Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ << ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>>

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE
ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE KAI ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

live scores

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Οι killers των Ευρωπαϊκών (videos)

Οι ήρωες στο ποδόσφαιρο δημιουργούνται μέσω της επαφής τους με τα δίχτυα. Οταν ο ίδιος παίκτης σκοράρει τρεις φορές σε ένα ματς, τότε έχουμε αυτό που οι Αγγλοι αποκαλούν hat-trick hero. Το exedra.gr με αφορμή το επίτευγμα του Νταβίντ Βίγια στις 10/6/2008 στο EURO, θυμάται ανάλογες περιπτώσεις στη διοργάνωση.

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (αυτό που κατέκτησε η Εθνική πριν από επτά χρόνια για να μην ξεχνιόμαστε…) έχει ιστορία άνω των 50 χρόνων. Συνολικά βέβαια έχουν διεξαχθεί 13 διοργανώσεις. Κατά τη διάρκεια των οποίων έχουν γραφτεί πολλές μεγάλες στιγμές. Οι περισσότερες έχουν να κάνουν με ένα γκολ. Αυτές που θα θυμηθούμε εμείς αφορούν στιγμές που έδωσαν το κάτι παραπάνω. Τρία γκολ…

Αφορμή για αυτό, η συμπλήρωση τριών χρόνων από όταν ο Νταβίντ Βίγια έγινε ο πρώτος παίκτης που σκόραρε χατ-τρικ για την Ισπανία σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Ο Γκουάχε πέτυχε τα τρία πρώτα γκολ στη νίκη της ομάδας του επί της Ρωσίας (η οποία ηττήθηκε άλλη μια φορά σε εκείνο το EURO και πάλι από την Ισπανία, στα ημιτελικά) με 4-1.

Ο  επιθετικός των Φούριας Ρόχας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα στο 20΄, στο 44΄ και στο 75΄. Ο Βίγια έκανε το χατ-τρικ στην πρεμιέρα της ομάδας του στη διοργάνωση, στην οποία αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ. Αν και πέτυχε μόνο άλλο ένα γκολ την τελευταία αγωνιστική των ομίλων, στον αγώνα με τη Σουηδία.

Το χατ τρικ του επιθετικού της Βαλένθια (τότε) κόντρα στη Ρωσία ήταν μόλις το όγδοο στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και το πρώτο μετά το Euro 2000.



Ντίτερ Μίλερ (17/6/1976 Γιουγκοσλαβία-Δ. Γερμανία 2-4)

Οι killers της Ευρώπης άργησαν να δείξουν τις ικανότητες τους, καθώς χρειάστηκαν να περάσουν τέσσερις διοργανώσεις, μέχρι την πέμπτη, το 1976 να έρθει ο Ντίτερ Μίλερ. Ο Γερμανός έκανε σχεδόν μόνος του το 2-0 υπέρ των Γιουγκοσλάβων, 4-2 για τη Δυτική Γερμανία, η οποία πήρε την πρόκριση για τον τελικό, όπου ηττήθηκε. Βέβαια σε αντίθεση με τους άλλους πρωταγωνιστές μας χρειάστηκε και την παράταση (82', 115', 119' τα γκολ του).

Για το βίντεο πατήστε ΕΔΩ

Κλάους Αλοφς (14/6/1980 Ολλανδία- Δ. Γερμανία 2-3)

Από τον ένα Γερμανό στον άλλο. Ο Αλοφς με τα γκολ του στο 20΄, στο 60΄ και στο 65΄ έδωσε ένα σημαντικό προβάδισμα στην ομάδα του πριν οι Ολλανδοί μειώσουν στο τελικό 3-2. Ο Αλοφς, όπως και όλοι όσοι έκαναν χατ-τρικ σε EURO, με εξαίρεση τον Κονσεϊσάο, αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης. Σε εκείνο τον όμιλο, όπως και σε αυτόν της Ισπανίας το 2008 συμμετείχε και η Εθνική μας.

Για το βίντεο πατήστε  ΕΔΩ

Μισέλ Πλατινί (16/6/1984 Γαλλία-Βέλγιο 5-0 και 19/6/1984 Γαλλία- Γιουγκοσλαβία 3-2)

Ο επόμενος ήρωας είναι ο και ο μόνος που έχει καταφέρει να κάνει δύο χατ-τρικ και μάλιστα σε μία διοργάνωση. Ακόμα καλύτερα σε διάστημα τεσσάρων ημερών και σε δύο διαδοχικούς αγώνες. Ο λόγος για τον σημερινό πρόεδρο της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, Μισέλ Πλατινί. Στην πρώτη περίπτωση χρειάστηκε σχεδόν όλο το 90λεπτο (σκόραρε στο 4΄ στο 74΄ και στο 89΄), ενώ στη δεύτερη δεν χρειάστηκε ούτε ένα 20λεπτο (59΄, 62΄ και 77΄ τα γκολ).



Μάρκο Φαν Μπάστεν (15/6/1988 Αγγλία-Ολλανδία 1-3)

Ο κατά πολλούς κορυφαίος φορ που ανέδειξε το ποδόσφαιρο. Ο Φαν Μπάστεν στον αγώνα με την Αγγλία ήταν μία από τις περιπτώσεις που απέδειξε γιατί ήταν τόσο ξεχωριστός. Τα γκολ που πέτυχε μέσα σε μισή ώρα (44΄, 71΄, 75΄) βοήθησαν την ομάδα να περάσει τον όμιλο, από τον οποίο τελικά οδηγήθηκε στην κατάκτηση του τροπαίου, όπως και η Γαλλία τέσσερα χρόνια πριν, αλλά και η Δυτική Γερμανία το 1980.

Για το βίντεο πατήστε ΕΔΩ

Σέρτζιο Κονσεϊσάο (20/6/2000 Πορτογαλία-Γερμανία 3-0)

Το χατ- τρικ του παίκτη του ΠΑΟΚ μέχρι και πριν από ένα χρόνο, ολοκλήρωσε μία εντυπωσιακή πορεία της Πορτογαλίας στους ομίλους του EURO του Βελγίου και της Ολλανδίας. Ο Κονσεϊσάο  σκόραρε (τα μοναδικά του γκολ σε εκείνη τη διοργάνωση) στο 35΄, στο 54΄ και στο 71΄ και σφράγισε την πρόκριση της ομάδας του στα προημιτελικά. Η πορεία των Πορτογάλων ανακόπηκε στους «4» από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Γαλλία.



Πάτρικ Κλάιφερτ (25/6/2000 Ολλανδία-Γιουγκοσλαβία 6-1)

Ο τελευταίος, μέχρι να εμφανιστεί ο Βίγια, που πέτυχε τρία γκολ σε ένα ματς EURO ήταν ο Κλάιφερτ. Ο Ολλανδός είναι ουσιαστικά και ο μοναδικός που έχει κάνει χατ-τρικ σε νοκ άουτ αγώνα, από τότε που η διοργάνωση έχει και ομίλους. Το έκανε πάντως σε ένα ματς περίπατο για την ομάδα του. Ηταν όμως αυτός που είχε ανοίξει το δρόμο στο 24', στο 38', και στο 54'. Οι Ολλανδοί αποκλείστηκαν, όπως και οι Πορτογάλοι, στους «4» από την Ιταλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου