Η ΕΙΚΟΝΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ BLOG ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΜΑ ΠΑΤΗΣΕΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΘΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙΤΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ << ΔΕΙΤΕ ΣΗΜΕΡΑ>>

SUPER LEAGUE

SUPER LEAGUE
ΤΟ ΣΗΜΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ SUPER LEAGUE KAI ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΑΣ.

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ
ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ BLOG - ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΤΗΣΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟ CLIK ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ

live scores

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

LIVE ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Τα ταλέντα έρχονται! (videos)




Οι περισσότεροι δεν τους ξέρουν, αλλά σε λίγο καιρό μπορεί να είναι οι πρωταγωνιστές των μεγαλύτερων ευρωπαϊκών ομάδων. Το exedra.gr άπλωσε τα δίχτυα του στις αγορές της Γηραιάς Αλβιόνας και σας παρουσιάζει τα δέκα πιο καυτά ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. 

Η μαγική τριάδα της Ντόρτμουντ!

Αρχή θα γίνει από τα εύκολα. Το βλέμμα μας άμεσα στράφηκε στην Ντόρτμουντ που πήρε για πλάκα το πρωτάθλημα στη Γερμανία και από την αφάνειας, βγήκε στον αφρό ως μια υπερομάδα. Εντάξει καλός και φωνακλάς ο Κλοπ δεν λέμε, αλλά άραγε τι υλικό έχει για να κάνει την Μπάγερν του Ριμπερί και του Ρόμπεν να μοιάζει με ομαδούλα; Τα τρία ονόματα που παραθέτουμε παρακάτω είναι αρκετά για να μας δώσουν την απάντηση. Μάριο Γκέτσε, Σίνζι Καγκάβα, Νουρί Σαχίν!

Ο πρώτος είναι 18 ετών, αγωνίζεται ως επιτελικός χαφ, και όλη η Μπουντεσλίγκα παραμιλάει μαζί του. Εχει φέτος με τους Βεστφαλούς 29 συμμετοχές και 6 γκολ. Ηδη οι τοπ-κλας ομάδες τον έχουν στη λίστα τους! Τα 10 εκατ. ευρώ που ανέρχεται η τιμή του φαίνονται λίγα μπροστά σε αυτά που είναι ικανός να προσφέρει. Φυσικά ο Λεβ τρίβει τα χέρια του, γνωρίζοντας πως ο μικρός μπορεί να αποτελέσει σύντομα μια αξιόπιστη λύση για τα Πάντσερ και γιατί όχι τον ηγέτη τους σε λίγα χρόνια από τώρα.

Ο Ιάπωνας πάλι είναι όλα τα λεφτά. Μπορεί να έχει ήδη πατήσει τα 22 και στις ποδοσφαιρικά προηγμένες χώρες να μην λογίζεται για ταλέντο, αλλά στην Ελλαδίτσα μας αν πριν ένα εξάμηνο σας λέγαμε για ένα ποδοσφαιριστή-Σαμουράι θα μας παίρνατε στο ψιλό. Το έγκυρο Kicker πάλι έχει άλλη άποψη και τον χρήζει MVP των πρωταθλητών με βαθμολογία 2,62 (σε κλίμακα από το ένα έως το πέντε, με άριστα το ένα)! 17 συμμετοχές και 8 γκολ από ένα επιθετικό χαφ ,ο οποίος αγωνίζεται σε όλες τις θέσεις του κέντρου!

Οσο για τον τρίτο της παρέας, οι Τούρκοι πρέπει ήδη να είναι υπερήφανοι για αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως η Ρεάλ τον έχει βάλει στο μικροσκόπιό της! Ο Σαχίν αν και ο πιο μεγάλος της παρέας (23 ετών, δεν τον πήραν και τα χρόνια…) μας συστήθηκε φέτος ουσιαστικά αποτελώντας τον ηγέτη της μεσαίας γραμμής στο σύνολο του Κλοπ. Γεμάτη χρονιά με 30 συμμετοχές και 6 γκολ, δύσκολα θα μείνει για πολλά χρόνια στο «Σίγκναλ Ιτούντα Παρκ», με τη ζήτηση που έχει.



Το... αντίβαρο του Μπέιλ

Και πάμε να αλλάξουμε παραστάσεις… Πάμε δηλαδή στο βρετανικό ποδόσφαιρο. Εκεί όταν υπάρχει ένα σπουδαίο ταλέντο συνήθως τα νέα για τα κατορθώματά του κάνουν τον γύρο του κόσμου με την ταχύτητα του φωτός. Οι Αγγλοι είναι από τη φύση τους υπερβολικοί όταν μιλούν για ποδόσφαιρο, αλλά όσο να’ ναι οφείλουμε να παραδεχθούμε ότι το τόπι το ξέρουν. Ο Μπέιλ (Ουαλός για να μην ξεχνιόμαστε) για παράδειγμα μας έκανε να τρίβουμε τα μάτια μας και τελικά να πιστέψουμε όσα έγραφαν για αυτόν τα ρεπορτάζ, πριν ξεκινήσει τις κούρσες του πάνω-κάτω. Το νέο όνομα που θα αρχίσει σιγά-σιγά να απασχολεί το Νησί είναι ο Αλεξ Τσαμπερλέιν. Αγωνίζεται στην Σάουθαμπτον, που μετέχει στο πρωτάθλημα της Λιγκ 1. Είναι μόλις 17 ετών, παίζει στη δεξιά πτέρυγα ως χαφ-εξτρέμ και φέτος έχει 33 συμμετοχές και 8 γκολ. Όχι και άσχημα για ένα αμούστακο παιδάκι σε μια από τις πιο σκληρές κατηγορίες της Ευρώπης. Οι σειρήνες για αυτόν έρχονται από την Λίβερπουλ που τον τοποθετεί στην κορυφή της λίστας της.



Ακόμη και στην Ελβετία έχουν σκάουτινγκ


Ξαφνικά αφήνουμε την Αγγλία και πάμε στις Αλπεις! Όχι για σκι. Ναι για ποδόσφαιρο. Στην Ελβετία φημίζονται για τις σοκολάτες τους, τις τράπεζες τους, μα όχι για το ποδοσφαιρικό σκάουτιινγκ. Δεν ξέρουμε αν η Γιουνκ-Μπόις το βρήκε κατά τύχη, αλλά όπως και να έχει χτύπησε φλέβα χρυσού. Ο Εμανουέλ Μαγιούκα αν και πήγαινε ακόμη σχολείο στο Μουντιάλ Νέων το 2007 αποδείχθηκε εκτός από συνεπής μαθητής και συνεπής στο ραντεβού του με τα δίχτυα! Ο 20χρονος πλέον επιθετικός από τη Ζάμπια είναι ένας σύγχρονος φορ, που μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις της επίθεσης και η αξία του ήδη ανέρχεται στα 5 εκατ. ευρώ. Εάν θέλετε ένα στοιχείο για να καταλάβετε για ποιον μιλάμε δεν έχετε παρά να δείτε τα δύο γκολ που έβαλε στο 4-2 της ομάδας του επί της Στουτγάρδης για το Γιουρόπα Λιγκ.



Ο Βάσκος και ο Καταλανός

Μια βόλτα από την Ιβηρική ποτέ δεν βλάπτει. Πόσο μάλλον όταν αυτή γίνεται στη χώρα των Βάσκων. Εκεί ο Ικερ Μουνιαΐν θεωρείται για τους οπαδούς της Αθλέτικ ο δικός τους Μέσι. Μικρός στο δέμα με ύψος μόλις 1.69μ. και κινητικός σαν «δαίμονας». Οι προσδοκίες για τον 19χρονο άσο είναι ήδη τεράστιες και η αξία του αγγίζοντας τα 6 εκατ. ευρώ μαρτυρά ότι πρόκειται για ένα αυθεντικό ταλέντο. 32 συμμετοχές και 4 γκολ φέτος για τον Ικερ που αγωνίζεται κατά βάση ως αριστερός εξτρέμ, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα να περάσει και στην κορυφή της επίθεσης.

Και συνεχίζοντας ισπανικά… λέμε τώρα, πάμε λίγο παραδίπλα στην Καταλονία. Στην Μπαρτσελόνα δεν σκέφτονται μόνο τις μεταγραφές. Πρώτα και κύρια ρίχνουν το βάρος τους στις ακαδημίες. Από εκεί προέρχεται ο Αντρέου Φοντάς, που το στιλ του θυμίζει τον Πικέ. Μόλις 21 ετών, διεθνής σε όλες τις μικρές της Εθνικές Ισπανίας, έχει τα φόντα σύντομα να αποτελέσει το νέο παιδί θαύμα των Μπλαουγκράνα. Η αξία του ανέρχεται στα 4 εκατ. ευρώ και όλοι στην Μπάρτσα έχουν να λένε για τις μακρινές μπαλιές ακριβείας που εκτελεί με απίστευτα ποσοστά ευστοχίας.



Ομιλείται γαλλικά; 

Όταν ακούμε κάτι στα γαλλικά μας έρχεται η φράση parlez vouz francais? Εμείς να πούμε την μαύρη αλήθειά μας δεν ξέρουμε να ομιλούμε. Ενας καλός συνάδελφος όμως, σαν το καλό πουλάκι, μας είπε για ένα γαλλάκι με αλγερινή καταγωγή που αν δουλέψει μπορεί να αφήσει εποχή. Δεν μας τον είπε νέο Ζιντάν, για να μην παίρνουν και τα μυαλά μας αέρα., ωστόσο μας τόνισε την ντρίμπλα του, την ταχύτητά του. Ομιλούμε για τον Γιανίς Ταφέρ που έχει δοθεί δανεικός στην Τουλούζ, από την Λιόν, κοστίζει στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο 6 εκατ. ευρώ, ήταν βασικότατο μέλος της Εθνικής Νέων της Γαλλία που το 2009 κατέκτησε το EURO και αγωνίζεται ως επιθετικός.

 

Ο νεός Ρομπέρτο Κάρλος

Βολτάροντας στην Τουρκία που την έχουμε και κοντά, ανακαλύψαμε τον Ισμαΐλ Κοΐμπάσι. Ο 21χρονος άσος της Μπεσίκτας για τους γείτονες μας έχει το προσωνύμιο Ρομπέρτο Κάρλος. Παίζει όλη την αριστερή πλευρά, φημίζεται για τις επελάσεις του αν και περισσότερο είναι αμυντικός, αλλά είναι επιρρεπής σε τραυματισμούς. Τα 6 εκατ. ευρώ της αξίας του δεν αποτελούν ενδοιασμό για ομάδες της Ισπανίας και της Αγγλίας που έχουν ήδη αρχίσει να γλυκοκοιτούν τον διεθνή Τούρκο!



Ντρίμπλες και... τσαλίμια

Τέλος, δεν θα αφήναμε παραπονεμένη την Ιταλία. Αν και δυσκολευτήκαμε να βρούμε κάτι αξιόλογο, το ενδιαφέρον μας καρφώθηκε στον Φελίπε Κουτίνιο. Ο 18χρονος Βραζιλιάνος δεν μπορούμε να πούμε πως μας εντυπωσίασε με τα λίγα λεπτά συμμετοχής που κέρδισε από τον Λεονάρντο στο Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο οι Νερατζούροι έχουν ξετρελαθεί με τα ταχυδακτυλουργικά που κάνει με την μπάλα. Η Ιντερ φαίνεται πως δεν έβγαλε τυχαία 4 εκατ. ευρώ για να τον αγοράσει από την Βάσκο Ντα Γκάμα και δεν αποκλείεται στο μέλλον ο νεαρός βιρτουόζος, που τώρα η αξία του έχει διπλασιαστεί, να γίνει το πρώτο όνομα των Μιλανέζων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου