χιλιάδες άλλα ονόματα φόρεσαν και τίμησαν την ιστορική φανέλα της ομάδας.
Το ποδοσφαιρικό τμήμα απαριθμεί τρία πρωταθλήματα Ελλάδος (1928,1929,1946) και ένα κύπελλο (1970).
Το τμήμα καλαθόσφαιρας έχει καταφέρει, τη χρυσή δεκαετία του 1980, να ενώσει όλους τους Έλληνες και απλά να τους κάνει όλους να φωνάζουν «Άρης». Δεν είναι τυχαίο ότι τη συγκεκριμένη περίοδο, η ομάδα αναδείχτηκε κορυφαία της 50ετίας στην Ελλάδα. Δέκα πρωταθλήματα, οχτώ κύπελλα, τρία ευρωπαϊκά τρόπαια… «Και Αρειανάρα είσαι τρέλα με το δεύτερο αστέρι στη φανέλα…», φώναζαν οι φίλοι του Άρη, όταν η ομάδα έφτασε τους 20 συνολικά τίτλους στην ιστορία της.
Στην πετοσφαίριση ο Άρης το 1997 καταφέρνει να είναι η πρώτη ομάδα εκτός Αθηνών που θα πάρει το πρωτάθλημα Ελλάδος. Την ίδια χρονιά το τμήμα θα κατακτήσει και το Σούπερ Καπ.
Λαμπρή ιστορία έχει γράψει και το τμήμα υδατοσφαίρισης του Συλλόγου με τέσσερα πρωταθλήματα (1928, 1929, 1930, 1932) το πρώτα που διεξήχθησαν στη χώρα.
Επιτυχίες έχουν σημειώσει και όλα τα υπόλοιπα τμήματα του συλλόγου και όλοι οι αθλητές που έχουν αγωνιστεί για τον Άρη. Αθλητές τεράστιοι έχουν δοξάσει τα χρώματα του συλλόγου και τα χρώματα της Ελλάδας με τις επιτυχίες τους εκτός συνόρων. Στις μέρες μας ο Άρης απαριθμεί τμήματα σε όλα σχεδόν τα αθλήματα και χιλιάδες αθλητές φοράνε και αγωνίζονται με το Θεό στο στήθος…
Οι πρόεδροι… μιλάνε
Υπερήφανοι για όλους αυτός που δοξάζουν τον Άρη αλλά και για χιλιάδες ακόμη που πρόσφεραν τα μέγιστα σε αυτόν το μεγάλο σύλλογο είναι τέσσερις άνθρωποι που υπηρετούν την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Το «Gazzetta.gr» επικοινώνησε με τους προέδρους του Α.Σ., της ΠΑΕ και της ΚΑΕ, καθώς και με τον πρόεδρο της Λέσχης Φίλων Άρη, οι οποίοι ευχήθηκαν για τη σημερινή επέτειο και θυμήθηκαν «καταστάσεις» με την ομάδα, οι οποίες πραγματικά θα τους μείνουν αξέχαστες…
Νίκος Παπαδόπουλος, Πρόεδρος Α.Σ. Άρης
Τις ευχές του για τα γενέθλια της ομάδας έδωσε και ο Πρόεδρος του Α.Σ., Νίκος Παπαδόπουλος. «Σήμερα γιορτάζουμε τα 97 χρόνια προσφοράς στον αθλητισμό και στην κοινωνία από τον Άρη. Η ομάδα είναι πρωτοπόρος σε πολλά ζητήματα σε όλη την ιστορική της διαδρομή και καθώς οδεύουμε στα 100 θα ήθελα να ευχηθώ Χρόνια πολλά σε όλους με πολλές επιτυχίες για όλα τα τμήματα του συλλόγου», θα πει ο Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος δε θα ξεχάσει ποτέ ότι ήταν μαθητής του Δημοτικού όταν είχε φύγει από το σχολείο του προκειμένου να παραβρεθεί στο μπαράζ του Βόλου και την πίκρα που ένιωσε με την απώλεια του τίτλου.
«Αξέχαστο επίσης θα μου μείνει το γεγονός ότι πέρσι 28000 Αρειανοί μαζευτήκαμε στο ΟΑΚΑ για τον τελικό του Κυπέλλου, στη μεγαλύτερη οπαδική κάθοδο όλων των εποχών, ένα ρεκόρ μοναδικό που πολύ δύσκολα θα καταρριφθεί». Όσο για το αν θα μπορούσε να αναφερθεί σε έναν αθλητή ο οποίος στα 97 χρόνια ξεχώρισε φορώντας τη φανέλα του Άρη, θα πει: «Δε θα ήθελα να χαρακτηρίσω τον Άρη με ένα όνομα. Ο Άρης δε συνδέεται με κανένα πρόσωπο ή με καμία κατάσταση. Η ομάδα είναι υπεράνω ονομάτων».
Θανάσης Αθανασιάδης, Πρόεδρος ΠΑΕ Άρης
Τις ευχές του για τα γενέθλια του συλλόγου έδωσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Θανάσης Αθανασιάδης: «Θέλω να ευχηθώ χρόνια πολλά στον αγαπημένο μας σύλλογο για τα 97 χρόνια ουσιαστικής δράσης. Εύχομαι αυτή η δημιουργική δράση να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια, προκειμένου να μεγαλώσουν ακόμη περισσότερο οι στόχοι μας».
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ δε θέλησε να αναφερθεί σε γεγονότα που του έμειναν ανεξίτηλα στο… βίο του ωςΆρης, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε: « Υπάρχουν αρκετά πράγματα που έχουν συμβεί και έχουν μεγάλη βαρύτητα και δεν μπορώ να απομονώσω, κάποια συγκεκριμένα. Φυσικά υπάρχουν και άσχημες στιγμές στη μακρόχρονη ιστορία της ομάδας μας, τα οποία εύχομαι να μη συμβούν ποτέ ξανά».
Γιάννης Δαμιανίδης, Πρόεδρος ΚΑΕ Άρης
Τη τύχη να ηγείται ίσως του πιο πετυχημένου τμήματος του συλλόγου έχει ο Γιάννης Δαμιανίδης. Ο πρόεδρος της ΚΑΕ ευχήθηκε για το γενέθλια του συλλόγου: «Νιώθουμε πολύ χαρούμενοι που είμαστε κομμάτι αυτής της ομάδας. Αυτό που πραγματικά θα ήθελε ο καθένας που διοικεί κάποιο τμήμα δεν μπορεί να είναι άλλο από το να υπάρχει ομοψυχία». Συγκεκριμένα για το τμήμα καλαθοσφαίρισης τόνισε: «Παραλάβαμε ένα ιστορικό τμήμα και πρέπει όταν θα το παραδώσουμε και εμείς να ξέρουμε ότι είμαστε υπεύθυνοι για αυτό που θα παραδώσουμε».
Όσο για το τι δεν πρόκειται να ξεχάσει ποτέ από τον Άρη από τότε που θυμάται τον εαυτό του παιδί; «Σίγουρα το μπαράζ του Βόλου, αλλά και τον τελικό του Τορίνο που καταφέραμε και πήραμε τον πρώτα μας Ευρωπαϊκό τίτλο. Είναι στιγμές που δε θα σβηστούν ποτέ από το μυαλό το δικό μου αλλά και κάθε Αρειανού».
Γιάννης Γρανούζης, Πρόεδρος Λέσχης Φίλων Άρη
Η δύναμη του Άρη είναι ο κόσμος του… Η δημιουργία της Λέσχης Φίλων Άρη απαντάει στο αίτημα για «λαϊκή βάση», στην ΠΑΕ, προσφέροντας αποφασιστικό και ουσιαστικό ρόλο στους συμμετέχοντες. «Η δημιουργία της Λέσχης είναι ίσως ότι σπουδαιότερο έχει οραματιστεί και δημιουργήσει ο Άρης. Και αυτό αποδεικνύεται καθημερινά», θα πει ο πρόεδρος της, Γιάννης Γρανούζης και συνεχίζοντας θα πει: «Ο λαός είναι η δύναμη στα πάντα και εμείς αυτό καταφέραμε και το κάναμε πράξη».
Όσο για την ευχή του για τα σημερινά 97α γενέθλια της αγαπημένης του ομάδας; «Εύχομαι να φτάσουμε σύντομα τα 10000 μέλη (8322 μέλη απαριθμεί μέχρι και σήμερα η Λέσχη). Εύχομαι Χρόνια πολλά σε όλους του Αρειανούς, Εύχομαι πάντα να είμαστε ενωμένοι και να κλείνουμε τα αφτιά μας στους καλοθελητές».
Όμως τι θυμάται πιο έντονα από τον… Αρειανίδικο βίο του; «Αξέχαστη θα μου μείνει η υποδοχή της ομάδας μετά το έπος με την Περούτζια, το βράδυ του τελικού στο Καυτανζόγλειο Στάδιο όταν είχαμε ανάψει όλοι τα κεράκια και φυσικά το μπαράζ του Βόλου… Όσο προχωράμε στα χρόνια με πλημμυρίζουν οι αναμνήσεις και φυσικά μου έρχεται στο μυαλό και η τεράστια ομάδα μπάσκετ της δεκαετίας του 80».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου