Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ << ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>>

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE
ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE KAI ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

live scores

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Προϊστορία και Μεστάγια δείχνουν Μπαρτσελόνα… (video)

Προϊστορία και Μεστάγια δείχνουν Μπαρτσελόνα… (video)Πρόκειται για την 6η φορά στην ιστορία που Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης θα τεθούν αντιμέτωπες στον τελικό του Copa Del Rey (του Κυπέλλου Ισπανίας, δηλαδή) και η θαυματουργή ομάδα του Γκουαρντιόλα έχει δύο επιπλέον λόγους να χαμογελά!


Ο πρώτος είναι η ιστορία, αφού από τα συνολικά πέντε παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ιστορικοί σύλλογοι στον τελικό του Κυπέλλου, η Μπαρτσελόνα έχει νικήσει τις τρεις.
Ο δεύτερος λόγος είναι το στάδιο που διεξάγεται ο τελικός, αφού στο «Μεστάγια» συναντήθηκαν οι δύο ομάδες  και την τελευταία φορά που αναμετρήθηκαν για το συγκεκριμένο θεσμό, το 1990. Τότε, νικητές αναδείχθηκαν οι «μπλαουγκράνα» με 2-0 σκορ.

Πάντως, ο συγκεκριμένος θεσμός ανήκει γενικότερα στην ομάδα της Καταλονίας, αφού είναι η «πρωταθλήτρια» με 25 κατακτήσεις! Η Ρεάλ δεν είναι ούτε καν δεύτερη! Μάλιστα… Είναι στην 3η θέση με 17 κατακτήσεις, ενώ πίσω από τη Μπαρτσελόνα βρίσκεται η Μπιλμπάο με δύο λιγότερες (23).

Και μη βιαστείτε να πείτε ότι δεν το προσπαθεί ιδιαίτερα ή ότι δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στον συγκεκριμένο θεσμό! Κάθε άλλο! Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει φτάσει 17 φορές σε τελικό Copa Del Ray αλλά δεν τα κατάφερε στον κρίσιμο αγώνα! Δηλαδή, έχει 50% ποσοστό επιτυχίας, αφού άλλες τόσες (17) έχει σηκώσει την κούπα! Σήμερα, το ποσοστό θα χαλάσει! Είτε θετικά, είτε αρνητικά...

1936-37: Πρώτα η Ρεάλ
Φυσικά και δεν υπήρχε η δυνατότητα βίντεο, εκείνη την εποχή! Το παιχνίδι διεξήχθη στις 21 Ιουνίου, 28 ημέρες πριν την έναρξη του Ισπανικού εμφυλίου. Νικήτρια η Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1, μετά τη λήξη του παιχνιδιού, οι παίκτες των δύο ομάδων έφαγαν μαζί σε κεντρικό ξενοδοχείο, κάτι για το οποίο είχε φροντίσει η Ομοσπονδία.

1968: Το σήκωσε στο σπίτι του εχθρού
Η δεύτερη φορά που συναντήθηκαν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα έχει μείνει ακόμα στις μνήμες των οπαδών των «μπλαουγκράνα». Οι… παλιοί θυμούνται τον Φράνκο να δίνει το τρόπαιο στους παίκτες της ομάδας, μετά τη νίκη τους με 1-0, μέσα στο «Μπερναμπέου». Το αυτογκόλ του Σουνθουνέγι  στο 6ο λεπτό έκρινε την αναμέτρηση.

1974: Η εκδίκηση της Ρεάλ
Η πληρωμένη απάντηση της Ρεάλ Μαδρίτης ήρθε λίγα χρόνια αργότερα, διαλύοντας την Μπάρτσα με 4-0 στο «Βιθέντε Καλντερόν», λίγες μέρες μετά το διασυρμό της στο Καμπ Νου με 5-0 για αγώνα πρωταθλήματος. Οι νικητές άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7' με τον Σαντιγιάνα και στο δεύτερο ημίχρονο σειρά πήραν ο  Ρούμπιν στο 48', Αγκιλάρ στο 51' και Πίρι στο 82', σε ένα παιχνίδι που η Μπαρτσελόνα του Κρόιφ, έπαιξε χωρίς τον Κρόιφ, αφού το απαγόρευαν οι κανονισμοί!

1983: Μαραντόνα, Μουνιόθ, Μπάρτσα
Στο «Ρομαρέδα» η Μπαρτσελόνα κατακτά το τρόπαιο έχοντας μεγάλο πρωταγωνιστή  τον Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο Αργεντινός με ωραία ενέργεια, πάσαρε στον Βίκτορ Μουνιόθ που άνοιξε το σκορ στο 32'. Ο Σαντιγιάνα ισοφάρισε  για τη Ρεάλ λίγο αργότερα, αλλά το Κύπελλο κατέληξε στην Μπαρτσελόνα χάρη στο κεφάλι του Μάρκος Αλόνσο.

1990: Μπαρτσελόνα στο Μεστάγια
21 χρόνια πριν ήταν η τελευταία φορά που οι δύο ομάδες φάνηκαν συνεπείς στο ραντεβού τους. Η Μπαρτσελόνα (που είχε στην αποστολή της τον Βαλβέρδε) κατέκτησε το Κύπελλο χάρη στα γκολ των Αμόρ και Σαλίνας.


Αναλυτικά, οι τελικοί μεταξύ των δύο ομάδων:
1936-37: Ρεάλ Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα 2-1
1967-68: Μπαρτσελόνα- Ρεάλ Μαδρίτης 1-0
1973-74: Ρεάλ Μαδρίτης- Μπαρτσελόνα 4-0
1982-83: Μπαρτσελόνα- Ρεάλ Μαδρίτης 2-1
1989-90: Μπαρτσελόνα- Ρεάλ Μαδρίτης 2-0

Σχετικά Βίντεο

Ο πρόσφατος τελικός του Μεστάγια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου