Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ << ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>>

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE
ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE KAI ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

live scores

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Ισπανία: Αυτό είναι «κλάσικο»!

Ισπανία: Αυτό είναι «κλάσικο»!«Φωτιά» στην κορυφή της ισπανικής ACB το βράδυ του Σαββάτου, αφού η Ρεάλ Μαδρίτης υποδέχεται την Μπαρτσελόνα, σε ένα από τα πιο συναρπαστικά «κλάσικο» της τελευταίας δεκαετίας, για πολλούς και διάφορους λόγους…



Ένας από αυτούς εντοπίζεται στο γεγονός πως αν η «βασίλισσα» επικρατήσει της μισητής αντιπάλου, θα την πιάσει στην κορυφή της λίγκας, ενώ με ενδιαφέρον περιμένουμε να διαπιστώσουμε τα επίπεδα ψυχολογίας των «μπλαουγκράνα» μετά τον αποκλεισμό τους από την Ευρωλίγκα, αλλά και την εντός έδρας ήττα από τη Μπιλμπάο, την ώρα που οι γηπεδούχοι της Ρεάλ, προέρχονται από την πρόκριση στο «Final Four» της Βαρκελώνης, επικρατώντας της Βαλένθια του Πέσιτς στον πέμπτο αγώνα της μεταξύ τους προημιτελικής σειράς.



ΡΕΑΛ – ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ


Ρεάλ: Η ψυχολογία στο ζενίθ για τους παίκτες του Μολίν, οι οποίοι προέρχονται από την πρόκριση στο «Final Four» της Βαρκελώνης επικρατώντας της Βαλένθια στον πέμπτο αγώνα της σειράς με 66-58. Το εξαιρετικό κλίμα ενισχύουν ακόμα περισσότερο οι πέντε νίκες στις τελευταίες έξι αγωνιστικές στην ACB, που έχουν φέρει τους Μαδριλένους σε απόσταση βολής από την κορυφή και τη «Μπάρτσα». Τελευταία νίκη της, η εκτός έδρας κόντρα στην εκ των ουραγών Γρανάδα με 65-73, με κορυφαίο τον Αργεντινό Πριχιόνι, ο οποίος σημείωσε 15 πόντους. Θέλει ρεβάνς για την ήττα στο ματς του πρώτου γύρου στο «Παλαού Μπλαουγκράνα» με 95-75, αλλά και για την ήττα στον τελικό του φετινού κυπέλλου στη Μαδρίτη. Μοναδικός απόντας για τους γηπεδούχους, ο πόιντ γκαρντ Σέρχιο Ροντρίγκεθ.

Μπαρτσελόνα:
 Κάποιος τη «μούντζωσε» μετά την κατάκτηση του κυπέλλου, αφού ήρθε ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, ενώ η Ρεάλ απειλεί να της στερήσει και τον δεύτερο από τους τρεις φετινούς στόχους. Ο Πασκουάλ και οι παίκτες του διανύουν περίοδο κρίσης, όπως αποδείχθηκε και στην εντός έδρας αναμέτρηση με τη Μπιλμπαό του Κατσικάρη, από την οποία ηττήθηκαν στην παράταση με 78-83. Το +20 από την αναμέτρηση του πρώτου γύρου βέβαια δίνει ψυχολογικό χάντικαπ στην «Μπάρτσα», αφού ακόμα και αν χάσει με διαφορά 19 πόντων, υπερτερεί της «βασίλισσας» στην ισοβαθμία. Πονοκέφαλος στο στρατόπεδο των Καταλανών από την πιθανή απουσία του Χουάν Κάρλος Ναβάρο ο οποίος είναι αμφίβολος, εκτός πάντα οι μακροχρόνια απόντες Μπαζίλε και Μάικλ.





ΒΑΓΙΑΔΟΛΙΔ – ΓΡΑΝΑΔΑ

Βαγιαδολίδ: Οι δύο συνεχόμενες ήττες από Μάλαγα (εντός) και Γκραν Κανάρια (εκτός), την έχουν αναγκάσει να υποχωρήσει στην έβδομη θέση της ACB και πλέον η συμμετοχή στα πλέι οφ δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη. «Ανεπαρκής» στα Κανάρια Νησιά η ομάδα του Φίζακ, η οποία βρέθηκε να χάνει με 22 πόντους διαφορά στο ημίχρονο και όταν προσπάθησε να αντιδράσει ήταν αργά, με το ματς να ολοκληρώνεται στο 85-73. Μοναδικός διασωθείς από το «ναυάγιο», ο Αμερικανός φόργουορντ Σλότερ, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους. Ακόμα και με το δεδομένο ντεφορμάρισμα ωστόσο, αναμένεται να πάρει τη νίκη κόντρα στην αδύναμη και με το «ένα πόδι» στη LEB Oro Γρανάδα.

Γρανάδα: Ένα από τα τελευταία της χαρτιά θα παίξει η Γρανάδα στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στη Βαγιαδολίδ, αφού εδώ που έχει φτάσει ακόμα και αν αντίπαλος ήταν η Μπαρτσελόνα, θα ήταν αναγκασμένη να κυνηγήσει τη νίκη. Η μόλις μία νίκη στις 14 εκτός έδρας φετινές αναμετρήσεις της βέβαια, δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, καλείται να θέσει σε εφαρμογή την παροιμία «ο πνιγμένος από τα μαλλιά σώζεται»… Αξιόμαχη στο τελευταίο της ματς κόντρα στη Ρεάλ, ήταν κοντά στο σκορ μέχρι και τα τελευταία λεπτά, γνωρίζοντας εν τέλει την ήττα με 65-73.





ΜΕΝΟΡΚΑ – ΣΕΒΙΛΛΗ

Μενόρκα: Η ήττα ισοδυναμεί με το τέλος της στην ACB, αφού βρίσκεται στην «ουρά» της βαθμολογίας σε απόσταση τριών νικών από την Αλικάντε και τον στόχο της παραμονής. Μία ακόμα ήττα, αυτήν τη φορά στη Μαδρίτη από τη Φουενλαμπράδα με 78-61 για τους παίκτες του Πάκο Όλμος, οι οποίοι έχουν ξεχάσει το συναίσθημα που ακολουθεί έπειτα από μία νίκη. Οδηγό της θα αποτελέσει η παλληκαρήσια εμφάνιση κόντρα στην Κάχα Λαμποράλ δύο εβδομάδες πριν, όταν ανάγκασε τους Βάσκους να τα «δουν όλα» μέχρι να αποδράσουν με τη νίκη από το «Παμπεγιόν Μενόρκα» επικρατώντας με «μπάζερ μπίτερ» του Τελέτοβιτς από τα οκτώ μέτρα.

Σεβίλλη: 
Η πρόκριση στο «Final Four» του Eurocup που θα διεξαχθεί στο Τρεβίζο, έχει το τίμημά της για την ομάδα του Χοάν Πλάθα, η οποία δεν μπορεί να κρατήσει «δύο καρπούζια στην ίδια μασχάλη», μένοντας πολύ πίσω στο πρωτάθλημα αναφορικά με τη συμμετοχή της στα πλέι οφ. Στη 13η θέση της ACB οι Ανδαλουσιάνοι, οι οποίοι προέρχονται από πέντε διαδοχικές ήττες με τελευταία την εντός έδρας από τη Βαλένθια με 63-74, σε ένα ματς όπου είχε μόλις δύο παίκτες με διψήφιο νούμερο πόντων.




ΧΙΠΟΥΘΚΟΑ – ΜΑΛΑΓΑ

Χιπουθκόα: Από τις πιο αδιάφορες ομάδες της κατηγορίας οι γηπεδούχοι, αφού βρίσκονται στο μεσοδιάστημα ανάμεσα στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό και σε εκείνες που δίνουν εισιτήριο για τα πλέι οφ. Αυτό βέβαια δεν δικαιολογεί την «ελεύθερη πτώση» της, αφού δεν έχει γευτεί τη χαρά της νίκης στις τελευταίες έξι αγωνιστικές (τελευταία νίκη στα τέλη Φλεβάρη κόντρα στη Μανρέσα με 81-70).

Μάλαγα:
 Και ναι! Η ομάδα του Χεσούς Ματέο είναι η πιο φορμαρισμένη στην κατηγορία στην παρούσα φάση, αφού προέρχεται από πέντε απανωτές νίκες, με πιο πρόσφατη το Α-Π-Ι-Σ-Τ-Ε-Υ-Τ-Ο 111-55 κόντρα στη Μπανταλόνα (ξεπέρασε και το νταμπλ σκορ), με πέντε παίκτες της να ολοκληρώνουν την αναμέτρηση με διψήφιο νούμερο πόντων. Στην 6η θέση της ACB η Μάλαγα, η οποία έχει αναγεννηθεί από τη στιγμή της έλευσης του Γαρμπαχόθα στον σύλλογο, αφού ο κοσμογυρισμένος Ισπανός έχει μεταδώσει θετική αύρα στα αποδυτήρια.

Στο… ψαχνό!
Σε αντίθεση με τον εκλεκτό συνάδελφο από το OnSports.gr, εγώ θα τιμήσω την Μπαρτσελόνα του Πασκουάλ, η οποία έχει «πάρει τον αέρα» της Ρεάλ από τις δύο μεταξύ τους αναμετρήσεις που προηγήθηκαν στη χρονιά… Διπλό για τη «Μπάρτσα», με την απόδοση στο 1.62Over 150 πόντωνστο ματς της Χιπουθκόα με τη Μάλαγα, αφού οι φιλοξενούμενοι είναι σε «ανοικτή επικοινωνία» με τα καλάθια όπως απέδειξαν και με τους 111 πόντους κόντρα στη Μπανταλόνα. Στο 1.90 η απόδοση, μόνο στην 10Bet.com!       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου