Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ << ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>>

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE
ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE KAI ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

live scores

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011

Δεν αξίζει να πέσει! (video)

Δεν αξίζει να πέσει! (video)Το 2-0 επί του ασόβαρου (κυρίως αμυντικά) Παναθηναϊκού δίνει ελπίδες παραμονής στην ΑΕΛ, έστω κι αν τα μαντάτα από το Περιστέρι δεν ήταν ευχάριστα, καθώς παραμένει με την… πλάτη στον τοίχο!
Οι εκλεκτοί του Κωστένογλου
Τελικός. Ματς της χρονιάς. Παιχνίδι δίχως αύριο. Για τη Λάρισα η σημερινή αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό ήταν η τελευταία της «ζαριά» για την παραμονή της στη Σούπερ Λιγκ.
Ο Νίκος Κωστένογλου κατέβασε τον Αμπάρη κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Βενετίδη, δεξιά τον Μελίσση και τον Ταυλαρίδη με τον Νταμπίζα στο κέντρο της άμυνας. Ρομέου και Ιγκλέσιας τα δύο αμυντικά χαφ, με τον Μετίν σε ελεύθερο ρόλο. Αριστερό εξτρέμ ο Πανκρατέ, δεξί ο Τσιμπάμπα και στην κορυφή του 4-2-3-1 ο Κουζέν.
Επιστροφή βασικών
Από την άλλη πλευρά, Ζιλμπέρτο, Λέτο και Βύντρα μετά την απουσία τους στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο επέστρεψαν στη διάθεση του Φερέιρα και τη βασική ενδεκάδα του «τριφυλλιού».
Ο Τζόρβας ήταν κάτω από την «πράσινη» εστία. Καντέ, Σαριέγκι κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με Σπυρόπουλο αριστερά και Βύντρα δεξιά. Ο Ζιλμπέρτο σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Νίνη και Καραγκούνη. Αριστερό «φτερό» ο Λέτο, δεξί ο Γκοβού και «αιχμή» στο 4-3-3 του Πορτογάλου τεχνικού ο Σισέ.
Βυσσινί… σούζα και «θάλασσα» Παμπορίδη!
Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα στο πρώτο εικοσάλεπτο, ήταν το «αφεντικό» του παιχνιδιού, αλλά η Λάρισα ήταν εκείνη που είπε «ευχαριστώ» στα τραγικά λάθη της άμυνας του «τριφυλλιού» που θύμιζε… παιδική χαρά!
Μέσα σε ένα επτάλεπτο (21’, 28’) Πανκρατέ και Τσιμπάμπα έβαλαν βάσεις νίκης για τους «βυσσινί», διαμορφώνοντας το 2-0 κόντρα στη ροή του παιχνιδιού!
Σπουδαίο πρώτο ημίχρονο από τον πορτιέρο των γηπεδούχων, Γιώργο Αμπάρη, ο οποίος πραγματικά κατέβασε ρολά και σε όλες τις μεγάλες ευκαιρίες των πρωταθλητών βγήκε νικητής.
Πάντως, ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να φωνάζει για το χέρι του Μελίσση στο 9’ που δεν βλέπει ο Παμπορίδης αλλά και για το «δολοφονικό» τάκλιν του Νταμπίζα στον Νίνη, το οποίο ο ρέφερι τιμώρησε επιεικώς  με κίτρινη κάρτα.
Αυτά φυσικά δεν δικαιολογούν τα ανόητα λάθη στην άμυνα αλλά ούτε και το «μπλοκάρισμα» στο δημιουργικό κομμάτι, με τον Νίνη να αναγκάζει τον Φερέιρα να τον αλλάξει στο 40’ με τον Μαρίνο.
Το κράτησε… χαλαρά
Το… μαξιλαράκι του 2-0 ήταν αρκετό για τη Λάρισα. Έφτανε και… περίσσευε κόντρα σε έναν Παναθηναϊκό που ουσιαστικά δεν απείλησε ούτε στιγμή στην επανάληψη. Παρά τις προσπάθειες του Φερέιρα από τον πάγκο (Πετρόπουλος, 4-4-2, Κλέιτον), οι παίκτες του ήταν ανήμποροι να αντιδράσουν και ένας Λέτο που έκανε ό,τι μπορούσε δεν ήταν αρκετός. Οι γηπεδούχοι κράτησαν με σχετική άνεση ένα «τρίποντο»… μισή χρονιά, καθώς παρέμειναν ζωντανοί στην κατηγορία. Εξαιρετική διαχείριση από τον Κωστένογλου, ο οποίος είχε «διαβάσει» άριστα το ματς.
MAN OF THE MATCH: Ήταν ο φύλακας-άγγελος της ομάδας του. Όποτε χρειάστηκε, «φώναξε» παρών! Σταθερότατος, με επεμβάσεις… όλα τα λεφτά που κράτησαν την εστία του ανέπαφη. Σούπερ ο Γιώργος Αμπάρης κάτω από τα δοκάρια της ΑΕΛ. Καθοριστικός για τη νίκη της ομάδας του.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Αρκετοί παίκτες των γηπεδούχων στάθηκαν στο ύψος τους. Ο Μετίν, ο Τσιμπάμπα, ο Ρομέου, ο Μελίσσης. Λίγο πιο μπροστά από αυτούς, ο Στάθης Ταυλαρίδης. Ο έμπειρος στόπερ περιόρισε τον Σισέ, «καθάρισε» πολλές φάσεις στον αέρα και ήταν ηγετική μορφή στην άμυνα των «βυσσινί».
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα σαφώς και περίμενε πολλά περισσότερα από τον Σωτήρη Νίνη στο σημερινό παιχνίδι. Ο μικρός όμως ήταν πραγματικά σε άλλο γήπεδο, αρνητικός, δεν μπόρεσε σε καμία στιγμή να βοηθήσει στο δημιουργικό κομμάτι. Σωστά ο Πορτογάλος τεχνικός τον αντικατέστησε στο 40’. Σε κακό βράδυ και ο Σισέ. Ο Γάλλος φορ του Παναθηναϊκός περνάει περίοδο ντεφορμαρίσματος και αυτό φάνηκε και σήμερα στη Λάρισα.
Η ΓΚΑΦΑ: Εξ ολοκλήρου τα τέρματα της Λάρισας είναι… ευγενική χορηγία της άμυνας του Παναθηναϊκού. Με… όνομα και επώνυμο. Στο πρώτο ο Σεντρίκ Καντέ αδρανεί τόσο, ώστε να δώσει την ευκαιρία στον Πανκρατέ να δημιουργήσει πρόβλημα, ενώ στο δεύτερο ο Λουκάς Βύντρα την… έστρωσε στον Τσιμπάμπα.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σεμινάριο προς… αποφυγήν η διαιτησία του Παμπορίδη. Δεν βλέπει ποτέ το… μπλοκ του Μελίσση στη σέντρα του Λέτο, «χαρίζει» στον Νταμπίζα την κόκκινη σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα πάνω στον Νίνη. Από κει και πέρα, λάθος υπόδειξη του επόπτη Καρσιώτη στο 55’, όταν και «έκοψε» λανθασμένα τον Τσιμπάμπα. Μαντάρα!
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Είχε το κίνητρο, είχε τη διάθεση και τελικά είχε και τον τρόπο για να πάρει ένα «τρίποντο» που το ήθελε πάση θυσία. Η Λάρισα επέστρεψε στις νίκες και πλέον τα παίζει… όλα για όλα την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Πανιώνιο. Εκμεταλλευόμενη τα τραγικά λάθη στα μετόπισθεν του «τριφυλλιού» πήρε σπουδαία νίκη!
Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχει κάθε δίκιο να φωνάζει για τις αποφάσεις του Παμπορίδη αλλά… μέχρι εκεί. Από το 20’ και μετά οι «πράσινοι» εξαφανίστηκαν, δεν είχαν τρόπο να απειλήσουν τον Αμπάρη στην επανάληψη και πρέπει να βρουν τρόπο να συνέλθουν μετά τα όσα έγιναν στο Φάληρο. Αστεία αντίδραση από Καντέ, Βύντρα στις φάσεις των γκολ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου